Head Graphene Touch Adaptive rackets

Bouw jouw ideale racket met de Head Graphene Touch Adaptive rackets!

Voor de nieuwe Head Graphene Touch Speed en Instinct racketlijnen heeft Head ook een Adaptive racket uitgebracht. Met een Head Adaptive tennisracket heb je de mogelijkheid om 32 verschillende setups voor jouw racket uit te proberen. Zo kun je racketlengte, bespanpatroon, gewicht, balans en swingweight aanpassen aan jouw wensen!

Hoe werkt Head Adaptive?

Allereerst moet je natuurlijk de beschikking hebben over een Head (Graphene Touch) Adaptive tennisracket. Deze zijn er dus van de nieuwe Speed of Instinct serie. Later zullen de Extreme, Radical en Prestige Adaptive rackets ongetwijfeld nog volgen. De Head Adaptive Tuning Kit moet je er apart bijkopen. Er zijn aparte kits voor de Speed en Instinct, let hier dus goed op!
In een Head Adaptive Tuning Kit zit het volgende:

  • 4 bespanpatroonsets: licht 16/19, zwaar (+5 gram) 16/19, licht 16/16 en zwaar (+5 gram) 16/16. Kies een traditioneel 16/19 bespanpatroon voor een goede mix van power en controle of een meer open 16/16 bespanpatroon voor meer spin en power
  • 3 ‘spacers’ om de racketlengte aan te passen. Elke spacer zorgt voor 0.2 inch (ongeveer 5 mm) extra racketlengte. Naast de standaard racketlengte zijn er dus nog 3 opties als racketlengte
  • 2 verschillende buttcaps (racketdoppen) met elk hun eigen gewicht: licht en zwaar (+5 gram)

Alles bij elkaar zorgt dit voor maar liefst 32 verschillende opties om je racket te ‘customizen’!

Head Adaptive vs een ‘gewoon’ tennisracket

De talloze opties die je hebt met een Head Adaptive racket zijn erg gaaf en handig als je er zelf nog achter wilt komen hoe het ideale racket er voor jou uitziet. Heb je hier echter al een goed idee van, test dan de beste ‘gewone’ rackets en maak dan je keuze. Een ‘gewoon’ racket in jouw specrange zal namelijk overall toch beter presteren dan een racket met al deze tuningopties. Om voor deze tuningopties plaats te maken is er bijvoorbeeld meer ruimte in het frame gemaakt op 3 en 9 uur, waar een gewoon racket meer ‘gevuld’ is. Zo zal de gewone Head Graphene Touch Speed MP stabieler spelen dan deze Adaptive variant in dezelfde setup. Ook de RA-waardes (stijfheden) van de rackets zullen dan verschillen. Maar ondanks dat zijn de Head Graphene Touch Adaptive rackets eigenlijk toch wel revolutionair!

Geef een reactie