Head Graphene Touch Instinct MP getest

De hagelnieuwe Head Graphene Touch Instinct MP getest door Mike! Dit racket combineert power en prima balgevoel in een zeer allround racket.

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene Touch Instinct MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 69
Bespanning: Head Sonic Pro 17 (1.25 mm) zwart op 24-24 kg

De Head Graphene Touch Instinct MP is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Technologie:

De Head Graphene Touch Instinct serie is de tweede racketfamilie van Head die over is op het nieuwe Graphene Touch materiaal. Onze eerste kennismaking met dit materiaal was bij het testen van de Head Graphene Touch Speed S en de Graphene Touch Speed MP. We waren aangenaam verrast door het balgevoel en comfort van beide frames. Nu is het dus de beurt aan het paradepaardje van de nieuwe Instinct serie, de Head Graphene Touch Instinct MP.

Baseline:

Vanaf de baseline is snel te merken dat de Head Graphene Touch Instinct MP over prima power beschikt. Het was relatief makkelijk om een goede lengte in mijn slagen te krijgen. Het racket biedt ook prima stabiliteit, alleen is de sweetspot van dit racket toch wat kleiner dan bij bijvoorbeeld de Babolat Pure Drive of de Wilson Ultra 100. Wel wint de Graphene Touch Instinct MP het qua stabiliteit en balgevoel van deze twee andere frames. De spinpotentie is dik in orde: het is makkelijk spin genereren met dit racket. Het grippen van de bal zorgde ook voor heerlijke, strakke slice backhands. Qua comfort en trillingsdemping vond ik het racket iets minder presteren dan de Speed MP die ook het Graphene Touch materiaal heeft.

De Instinct serie van Head staat voor ‘Effortless Power’ en power zit er zogezegd dus dik voldoende in deze Head Graphene Touch Instinct MP. Toch was de ideale raakzone, ofwel sweetspot niet zo groot als bij zijn voorganger: de Graphene XT Instinct MP. Laatstgenoemde bood meer comfort en wendbaarheid. Deze nieuwe versie biedt dus meer power en gevoel bij het sturen en plaatsen van de bal.

Service:

Ik heb erg lekker staan serveren met dit racket. Er zit mijns inziens ook meer servicepower in dit racket dan in de ‘oude’ Instinct en ik vond het makkelijker snelheid genereren met dit racket t.o.v. de Graphene Touch Speed MP. Wel had ik na het spelen iets meer last van mijn (toch nog enigszins) gevoelige schouder. Dit had ik bij de Speed MP niet. De Speed MP is dus duidelijk comfortabeler en dempt de trillingen beter. De power was dus prima, slice – en kickservices waren ook makkelijk uit te voeren.

Net:

Aan het net voelde de Head Graphene Touch Instinct MP lekker snel. Harde ballen waren makkelijk te pareren/blocken, waar volleys op gevoel iets achterbleven. Wel een lekker stabiel racket aan het net.

Power/controle:

Over de power in dit frame heb ik dus absoluut niets te klagen, goede balcontrole is ook te vinden in dit racket. Wel merkte ik dat de ballen hiervoor toch wat preciezer in de sweetspot geraakt moesten worden dan ik gewend ben van de Instinct rackets. Hierdoor kwam het een enkele keer voor dat het racket tordeerde, waar ik dit totaal niet verwachtte. Wel is het gevoel/de connectie met de bal naar mijn mening beter dan bij de voorganger van dit racket. Het racket is stabieler en biedt betere sturing en plaatsing van de bal. Wel dus in een racket dat een wat kleinere sweetspot bood dan ik verwacht had. Zo zijn de Babolat Pure Drive en de Wilson Ultra 100 wat dat betreft wat ‘vergevingsgezinder’.

Comfort/armvriendelijkheid:

Ook in het comfort van de Head Graphene Touch Instinct MP kwam dit terug. De Babolat Pure Drive en Wilson Ultra 100 (die met zelfde specificaties werken als in gewicht, bladgrootte, balans en bespanpatroon) zijn ‘easier on the arm’ en bieden meer demping. Daar staat tegenover dat de nieuwe Instinct MP dus meer stabiliteit en sturing biedt.

Overall indruk:

Al met al is deze update van de Instinct MP met het Graphene Touch materiaal een verbetering qua stabiliteit, power en sturing. Wel biedt het racket een wat kleinere ideale raakzone voor de bal dan we gewend zijn van deze lijn. Dit maakt het racket iets minder vergevingsgezind dan zijn voorganger en andere rackets in dit genre. Wel maakt dit de Head Graphene Touch Instinct MP een wat uitdagender racket waar je wat meer feedback van krijgt. Qua schokbelasting is deze versie er dus wat pittiger op geworden, maar het racket biedt meer stabiliteit en balgevoel bij een prima dosis power.

Tip: een iets zachtere (polyester) snaar op een wat lager aantal kilogram zou de sweetspot van dit racket extra openen. Dit zou wat meer speelcomfort – en gemak kunnen toevoegen.

De Head Graphene Touch Instinct MP is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie