Head Graphene 360+ Speed MP getest

De Head Graphene 360+ Speed MP getest! Dit racket biedt indrukwekkende stabiliteit voor een racket met zoveel gebruiksgemak.

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene 360+ Speed MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Beam: 23 mm constant

Bespanning: Diadem Flash 17 op 23/22 kg

De Head Graphene 360+ Speed MP is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98.

Testscores Head Graphene 360+ Speed MP:

Power: 8.5
Controle: 8
Spin: 7.5
Comfort: 8
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 8.5

Baseline:

Bij mijn groundstrokes was ik eigenlijk direct verrast door de stabiliteit van deze nieuwe Speed MP. Ook zijn voorganger (de gewone Graphene 360 versie) heb ik ten tijde van diens release uitgebreid getest. Dit was een heerlijk snel en wendbaar racket, waarbij makkelijk rackethead speed te creëren was, maar waarbij de stabiliteit toch wel wat achterbleef. Dat heeft Head met deze Graphene 360+ update met spiralfibers rond het hartstuk duidelijk verbeterd! En het is te voelen ook. Ik durf te zeggen dat de Graphene 360+ Speed MP de stabiliteit van een Tour/wedstrijdframe biedt, gecombineerd met heel veel gebruiksgemak. De spin is dik in orde, de dosis gratis power ook, zonder dat dit ten koste van de controle gaat. Altijd had ik het idee prima sturing over de bal te houden. Het racket is dan misschien niet zo razendsnel als zijn voorganger, maar de wendbaarheid is nog altijd dik in orde. Eén van mijn favoriete slagen met deze nieuwe Speed MP was de return. Het racket is snel achter de bal te krijgen en biedt heerlijke stabiliteit.

Service:

Je krijgt een fijn stukje gratis servicepower bij deze nieuwe Speed MP, iets wat ik zeker kon waarderen. Het racket is snel rond te krijgen en het grippen van de bal voor slice of kick gaat vrij makkelijk.

Net:

Aan het net is dit racket een solide partner. Recent testte ik de Wilson Ultra 100 V3.0. Qua stabiliteit wint deze Speed MP het zeker. Wat dat betreft komt deze in de buurt van een ander recent door mij getest frame, de Tecnifibre TF40 305. Harde ballen aan het net zijn fijn te pareren en in tegenstelling tot de Ultra 100 zit in de Speed MP wel een vernuftige touch. Prettig gereedschap dus ook aan het net!

Power/controle:

De Head Graphene 360+ Speed MP heeft een goede balans tussen power en controle. Zelf zou ik zeggen dat deze lichtjes uitslaat naar de power kant. De stabiliteit is echter zo goed bij dit frame, dat ik altijd prima sturing over de bal bleef houden. Head hanteert sinds kort (weer) een Controle/Power Index (CPI) zoals het vroeger ook altijd deed met L6 t/m S18 grofweg. L stond voor een lange swing, S voor kort. De nummers gaven aan welk type frame het best paste bij welk type swing. Dit heette de Swing Style Rating Chart. Nu hanteert Head sinds de lancering van de Gravity rackets een CPI, ofwel Control Power Index. Deze Graphene 360+ Speed MP zit redelijk middenin het scala met een CPI van 500. Ik kan me daar prima in vinden, moet ik zeggen. Dus prima gecontroleerde power.

Comfort/armvriendelijkheid Head Graphene 360+ Speed MP:

De nieuwe Speed MP heeft een redelijk vergevingsgezind 100 sq/inch blad met een mooie 23 mm constant beam framebouw. Dit gecombineerd met de toegevoegde stabiliteit rond het hart van het frame, zorgt dit voor een racket dat weinig tordeert en dus ook weinig gekke trillingen naar de arm geeft. Het comfort vond ik een keurige 8. De RA-waarde (stijfheid) van dit frame is met 64 lager dan veel van de concurrenten in dit genre. Dit geeft het racket een fijne touch, maar ook goed comfort. Het racket doet me ook zeker denken aan de laatste uitvoering van de Babolat Pure Strike 100, ook al zo’n veelzijdig 100 sq/inch racket. Dat racket speelt nog iets directer, maar is wel iets stijver qua gevoel. Deze Speed MP is net wat comfortabeler. Dik in orde dus.

De Head Graphene 360+ Speed MP is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Onder aan de streep:

Head slaat de spijker op zijn kop met de nieuwe Speed MP. Het racket biedt een prima balans tussen power en controle, degelijke spin, maar vooral een zeer solide feel. Easy to use, maar dan wel met de stabiliteit van een wedstrijdframe. Zonder twijfel mijn favoriete Head racket van dit moment!

Geef een reactie