Head Graphene Touch Speed Pro (Novak Djokovic)

Het nieuwe wapen van Novak Djokovic is geland! De Head Graphene Touch Speed Pro maakt gebruik van het nieuwe Graphene Touch materiaal voor meer feel, demping en stabiliteit. Dit racket is één van de nog slechts 2 Head performance rackets met een klassiek 18/20 bespanpatroon voor optimale balcontrole!

head-graphene-touch-speed-pro-full-3

Merk: Head
Model: Graphene Touch Speed Pro
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
RA: 63

Al eerder besproken op onze website is het nieuwe Graphene Touch materiaal van Head. Deze nieuwe Speed serie is de eerste racketfamilie met dit nieuwe materiaal. In het kort zorgt Graphene Touch voor een solide speelgevoel, maar dan met een meer dempend effect. Dit maakt de feel van de rackets bij balimpact ‘minder hol’. Dit is ook te horen bij balimpact.

head-graphene-touch-speed-pro-side

Graphene zelf is een ultralicht materiaal dat rond het hart van het racket gebruikt wordt. Hierdoor kan er extra gewicht naar de top en naar het handvat van het racket verplaatst worden. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgt voor meer power en stabiliteit in de Head rackets. Deze Head Graphene Touch Speed Pro combineert dit dus met een meer dempend gevoel voor meer comfort en touch.

De Head Graphene Touch Speed Pro is samen met de Graphene XT Prestige MP nog slechts één van de twee performance rackets die Head aanbiedt met een compact 18/20 bespanpatroon. Dit fijnmazige bespanpatroon geeft optimale balcontrole, zeker voor een racket met deze bladmaat. Een vergelijkbaar racket in dit segment (ook met een 100 sq/inch bladmaat) is de Babolat Pure Aero Tour. Dit racket biedt misschien nog wel meer power, maar biedt niet de controle die deze nieuwe Speed Pro wel biedt.

head-graphene-touch-speed-pro-throat

 

Uit de eerste playtests blijkt de Head Graphene Touch Speed Pro inderdaad meer comfort te bieden dan zijn voorgangers. De derde generatie Graphene geeft zeker een meer dempend gevoel. Qua feel lijkt het racket eerder op de eerste Graphene versie dan op de vorige Graphene XT uitvoering. De Graphene XT uitvoering van de Speed Pro was een flink stuk stijver dan deze Graphene Touch versie (RA 67 vs RA 63). Hierdoor bood deze meer gratis power, maar was deze toch ook wat pittiger op de arm. Qua balcontrole en touch is de Speed Pro er dus zeker op vooruitgegaan. Spelers die directe feedback van een racket zoeken, zullen misschien even moeten wennen aan de iets softere feel van de Head Graphene Touch Speed Pro.

Het 100 sq/inch blad geeft het racket een vrij royale sweetspot voor een racket in dit segment. Het 18/20 bespanpatroon zorgt echter voor ruim voldoende controle om de power en snelheid van dit frame te kunnen ondervangen. Het resultaat is een racket waarbij je niet snel bang hoeft te zijn om te overhitten, maar waarmee je wel voldoende drive en power hebt. De spinpotentie van de nieuwe Speed Pro is voldoende. Zoek je echter meer spin, dan zou de lichtere Speed MP met het meer open 16/19 bespanpatroon een betere keuze zijn.

head-graphene-touch-speed-pro-full-front

Lees binnenkort ons eigen testrapport van de Head Graphene Touch Speed MP, het lichtere en meer allround broertje van deze Speed Pro!

Geef een reactie