Head Graphene Touch Speed serie!

De nieuwe Head Graphene Touch Speed serie is geland! Lees hier alles over deze hagelnieuwe racketlijn van Head, de eerste met het nieuwe Graphene Touch materiaal!

head-graphene-touch-speed-mp-beam

Een paar weken terug berichtten wij jullie al over Graphene Touch, de derde generatie van Graphene die Head in de nieuwe rackets zou gaan gebruiken. Overmorgen wordt de Head Graphene Touch Speed serie gelanceerd. Dit is de eerste serie met het nieuwe Graphene Touch materiaal!

Head Graphene Touch logo and addition

Graphene Touch moet de Head rackets van nieuw elan voorzien door te zorgen voor een solide speelgevoel, maar dan met een meer dempend effect. Dit maakt de feel van de rackets bij balimpact ‘minder hol’ en is ook terug te horen in het geluid wanneer je de bal raakt. Zelf hebben wij recent een prototype van de Head Graphene Touch Speed S mogen testen en we waren toch wel aangenaam verrast door de feel van dit racket. Nu is de volledige serie dus aanstaande.

De Head Graphene Touch Speed serie zal gelanceerd worden met 4 modellen, zie hieronder in overzicht. De Speed Rev Pro en de Speed MPA zullen in eerste instantie niet geprolongeerd worden.

Head Graphene Touch Speed Pro

head-graphene-touch-speed-pro-side
Het nieuwe racket van Novak Djokovic heeft de volgende specs: 100 sq/inch, 310 gram, 31.5 balans, 18/20 bespanpatroon. Voor Djokovic zelf wordt het racket o.a. getuned met loodstrips op 3 en 9 uur in het blad voor extra bladstabiliteit. Zie hier voor een volledige review van dit racket!

Head Graphene Touch Speed MP
Het meest allround racket van de nieuwe Speed serie is waarschijnlijk de Speed MP. De 100 sq/inch bladmaat, 300 gram, 32.0 balans en het 16/19 bespanpatroon maken dit een razendsnel wapen vol power en prima spinpotentie. Lees hier ons eigen testrapport van dit racket!

head-graphene-touch-speed-mp-full

Head Graphene Touch Speed S
Dit racket speelt verrassend solide voor zijn relatief lichte gewicht en is daarmee een prima keus voor de ambitieuze jeugdspeler die wilt doorgroeien. De Head Graphene Touch Speed S heeft de volgende specs: 100 sq/inch, 285 gram, 32.0 balans en 16/19 bespanpatroon. Check hier ons testrapport van het zwarte prototype van dit racket! Dit is exact hetzelfde racket, alleen in de zwarte (demo) kleurstelling.

head-graphene-touch-speed-s-full

Head Graphene Touch Speed Lite
De Speed Lite is de lichtste Speed en is een goede optie voor de betere jeugdspeler die de switch naar een 27 inch volwassen racket mag maken. De specs op een rijtje: 100 sq/inch, 265 gram, 34.0 balans en een 16/19 bespanpatroon.

head-graphene-touch-speed-lite-full

Na onze test met het prototype van de nieuwe Head Graphene Touch Speed S zijn wij erg benieuwd naar de overige modellen uit de nieuwe Speed lijn. Binnenkort zullen wij de Graphene Touch Speed Pro en de Speed MP reviewen. Hou ons dus in de gaten!

Geef een reactie