Head Graphene Touch Speed S demo getest

Eind deze maand zal Head het nieuwe Graphene Touch materiaal introduceren in de nieuwe Speed serie. Mijnracket.nl was één van de gelukkigen om nog voor deze lancering een demo van deze lijn met de nieuwe materiaalopbouw te testen. Bij deze: de Head Graphene Touch Speed S demo getest door Mike.

head-graphene-touch-speed-s-demo-full-2

In september 2016 zal Head de derde generatie Graphene rackets introduceren, namelijk Graphene Touch. De Speed serie (van Novak Djokovic) zal de eerste Head racketfamilie zijn waarin dit nieuwe materiaal verwerkt is.

Graphene is volgens Head het sterkste en lichtste materiaal dat in rackets gebruikt kan worden. Door dit ultralichte materiaal met name rond het hart van het frame te gebruiken, is Head in staat om meer massa naar de top en de grip van het racket te verplaatsen. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgt voor stabielere, meer powerful frames zonder dat dit ten koste gaat van de wendbaarheid van het racket. Deze technologie gebruikt Head al sinds 2013.

Nu komt Head dus met de derde generatie Graphene: Head Graphene Touch. Aan mijnracket.nl de nobele taak om als één van de eersten een demo met Graphene Touch te testen, namelijk de Head Graphene Touch Speed S.

Getest racket:
Merk: Head
Model: Graphene Touch Speed S (demo)
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 285 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: onbekend
Bespanning: Head Lynx 17/1.25 Red, 24/23 kg

head-graphene-touch-speed-s-demo-specs

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

Technologie: 
Zie hierboven.

Baseline:
Vanaf de baseline is deze Head Graphene Touch Speed S demo een fijne tennismaat. Ondanks dat het een relatief licht racket is, voelde deze voor mij verrassend stabiel aan. Aan power geen gebrek: de 100 sq/inch bladmaat, het 16/19 bespanpatroon en de wat bredere framebouw zorgen ervoor dat het racket makkelijk versnelt. De controle is echter ook erg fijn. Deze hoge dosis ‘gratis’ power is prima te controleren doordat het racket zeer stabiel speelt. Dit maakt de Head Graphene Touch Speed S demo een zeer allround racket met een royale, vergevingsgezinde sweetspot, maar waarbij je dus wel prima gevoel houdt over het sturen en plaatsen van de bal.

Service:
De Head Graphene Touch Speed S demo serveert makkelijk. Het racket is makkelijk ‘rond te krijgen’ en biedt door het 16/19 bespanpatroon makkelijk grip op de bal voor slice of kick serves. Ondanks de 285 gram die dit racket weegt, zit er voldoende massa achter de bal. Dit is een compliment waard! Bij een aantal eerder geteste Graphene XT rackets van Head merkte ik o.a. bij het serveren dat deze wat stijver voelen, waarbij mijn schouder weer wat opspeelde. Bij deze Graphene Touch demo was dit niet het geval. Het racket voelt beter gedempt.

Head Graphene Touch logo and addition

Net:
Het racket is lekker snel en makkelijk wendbaar aan het net, maar geeft wel het gevoel en de stabiliteit van een zwaarder racket. Harde ballen waren makkelijk te blocken, zonder het wat hollere gevoel en het hogere geluid bij balimpact van bijvoorbeeld de Head Graphene XT Radical MP. In het verleden heb ik de Graphene Radical MP gespeeld. Het geluid en dempend gevoel bij balimpact vond ik bij deze Head Graphene Touch Speed S eerder op Graphene Radical MP lijken dan op de huidige Graphene XT versie. Wat mij betreft een goede zaak, want dit geeft gewoon meer balgevoel.

Power:
De power is dik in orde bij dit racket! Dit is ook waar de Speed racketfamilie het van moet hebben: speed en power. Het racket versnelt makkelijk en is ‘easy on the arm’, door het vergevingsgezinde karakter van dit frame.

Controle:
Ik heb echter wel het idee dat de bovengenoemde power beter controleerbaar is dan bij de vorige (Graphene XT) Speed serie. Deze demo van de nieuwste Speed S voelt verrassend stabiel voor zo’n licht racket. Misschien heeft de huidige Graphene XT Speed serie wat meer gratis power, deze Graphene Touch uitvoering heeft absoluut meer controle, maar ook balgevoel. Wat dat betreft geeft Graphene Touch wel degelijk extra balgevoel en maakt Head de marktingslogan: ‘Less shock, more wow’ waar.

Head Graphene Touch Speed S demo close 2

Comfort/armvriendelijkheid:
Zoals hierboven omschreven was ik aangenaam verrast over het comfort en de speelbaarheid van deze demo. Deze Head Graphene Touch Speed S is voor een breed publiek inzetbaar, met name vanwege het comfort en de fijne balans tussen power en controle. De bijgeleverde Head Lynx 17 bespanning is een fijne, niet al te stijve polyester snaar die prima spinpotentie en duurzaamheid biedt. Zou je het racket bijvoorbeeld bespannen met een mooie multifilament bespanning, dan win je nog meer aan comfort en kan een nog grotere groep spelers fijn met dit racket spelen. Maar het comfort van het frame zelf is prima!

Algemene indruk:
Met Graphene Touch is Head mijns inziens de goede weg ingeslagen. Deze demo die ik heb mogen testen belooft veel goeds voor wat komen gaat! Het is merkbaar dat het materiaal lekker solide en goed dempend aanvoelt. Graphene XT heeft voor mijn gevoel toch een wat stijvere, hardere feel. Wat dat betreft gaat Head met Graphene Touch iets meer terug naar haar roots van fijne controle georiënteerde frames gebaseerd op stabiliteit en balgevoel.

Wat mij betreft is deze Head Graphene Touch Speed S (demo) een uitstekende keuze voor een goede jeugdspeler die wilt doorgroeien of voor iemand die snelheid en power zoekt in een stabiel, maar licht racket. Eind september 2016 komt de definitieve versie van dit racket en de hele nieuwe Graphene Touch Speed serie uit. Hou hiervoor mijnracket.nl in de gaten! De 300 gram Head Graphene Touch Speed MP versie is nu al verkrijgbaar in onze webshop!

1 REACTIE

Geef een reactie