Head Graphene Touch Prestige 2018 serie

Al in januari 2018 wordt de hagelnieuwe Head Graphene Touch Prestige 2018 serie verwacht met o.a. de terugkeer van een Mid versie! Lees hier alles wat je wilt weten over de nieuwe Prestiges.

Head Graphene Touch Prestige 2018

Elke 2 jaar update Head haar racketfamilies. Voor begin 2018 is zodoende de Prestige serie aan de beurt. In navolging van de Speed, Instinct, Extreme en Radical lijnen, krijgt ook de Prestige serie de verwachte update met het Graphene Touch materiaal. Ook de MXG rackets maken gebruik van Graphene Touch. Wat kunnen we verwachten van de Head Graphene Touch Prestige 2018 serie?

Graphene Touch

Graphene Touch is de 3e generatie Graphene die Head in de rackets toepast. Het materiaal Graphene is extreem licht en torsiestijf. Head gebruikt dit materiaal rond het hartstuk van de rackets voor extra torsiestijfheid, maar ook om rond het hart van het racket gewicht te besparen wat vervolgens richting top en grip is verplaatst. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgt voor stabiele en meer powerfulle frames. Deze Graphene Touch variant voelt daarbij minder hol en meer gedempt. Dit geeft meer gevoel met de bal en meer comfort.

Andere methodiek meten bladmaten bij Prestige Touch modellen

Hieronder volgen alle modellen en specificaties van de nieuwe Head Graphene Touch Prestige 2018 serie. Hierbij is het nog handig om te weten dat Head in het verleden bij de Prestige modellen de bladmaten heeft opgemeten vanaf de buitenkant vanaf het blad. De nieuwe standaard bij het bepalen van de bladmaat is tegenwoordig vanaf de binnenkant van het blad. Zodoende is volgens de specs de Prestige MP nu bijvoorbeeld naar een kleinere 95 sq/inch bladmaat gegaan, waar deze feitelijk net zo groot is als de vorige versie waar 98 sq/inch op stond. Dit geldt ook voor de Prestige MID, S en Pro in vergelijking tot vorige versies.

Modellen en specificaties Graphene Touch Prestige 2018 serie

Head Graphene Touch Prestige Tour

Merk: Head
Model: Graphene Touch Prestige Tour
Bladmaat: 99 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 18/19
Lengte: 27 inch
RA: 65

Head Graphene Touch Prestige Pro

Merk: Head
Model: Graphene Touch Prestige Pro
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 315 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 63

Head Graphene Touch Prestige MP

Merk: Head
Model: Graphene Touch Prestige MP
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 320 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 18/20
Lengte: 27 inch
RA: 65

Head Graphene Touch Prestige MID

Merk: Head
Model: Graphene Touch Prestige Mid
Bladmaat: 93 sq/inch
Gewicht: 320 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 61

Head Graphene Touch Prestige S

Merk: Head
Model: Graphene Touch Prestige S
Bladmaat: 95 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: volgt

Head Graphene Touch Prestige MP test

Van bovenstaande nieuwe Prestige modellen zullen wij op korte termijn de Head Graphene Touch Prestige MP testen. Deze review lees je binnenkort hier op mijnracket.nl!

Geef een reactie