Head Graphene Touch Radical MP getest

Meteen bij de release heeft Mike de nieuwe Head Graphene Touch Radical MP getest! Lees hier zijn volledige testrapport!

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene Touch Radical MP
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 65
Bespanning: Diadem Elite XT 17 op 23/22 kg

De nieuwe Head Graphene Touch Radical MP in nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Testscores Head Graphene Touch Radical MP:

Power: 8.5
Controle: 8
Spin: 7.5
Armvriendelijkheid: 7.5
Wendbaarheid: 8
Touch: 7.5

Technologie en vernieuwingen:

Graphene Touch is de derde generatie Graphene die Head in haar rackets gebruikt. Graphene is licht en zeer torsiestijf en wordt daardoor gebruikt rond het hartstuk van het racket. Het ‘gewonnen’ gewicht is richting top en grip van het racket geplaatst. Deze polarisering van het gewicht zorgt voor rackets met meer power en stabiliteit. Deze laatste Graphene Touch versie heeft daarnaast een meer dempend speelgevoel voor extra comfort en touch.

Verder is het nog handig om te weten dat het balanspunt bij deze Radical MP met een half puntje is opgeschroefd (32.0 versus 31.5) vergeleken met de vorige twee versies. Hierdoor gaat het racket qua specs, maar ook speeleigenschappen toch stiekem richting een Babolat Pure Drive 2018 bijvoorbeeld.

Baseline:

Vanaf de baseline is het lekker knallen met deze Graphene Touch Radical MP! In het verleden heb ik de ‘gewone’ Graphene Radical MP gespeeld. Ook de vorige versie, de Graphene XT Radical MP heb ik eerder getest. Deze nieuwste Graphene Touch versie biedt meer power vanaf de baseline en voelt heel stabiel bij balimpact. De sweetspot is uiteraard wel kleiner dan ik gewend ben met mijn Prince TXT Warrior 107, maar dit leverde me geen problemen op. De spin en slice zijn ruim voldoende; de bemazing van dit 16/19 bespanpatroon is exact gelijk gebleven aan de vorige 2 versies. Wat wel opviel, is dat het racket wat minder direct speelt dan zijn voorgangers. Het is een iets softer speelgevoel wat ik ervaren heb.

Ook onder druk vond ik het racket prima presteren. Het racket is makkelijk wendbaar, ondanks dat het balanspunt een half punt is opgeschroefd t.o.v. de vorige twee versies.

Bij het testen van dit racket moest ik veel denken aan de Babolat Pure Strike 16/19 2017. De Pure Strike is iets stabieler en crisper/directer vanaf de baseline, wat zorgt voor wat meer controle. Deze Head Graphene Touch Radical MP biedt wat meer gratis power en comfort.

Service:

Mijn vorige rackettest was de Wilson Pro Staff 97 CV. Met dit racket had ik toch wat moeite om servicepower te leveren. Dat gaat bij deze Graphene Touch Radical MP een flink stuk makkelijker! Het racket is erg makkelijk rond te krijgen voor goede rackethead speed. Ook mijn kick – en sliceservices gingen naar volle tevredenheid. Kortom: lekker dus!

Net:

Van tevoren was ik een beetje bang dat het verhoogde balanspunt (van 31.5 naar 32.0) de Radical MP minder snel en wendbaar aan het net zou maken. Gelukkig is dit niet het geval. Harde ballen zijn prima te pareren aan het net. De beloofde extra touch bleef een beetje achter, zeker vergeleken met de Wilson Pro Staff 97 CV uit mijn laatste playtest. Desalniettemin presteert het racket prima aan het net.

Power/controle:

Eigenlijk is deze Head Graphene Touch Radical MP heel mooi in balans qua power en controle. Zoals gezegd is het goed te merken dat het racket vanaf de baseline wat meer ‘body’ heeft gekregen door het fractioneel hogere balanspunt. Dit komt de power zeker ten goede. Toch is het racket ook lekker stabiel bij balimpact en tordeert deze amper. Van de touch had ik wel iets meer verwacht, maar de controle is goed. Ook onder druk houdt het racket zich qua controle prima.

Comfort/armvriendelijkheid:

Voor mij is mijn schouder altijd een mooie graadmeter voor wat betreft comfort. Ik heb heerlijk vrijuit kunnen serveren met dit racket. Ook de volgende dag heb ik geen reactie gehad. De vorige Graphene XT versie vond ik toch wat stijver wat dat betreft. De Head Graphene Touch Radical MP is niet per sé een armvriendelijk racket, maar het racket is wel comfortabeler dan de meeste rackets in dit segment. Dit vond ik toch wel noemenswaardig.

Overall:

Wat mij betreft een prima update van de Radical MP. Het racket biedt zowel vanaf de baseline als bij het serveren extra power t.o.v. zijn voorganger. Daarbij blijft het racket keurig in balans qua power en controle met een stukje additioneel comfort en trillingsdemping. Voor de ‘old-school’ Radical spelers die nog bijvoorbeeld de Youtek IG en Microgel versies met 18/20 bespanpatroon gewend zijn, is de Radical wel (nog) minder herkenbaar. Deze spelers zullen zich langzaamaan richting de Prestiges van Head moeten begeven. Head maakt met deze update de Head Graphene Touch Radical MP echter wel voor een steeds bredere groep spelers prima speelbaar. Goede allrounder dus!

De nieuwe Head Graphene Touch Radical MP in nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie