Head Graphene Touch introductie

Eind september 2016 introduceert Head een nieuw materiaal voor haar tennisrackets: Head Graphene Touch. Lees hier alles over dit nieuwe materiaal.

Head Graphene Touch logo

In september 2016 zal Head de derde generatie Graphene rackets introduceren, namelijk Graphene Touch. De Speed serie (van Novak Djokovic) zal de eerste Head racketfamilie zijn waarin dit nieuwe materiaal verwerkt is.

Graphene is volgens Head het sterkste en lichtste materiaal dat in rackets gebruikt kan worden. Door dit ultralichte materiaal met name rond het hart van het frame te gebruiken, is Head in staat om meer massa naar de top en de grip van het racket te verplaatsen. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgt voor stabielere, meer powerful frames zonder dat dit ten koste gaat van de wendbaarheid van het racket. Deze technologie gebruikt Head al sinds 2013.

Nu komt Head dus met de derde generatie Graphene: Head Graphene Touch. Graphene Touch zorgt voor een solide speelgevoel, maar dan met een meer dempend effect. Dit maakt de feel van de rackets bij balimpact ‘minder hol’ en is ook terug te horen in het geluid wanneer je de bal raakt.

Head Graphene Touch test

Head heeft de afgelopen maanden een aantal prototypen Speed rackets uitgezet met het Graphene Touch materiaal. Deze rackets waren net als Babolat ProjectOne7 puur en alleen om info te kunnen vergaren over de feel van de nieuwe rackets. Eind september zullen de eerste Head Graphene Touch Speed rackets uitkomen. Wij kijken er naar uit en zullen de rackets eigenhandig door de test halen. Binnenkort zijn de eerste reviews hier op mijnracket.nl te lezen!

Head Graphene Touch logo and addition

Geef een reactie