Head Graphene Touch Extreme MP getest

Nog voor de officiële release heeft mijnracket.nl speler Mike de mogelijkheid gehad om de nieuwe Head Graphene Touch Extreme MP te testen! Naast fraaie nieuwe looks is de Extreme serie ook zijn kenmerkende ronde bladvorm kwijt. Deze Graphene Touch Extreme MP biedt daarentegen een ongelooflijke dosis power en spin vanaf de baseline met een vrij comfortabel speelgevoel.

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene Touch Extreme MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Bespanning: Head Lynx 17 (1.25 mm) op 23-22 kg. Goede allround poly met ronde bouw met een goede mix van comfort, power en spin.

De Head Graphene Touch Extreme MP is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Technologie:

Er is flink gesleuteld aan deze laatste versie van de Extreme MP. Allereerst is het kenmerkende ronde blad vervangen door een normale bladvorm. De ronde bladvorm maakte het voor spelers met extreme gripstanden makkelijker om onder de bal te komen en zo de bal te ‘pakken’ in de snaren waarbij de rotatie er dan nog makkelijker uitkwam. De laatste versies van de Extreme serie kregen altijd goede reviews, toch bleken de rackets cosmetisch minder aantrekkelijk. Dat alles is nu verleden tijd door én de reguliere bladvorm, maar ook door de frisse opmaak van deze Head Graphene Touch Extreme MP.

Ook in dit racket is inmiddels gebruik gemaakt van het Graphene Touch materiaal, de laatste versie van Graphene van Head. Dit geeft het racket een zeer solide gevoel, met ook toegevoegd comfort/trillingsdemping. Rackets met deze materiaal update zouden meer ‘homogeen’ moeten voelen, iets wat bij dit racket zeker geslaagd is. Daarover hieronder meer. De snaren van deze Head Graphene Touch Extreme MP zijn vrij ver uit elkaar getrokken. Dit zorgt voor een vrij open bespanpatroon, ook duidelijk te zien in de sweetspot van het racket. Het racket heeft bovendien 360 graden Spin Grommets op 12 uur in het blad. Dit geeft de lengtesnaren meer bewegingsvrijheid voor extra snapback van de lengtesnaren en dus spin.

Baseline:

Vanaf de baseline speelt de Head Graphene Touch Extreme MP als een raket! Het kostte me dan ook wat tijd om de juiste afstemming te vinden. In het begin sloeg ik alle ballen te lang. Iets meer rotatie zorgde voor wat meer marge in mijn slagen en dus controle. Die rotatie is trouwens heel gemakkelijk te spelen met dit racket. Door het vrij open bespanpatroon is de bal makkelijk te pakken in de snaren voor stevige spin, maar ook scherpe slices. Bij balimpact voelde het racket opvallend stabiel voor een racket met zoveel power. Ter vergelijking heb ik onlangs ook weer eens de Babolat Aeropro Drive en de nieuwere Pure Aero gepakt. Deze rackets bieden net zoveel power en makkelijke toegang tot spin, maar voelen toch wel duidelijk stijver. Met deze Head Graphene Touch Extreme MP voelde ik duidelijk meer connectie met de bal en dus balgevoel. De RA-waarde (stijfheid) van de nieuwe Extreme MP is met 64 ook duidelijk lager de 69 van de Pure Aero. Dit is zeker te voelen. Dit geeft de Graphene Touch Extreme MP een meer gedempt gevoel en meer comfort.

Service:

Serveren gaat heel makkelijk met dit racket! Er is makkelijk massa in de bal te leggen, waar ook spin en sliceserves er heel makkelijk uit komen. Het serveren is altijd een extra aandachtspunt voor mij gezien mijn gevoelige schouder. Maar dit racket biedt een fijn gevoel bij balimpact. Door de makkelijke power voelt de Head Graphene Touch Extreme MP weinig belastend voor de schouder.

Net:

Aan het net moest ik nog even wennen met de nieuwe Extreme MP. De 32.5 balans maakt het racket iets minder wendbaar dan mijn huidige Prince Textreme Warrior 107. Mijn Prince racket heeft een lager balanspunt: het gewicht meer naar de steel/grip van het racket. Wel voelt deze Extreme MP ook heerlijk solide als je deze eenmaal achter de bal hebt. Voor optimaal rendement aan het net heb ik nog wat extra speeltijd nodig, maar dat is een kwestie van wennen.

Power/controle:

De power die deze nieuwe Head Graphene Touch Extreme MP biedt is waanzinnig! Wat zit er een bak power in dit racket. Je moet wel enigszins met rotatie spelen om de bal te kunnen blijven controleren. Kortere ballen zijn makkelijk weg te slaan, diepte in je slagen: geen probleem. De controle is er zeker ook door de torsiestabiliteit van dit frame. Wel is het duidelijk power over controle bij deze Extreme MP. Het racket is een dikke aanrader voor de baseliners onder ons.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort vind ik erg goed bij deze Head Graphene Touch Extreme MP. Het racket heeft een vrij royale en vergevingsgezinde sweetspot. De switch van mijn huidige Prince Textreme Warrior 107 naar dit racket ging relatief makkelijk. Het serveren ging dus ook met weinig belasting voor mijn schouder door de gratis power. Dit is altijd belangrijk voor mij.

Overall indruk:

Het was gewaagd van Head om de Extreme serie zo op de schop te doen, maar het is mijns inziens erg goed gelukt. Deze Head Graphene Touch Extreme MP heeft een geweldige update gehad. Voor mij is het racket nu al kanshebber voor racket van het jaar 2017!

De Head Graphene Touch Extreme MP is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie