Head Graphene XT Prestige 2016 rackets

Medio januari komt de Head Graphene XT Prestige racketfamilie voor 2016 en 2017 uit. Wat mogen we verwachten van deze nieuwe kanonnen?

Head Graphene XT Prestige Pro side

Het Graphene XT materiaal zou moeten zorgen voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Deze tweede generatie Graphene is namelijk nog sterker en lichter, waardoor Head nog meer gewicht van het hart van het racket naar de top en naar de grip heeft kunnen verplaatsen. Het extra gewicht naar de top van het racket zou meer stabiliteit in het blad bij off-center hits moet geven, iets wat bij bijvoorbeeld de return merkbaar zou moeten zijn. Het extra gewicht dat naar het andere uiteinde (de grip) van het racket is gegaan, zorgt op zijn beurt voor extra wendbaarheid.

Head Graphene XT Prestige MP throat

De Head Graphene XT Prestige racketfamilie bestaat uit de volgende modellen:

 • Prestige Pro: 98 sq/inch, 315 gram, 31.5 cm balans, 16/19 bespanpatroon, RA 63
  Het dynamische 16/19 bespanpatroon i.c.m. het zware gewicht, maakt dit de meest agressieve Prestige uit de range geschikt voor de krachtpatsers onder ons.
  Head Graphene XT Prestige Pro full
 • Prestige Rev Pro: 93 sq/inch, 300 gram, 31.5 cm balans, 16/19 bespanpatroon, RA 59
  Deze Prestige is het meest geschikt voor de ambitieuze jeugdspeler met een goede power en techniek die op zoek is naar controle in een snel, makkelijk te manoeuvreren racket.
  Head Graphene XT Prestige Rev Pro full
 • Prestige MP: 98 sq/inch, 320 gram, 31.0 cm balans, 18/20 bespanpatroon, RA 65
  De klassieker is de Prestige MP: de 320 gram en het compacte bespanpatroon zorgen voor ongekende controle, waar de 31.0 cm balans het racket toch goed wendbaar maakt.
  Head Graphene XT Prestige MP full
 • Prestige S: 98 sq/inch, 305 gram, 32.0 cm balans, 16/19 bespanpatroon, RA 62
  Door zijn gewicht, balanspunt en open bespanpatroon is dit de meest toegankelijke Prestige van de nieuwe silo.
  Head Graphene XT Prestige S full

Alle nieuwe Head Graphene XT Prestige modellen zijn te gebruiken i.c.m. de Sony Smart Sensor. Onze eigen reviews van diverse modellen uit deze nieuwe Head Graphene XT Prestige racketlijn, vind je binnenkort hier op mijnracket.nl.

1 REACTIE

Geef een reactie