Head Graphene Touch Radical serie!

Iets eerder dan verwacht komt de nieuwe Head Graphene Touch Radical serie uit! Naast nieuwe looks krijgt de Radical serie een update met het Graphene Touch materiaal voor een meer gedempt speelgevoel en meer connectie met de bal. Bovendien krijgt de Radical MP wat ‘meer body’… Lees verder.

Graphene Touch

In navolging van de Speed, Instinct, Extreme en ook MXG serie, krijgt nu de Radical serie de verwachte update naar het Graphene Touch materiaal. De verwachting is dat de Prestige serie deze update begin 2018 krijgt.

Graphene Touch is de 3e generatie Graphene die Head in de rackets toepast. Graphene is extreem licht en torsiestijf. Dit materiaal gebruikt Head rond het hartstuk van de rackets voor extra torsiestijfheid, maar ook om rond het hart van het racket gewicht te besparen wat vervolgens richting top en grip is verplaatst. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgt voor stabiele en meer powerfulle frames. Deze Graphene Touch variant voelt daarbij minder hol en meer gedempt. Dit geeft meer gevoel met de bal en meer comfort.

Modellen en specificaties Head Graphene Touch Radical serie

Medio november 2017 verschijnen de eerste 3 modellen van de Head Graphene Touch Radical serie al: de Radical Pro, Radical MP en de Radical S. Begin 2018 wordt de serie gecompleteerd met een Radical Lite. Hieronder vind je de specificaties van alle modellen.

Head Graphene Touch Radical Pro

Merk: Head
Model: Graphene Touch Radical Pro
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 66

Head Graphene Touch Radical MP

Merk: Head
Model: Graphene Touch Radical MP
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 65

Head Graphene Touch Radical S

Merk: Head
Model: Graphene Touch Radical S
Bladmaat: 102 sq/inch
Gewicht: 280 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 61

Head Graphene Touch Radical Lite

Merk: Head
Model: Graphene Touch Radical Lite
Bladmaat: 102 sq/inch
Gewicht: 260 gr
Balans: 34.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: volgt nog

Head Graphene Touch Radical MP test

Het eerste racket van deze nieuwe serie dat wij door de test zullen halen, is de Head Graphene Touch Radical MP. Bij deze nieuwe versie van de Radical MP is het balanspunt lichtjes opgeschroefd. Vergeleken met de vorige (Graphene XT) versie is dit wel te merken. Het racket biedt net wat meer body en power vanaf de baseline. Meer lees je in ons aankomend testrapport!

Radical MP actie!

De huidige Graphene XT versie van de Radical MP is nu voor slechts 149.99 euro (inclusief bespanning) verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie