Head Graphene Radical Pro vs Head Graphene Prestige S

Vandaag in de RACKETBATTLE de Head Graphene Radical Pro vs de Head Graphene Prestige S. Bring it on!

racketbattle

 

Specificaties Head Graphene Radical Pro:
Merk: Head
Model: Graphene Radical Pro
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA (stijfheid): 68

VS.

Specificaties Head Graphene Prestige S:
Merk: Head
Model: Graphene Prestige S
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA (stijfheid): 61

Getest door:
Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 39 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Wilson Juice Pro, 96 inch, 324 gr, 31,0 cm, 16 x 20
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95.

Een vergelijking van twee historische frames met vergelijkbare specificaties de Head Graphene Radical Pro en de Head Graphene Prestige S.

Baseline:
Beide rackets zijn iets lichter dan mijn huidige racket de Wilson Juice Pro. Om te beginnen de Head Graphene Radical Pro. Wat meteen opviel was dat het racket lichter aanvoelt dan de specificaties doen vermoeden. De Radical Pro is heel makkelijk in beweging te krijgen. Vanaf de baseline speelt dit racket stabiel maar voelt wel heel anders dan de oude Radicals. Waarschijnlijk door het open snarenpatroon en de gewichtsverdeling. Dus voor spelers die het oude speelgevoel kennen zal het even wennen zijn. Door de bladgrootte en het open snarenpatroon is het genereren van spin vrij makkelijk. Door het extra gewicht van de Pro zijn harde opslagen ook prima te keren. Zowel met mijn forehand als backhand kon ik voldoende lengte in mijn slagen krijgen. Kortom een fijn racket om vanaf de baseline te dicteren. Nu de Head Graphene Prestige S. In mijn ogen een bijzonder racket zeker omdat het de naam Prestige draagt met een rijke historie als players racket. Deze Benjamin onder de Prestige’s is één van de lichtste rackets in de Prestige lijn. Als ik denk aan een Prestige verwacht ik een racket met gevoel en precisie en weinig power. De Prestige S heeft het klassieke Prestige gevoel gecombineerd met een veel lichter gewicht met spinpotentie zoals de moderne rackets. De Prestige S speelt stabiel vanaf de baseline maar levert weinig power waardoor je zelf veel moet doen. Dat wordt versterkt door het relatief lage gewicht. Hierdoor had ik het gevoel dat ik te vaak in de verdediging werd gedrukt en kreeg ik niet genoeg lengte in mijn slagen. Slices waren daarentegen heerlijk om te spelen. Hierbij kwam duidelijk het klassieke Prestige gevoel om de hoek kijken.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Head Graphene Radical Pro full
De Head Graphene Radical Pro

Service:
Serveren met de Radical Pro gaat prima. Voldoende gewicht om flink door te kunnen slaan. Hetzelfde geldt voor de Prestige S maar deze geeft duidelijk minder power. Het open snarenpatroon biedt bij beide rackets voldoende ruimte voor slice en kickserves.

Net:
De Radical Pro is een zeer manoeuvreerbaar racket waardoor het slaan van volleys opmerkelijk makkelijk gaat. Door het gewicht kunnen volleys ook hard weg worden gelegd. Voor de Prestige S geldt ook dat het racket snel te hanteren is aan het net alleen speelt ook hier weer het geringere gewicht parten om ballen makkelijk diep weg te leggen. Wel zijn gevoelsvolleys iets makkelijker met de Prestige S te spelen. Maar overall is ook aan het net de Radical Pro voor mij duidelijk de winnaar.

Power:
De Radical Pro geeft voldoende power dat wordt versterkt met een goede soepele swing. Zoals al eerder opgemerkt biedt de Prestige S weinig power en moet je als speler veel zelf doen. Op zich kun je door het relatief lage gewicht veel rackethead speed creëren maar dat is ook nodig om echte kanonslagen te kunnen produceren. Iets meer gewicht had de Prestige S meer power gegeven.

Controle:
Beide rackets zijn qua controle aan elkaar gewaagd. Beide spelen op iedere plek van de baan stabiel. Waarbij ik geneigd ben om de Prestige S als meest stabiel te betitelen, alhoewel je al snel in de verdediging wordt gedrukt door het lagere gewicht.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Head Graphene Prestige S full
De Head Graphene Prestige S

Comfort/Armvriendelijkheid:
De Radical Pro voelt comfortabel aan en gaf mij geen armproblemen ondanks de hoge stijfheidsrating. De Prestige S voelde minder comfortabel wellicht omdat harde ballen een zware impact hadden door het lichtere frame.

Algemene indruk:
De Head Graphene Radical Pro is duidelijk mijn favoriet. Een heerlijk all-round racket die op elk criterium de toets ruimschoots doorstaat. Qua gewicht en balans goed uitgekiend en kan zich prima meten met ‘Pro’ rackets van andere merken denk aan de Tour varianten van Babolat. Waarbij ik de Radical Pro veel minder stug vind. Kortom voor mij een echte testwinner. Bij de Prestige S heb ik gemengde gevoelens. Het idee dat ik met een Prestige speel met een mix van klassieke en moderne eigenschappen maakt de ‘S’ een beetje een vreemd racket die ik moeilijk kan duiden. Eigenlijk is het racket te licht om zich te kunnen meten met de players rackets maar is weer te ‘low powered’ om er als licht gevorderde mee weg te komen. De ‘S’ is in mijn ogen een racket voor iemand die zelf voldoende power genereert en gewend is aan de precisie van de Prestige lijn maar de kracht niet meer heeft om 2 uur lang met een Prestige MP van 320 gram heen en weer te zwaaien. Een beetje extra gewicht zou de Prestige S een meer toegankelijkere optie maken voor veel spelers.

Noot: beide rackets zijn met een Head Sonic Pro bespanning getest, bespannen op 24.5/24.5 kg.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie