Head Graphene Touch Speed MP getest

De nieuwe Head Graphene Touch Speed MP getest door mijnracket.nl speler Mike. Dit racket biedt prima power en spin, maar tegelijkertijd ook duidelijk meer stabiliteit en feel dan zijn voorganger!

head-graphene-touch-speed-mp-full-indoor

Getest racket:
Merk: Head
Model: Graphene Touch Speed MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Bespanning: Head Hawk Touch 17 (1.25 mm) op 23/22 kg

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Vernieuwingen en technologie: 
Eerder hebben wij al bericht over het nieuwe Graphene Touch materiaal van Head. We hebben zelfs een prototype van de Head Graphene Touch Speed S door de test mogen halen. Dit was onze eerste kennismaking met dit nieuwe materiaal. Even om het geheugen op te frissen: Wat is Graphene Touch ook alweer?

Head Graphene Touch logo and addition

Graphene zelf is volgens Head het sterkste en lichtste materiaal dat in rackets gebruikt kan worden. Door dit ultralichte materiaal met name rond het hart van het frame te gebruiken, is Head in staat om meer massa naar de top en de grip van het racket te verplaatsen. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgt voor stabielere, meer powerful frames zonder dat dit ten koste gaat van de wendbaarheid van het racket. Deze technologie gebruikt Head al sinds 2013.

Nu komt Head dus met de derde generatie Graphene: Head Graphene Touch. Graphene Touch zorgt voor een solide speelgevoel, maar dan met een meer dempend effect. Dit maakt de feel van de rackets bij balimpact ‘minder hol’ en is ook terug te horen in het geluid wanneer je de bal raakt.

Baseline:
De Head Graphene Touch Speed MP is een fijn slagwapen vanaf de baseline. Het racket versnelt makkelijk en biedt door het 16/19 bespanpatroon goede grip op de bal voor spin en slice. Eerder heb ik ook de Head Graphene XT Speed MPA geprobeerd. Dit is feitelijk de voorganger van dit racket, alleen heb je bij deze MPA uitvoering de optie om het bespanpatroon te wisselen naar 16/16 voor nog meer spin. Ik heb deze toen met de 16/19 bespanvariant geprobeerd, net als wat de Head Graphene Touch Speed MP nu biedt. Deze nieuwe Graphene Touch uitvoering speelt duidelijk stabieler en biedt absoluut ook meer balgevoel. Dit solide speelgevoel merkte ik zelfs al toen ik het prototype van de lichtere Graphene Touch Speed S mocht testen. Head is naar mijn mening dus absoluut op de goede weg om de rackets nog beter in balans te krijgen!

head-graphene-touch-speed-mp-side-indoor

Deze Speed racketfamilie stond al bekend als snel, krachtig en met goede spinpotentie. Daar komt nu dus een stabieler speelgevoel bij. Bij off-center hits voelde het racket wel iets stijver dan de Graphene XT Speed MPA, maar ik heb dat absoluut niet als onprettig op de arm ervaren. Het racket gaf op deze manier eigenlijk wel goede feedback of ik de bal goed in de sweetspot raakte of niet.

Service:
Bij het serveren heb ik altijd wat extra hulp (lees: power) van het racket zelf nodig. Ik speel nu met de Prince Textreme Warrior 107 voor deze extra power en minder belasting op de schouder bij met name het serveren. Het was te merken dat ik zelf iets meer energie in de service moest gooien, maar dat is meer mijn makke, dan dat dit met de nieuwe Head Graphene Touch Speed MP te maken heeft. Het racket biedt prima grip op de bal voor fijne slice- of kickservices en degelijke servicepower.

Net:
De Head Graphene Touch Speed MP is wendbaar genoeg aan het net. Best keurig eigenlijk voor een racket wat meer als baselineracket bekend staat. Het racket voelt lekker robuust om harde ballen te kunnen blocken, maar biedt ook voldoende touch voor gevoelsvolleys. Ik was aangenaam verrast hoe dit racket aan het net presteerde!

Power/controle:
Power zit er dus absoluut in deze Head Graphene Touch Speed MP. De Head Hawk Touch 17 (1.25 mm) waarmee ik dit racket getest heb is iets meer een controle georiënteerde snaar. Desalniettemin was de potentie die dit racket qua power heeft duidelijk merkbaar. Stel dat je dit racket met bijvoorbeeld de Head Gravity of de Diadem Solstice Power 17 zou bespannen, dan knallen de ballen ongetwijfeld nog meer van je blad af. Dit is wat de vorige versie van dit racket ook prima deed, alleen daar zat toch wat minder controle en balgevoel bij. Deze update zorgt ervoor dat de Speed MP mijns inziens veel beter in balans is: goede power en spinpotentie enerzijds, een solide speelgevoel en meer controle en feel anderzijds!

head-graphene-touch-speed-mp-throat-indoor

Comfort/armvriendelijkheid:
Deze laatste versie van de Speed MP is toch wat minder ‘zo’n stijve plank’, wat het comfort echt wel ten goede komt. De RA-waarde is ook van 67 bij de vorige versie naar 64 in de huidige versie gegaan. Soms gaat dit ten koste van de (gratis) power in het racket. Dat is naar mijn mening hier niet het geval. Zoals eerder gezegd power genoeg in de Graphene Touch Speed MP. Wel komt er nu dus een extra stukje comfort, gevoel en stabiliteit bij. Dit kan niet anders dan aan het nieuwe Graphene Touch materiaal liggen. De Speed MP heeft dus duidelijk aan comfort voor de arm/schouder gewonnen.

Algemene indruk:
Met deze update met Graphene Touch, brengt Head een Speed MP die veel beter in balans is mijns inziens. Het is en blijft een racket met een snelle feel, veel power en goede spinpotentie, maar biedt nu ook een meer stabiel/solide speelgevoel, wat bijdraagt aan extra controle en balgevoel. Prima update al met al!

De Head Graphene Touch Speed MP is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis (verse) bespanning!

Geef een reactie