Head Graphene 360 Speed

Volgende maand verschijnt de nieuwe Head Graphene 360 Speed serie! Wij blikken alvast vooruit op de eerste Head racketfamilie met Graphene 360 technologie.

Juli 2018 lanceert Head de vernieuwde Speed racketfamilie. Uithangborden van deze lijn zijn Novak Djokovic en Alexander Zverev. Deze Speed serie zal de eerste serie worden met de nieuwe Graphene 360 technologie.

De nieuwe Head Graphene 360 Speed rackets zijn nu verkrijgbaar in onze webshop!

Graphene 360

De huidige racketlijnen van Head werken met Graphene Touch. Deze versie van Graphene gaf de frames al een meer homogeen speelgevoel. Nu komt Head dus met Graphene 360. Wat houdt Graphene 360 in?

Graphene gebruikt Head inmiddels alweer een aantal jaren in haar rackets. Graphene is ultralicht en zeer torsiestijf. Tot voor kort werd dit materiaal alleen rond het hartstuk van het racket gebruikt voor extra stabiliteit, maar ook om hier meer gewicht te kunnen besparen. Dit gewicht ging vervolgens naar de top en de grip van het racket. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgde voor stabielere en meer powerfulle frames.

In deze nieuwe Speed serie wordt Graphene niet alleen toegepast rond het hartstuk van het racket, maar ook op 3, 9 en 12 uur in het blad. Vandaar ook de naam Graphene 360. Dit geeft extra racket(blad) stabiliteit, maar ook een betere energieoverdracht van racket naar bal voor meer power volgens Head.

Ook is het snarenbed bij deze Head Graphene 360 Speed serie aangepast. Hierbij zitten de lengtesnaren wat compacter op elkaar voor meer controle, waar de breedtesnaren iets meer uit elkaar zijn getrokken. Het laatste voor meer bewegingsvrijheid van de lengtesnaren voor extra power en spin. Ook zijn de shaft en het racketblad op 10 en 2 uur verstevigd voor meer stabiliteit, goed te merken bij hoge balsnelheid.

Modellen Head Graphene 360 Speed serie

De Head Graphene 360 Speed serie zal uit de volgende modellen bestaan:

Ook zullen er 25 en 26 inch junior modellen van de nieuwe Speed serie verschijnen.

Test

Zodra de eerste Head Graphene 360 Speed demo’s voorhanden zijn, zal team mijnracket.nl gaan testen. Dus hou onze social media kanalen hiervoor in de gaten!

Geef een reactie