Head Graphene 360 Speed MP getest

De afgelopen maanden heeft Mike de nieuwe Head Graphene 360 Speed MP getest. Dit snelle racket met verbeterde spinpotentie is met name een aanrader voor de baseliner.

Dit racket kwam als eerst uit in een zwarte ‘teaser’ kleurstelling in een oplage van 1000 stuks. Deze versie is exact gelijk aan de zwart-witte kleurstelling, zoals het racket uiteindelijk is uitgebracht. Vandaar beeldmateriaal van beide frames in deze review.

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene 360 Speed MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 63
Bespanning: Head Lynx 17/1.25 op 23/22 kg

Deze Head Graphene 360 Speed MP is nu verkrijgbaar in onze webshop of als testracket aan te vragen via ons demo-programma.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores Head Graphene 360 Speed MP:

Power: 8
Controle: 7.5
Spin: 8.5
Armvriendelijkheid: 7.5
Wendbaarheid: 8.5
Touch: 7

Baseline:

Vanaf de baseline is de Head Graphene 360 Speed MP heel snel: het racket is makkelijk rond te krijgen en voelde lichter dan zijn concurrenten van andere merken op 300 gram. Ik heb dit als positief en negatief ervaren. Het racketblad is vrij makkelijk en snel over de bal te kammen voor goede versnelling, maar ook makkelijke toegang tot spin t.o.v. de vorige Graphene Touch Speed MP. De Graphene Touch versie had daarentegen wat meer ‘body’ en voelde wat meer solide. Maar qua power en spin dus een goede update. Ook voelt de nieuwe versie dus wat sneller.

Service:

Ook met serveren voelt dit racket lekker snel! Het racket is makkelijk rond te krijgen en de slice – en kickserves kwamen er vrij gemakkelijk af. Het snarenpatroon is ook iets meer geopend t.o.v. de vorige versie.

Net:

Aan het net vond ik de Speed MP wat tekortschieten qua stabiliteit. Ik had wat moeite om harde ballen goed te kunnen pareren. Ook de fijne gevoelsvolleys kwamen wat finesse tekort. Naar mijn mening presteert de Graphene 360 Speed MP dus het beste vanaf de baseline, alhoewel de wendbaarheid aan het net goed is.

Power/controle:

De nieuwe update met de iets meer geopende bemazing van het bespanpatroon geeft wat meer power, spin en vergevingsgezindheid, waar iets op controle is ingeleverd. Ik denk wel dat deze Speed MP hierdoor voor een bredere doelgroep ingezet kan worden.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort van de nieuwe Speed MP is gemiddeld tot goed te noemen. Het racket speelt redelijk vergevingsgezind en biedt degelijke demping. De sweetspot voelt groter dan de meeste andere rackets in het 100 sq/inch bladmaat genre.

Onder aan de streep:

Al met al is de laatste versie van de Speed MP nu duidelijk voor een breder publiek goed speelbaar. Daarentegen is er op stabiliteit en touch iets ingeleverd. Het racket is wel sneller dan zijn voorganger(s) en heeft meer spinpotentie.

De Head Graphene 360 Speed MP in nu verkrijgbaar in onze webshop.

Geef een reactie