Head Graphene Touch Prestige MP getest

Een tijdje geleden is de nieuwe versie van één van de meest legendarische racketlijnen uitgekomen. Gastblogger Frans heeft er mee gespeeld en dit zijn zijn bevindingen van de nieuwe Head Graphene Touch Prestige MP!

Specificaties van de Head Graphene Touch Prestige MP

Merk: Head
Model: Graphene Touch Prestige MP
Bladmaat: 95 Sq inch
Gewicht: 320 gram
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18×20
Lengte: 27 Inch
RA: 65
Bespanning: Diadem Flash 17, 22/21 kg

De Head Graphene Touch Prestige MP is nu verkrijgbaar in de mijnracket.nl webshop!

Testscores

Power: 6.5
Controle: 9.5
Spin: 8
Comfort: 8
Wendbaarheid: 8.5
Touch: 8.5

De Updates

Er is bij de vorige twee series van Head (Graphene en Graphene XT) veel geklaagd over de response van de rackets. Deze zou vooral veel te stijf zijn. Bij de vorige (Graphene XT) Prestige MP was dit wellicht nog wel het meest te merken alhoewel de Radicals en de Speeds in dat aspect nog wel de kroon spanden. Hier is Head mee aan de slag gegaan en hier is dan ook de nieuwe ”Graphene Touch Technologie” uitgekomen, dit is dan ook terug te vinden in de nieuwe Prestige MP en dit is de grootste verandering ten opzichte van zijn voorganger.

Wat ook anders is aan deze Prestige is de mogelijkheid om de nieuwe Head Sensor aan de onderkant te installeren. Dit is een klein computertje die allerlei informatie over je slagen opslaat. Denk hierbij aan de snelheid van je slagen, de hoeveelheid spin en waar je de bal op het blad raakt. Vervolgens is dit na de wedstrijd of trainingssessie uit te lezen op je smartphone met behulp van de bijbehorende app. De sensor is in enkele seconden eenvoudig te installeren. Het gewicht van het racket veranderd niet wanneer de sensor geïnstalleerd is. De speciale dop die wordt vervangen door de sensor weegt namelijk net zoveel als de sensor zelf. De sensor is overigens los verkrijgbaar en zit niet bij het racket inbegrepen.

Daarnaast wordt het racket nu weergeven als een 95 sq inch blad in plaats van 98 sq inch. Dit was in werkelijkheid altijd al zo bij de Prestige lijn echter heeft Head het voorheen anders gemeten. Dit keer is het op dezelfde wijze gedaan als bij de andere fabrikanten.

Baseline

Een Prestige MP is wellicht niet echt een baseline racket. Het frame is niet ontzettend stabiel (geen grote sweetspot), het frame heeft weinig gratis power, maar dit kan natuurlijk ook omgedraaid worden. De kleine sweetspot betekent minder gewicht voorin, wat het racket weer sneller maakt, met een goed voetenwerk, een uitstekende timing en slag zorgt dit ervoor dat slagen makkelijker en met minder moeite gespeeld kunnen worden. Ook zorgt het kleine blad en het dichte snarenpatroon voor een uitstekende controle. Uiteindelijk lijkt dit frame het meest geschikt voor aanvallende spelers.

Service

De Head Graphene Touch Prestige MP geeft natuurlijk veel precisie met de serve, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit geen servicekanon is. Uiteindelijk presteert dit racket degelijk op de service.

Net

Het is niet het meest stabiele racket aan het net. Daarentegen is het frame door de lage balans wel supersnel aan het net en geeft het zeer veel controle over de volley. Ook de touch aan het net is een groot pluspunt.

Power/Controle

Dit racket geeft de speler vooral veel controle en relatief weinig power ten opzichte van andere rackets op de markt. Spelers die zelf voldoende power in huis hebben zullen zeker de vruchten van plukken van de controle die dit frame te bieden heeft. Dit racket helpt de speler enorm om de hardste slagen binnen de baseline te houden en geeft ook een superieure bal plaatsing.

Comfort/Gevoel

Dit is een punt waarin het racket erg verschilt van zijn voorganger. Het racket is toch wel een stuk comfortabeler geworden, dat valt duidelijk te merken. Het gevoel is gewoon minder stug/stijf en toch wat zachter. Wat mij betreft komt dit het racket zeker ten goede, en het is uiteindelijk de meest comfortabele Prestige MP in jaren!

Onder aan de streep

Al met al is dit in mijn optiek een zeer goede update ten opzichte van de vorige Prestige. Met het gevoel en het comfort die het racket bezit, gaat Head zeker weer de goede kant op. Dit racket onderscheidt zich vooral in zijn uitmuntende controle, en zijn wendbaarheid. Dus voor diegenen die de bal altijd een meter achter de baseline slaan, is dit zeker een aanrader. Al met al is deze Head Graphene Touch Prestige MP, afgezien van het verbeterde gevoel en comfort, niet een heel ander beest dan de Prestige de afgelopen jaren is geweest en zullen “Die Hard” Prestige spelers erg blij zijn met deze update.

Geef een reactie