Head Graphene 360+ Radical MP getest

De nieuwe Head Graphene 360+ Radical MP getest door Mike! Deze ‘Head Radical MP 2021’ biedt een voller en meer solide gevoel bij balimpact dan zijn voorganger en is mooi in balans qua power en controle.

Getest racket/specificaties:

Merk: Head
Model: Graphene 360+ Radical MP prototype
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 300 gram
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: nog niet bekend
Beam: 20/23/21 mm
Swingweight: 326.5 (doorgemeten op onze 3-in-1 Head SW machine)
Bespanning: Head Lynx Tour orange op 23/22 kg

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Head Graphene 360+ Radical MP:

Power: 8
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Comfort: 7.5
Wendbaarheid: 8
Touch: 7.5

Technologie:

De belangrijkste vernieuwing qua technologie zit in de spiral fibers die Head onderin het racketblad heeft gepositioneerd. Deze speciale fibers zorgen voor een verbeterde flex en een prettiger gevoel bij balimpact. Wij hebben dit ervaren als een lekker solide/vol speelgevoel wanneer je de bal op het blad hebt. Naast deze nieuwe technologie is de Radical MP qua statisch gewicht wat opgeschroefd naar een voor ons veel logischer gewicht van 300 gram (onbespannen). Door deze twee dingen gecombineerd heeft deze laatste versie van de Radical MP veel meer ‘body’.

Baseline:

Bij de eerste ballen vanaf de baseline valt de fijne mix van power en controle direct op. Het racket heeft een lekkere solide feel, laat zich niet snel wegdrukken, maar geeft ook voldoende power om de ballen zelf aan te pakken. De Radical MP (zeker de laatste versies met de iets dikkere framebouw en 16×19 bespanpatroon) bood altijd al een fijne mix van power en controle. Deze nieuwe versie voegt daar ook extra stabiliteit aan toe, evenals een wat voller speelgevoel. Je kunt heerlijk vol doorhalen met dit racket zonder bang te hoeven zijn om snel de controle te verliezen. Toch (en voor mij erg prettig) is het racket ook weer niet zo low-powered dat het veel kracht en moeite kost om snelheid en power te genereren. De spinpotentie is degelijk, echter niet zo alom aanwezig als bij de nieuwe Extreme rackets. Voor mijn gevoel was de spinpotentie precies voldoende om op hoge snelheid toch net een stukje marge in je slagen bij te brengen. Deze teaser kleurstelling van de Head Radical MP 2021 speelt gewoon heel degelijk en voorspelbaar vanaf de baseline, maar dan wel met de nodige punch! De sweetspot is niet overdreven groot en vraagt wel om het consistent raken van de bal in het midden van het blad. Heb je deze afstemming eenmaal gevonden, dan merk je de fijne controle met toch ook voldoende stootkracht.

Service:

Ik had niet verwacht zo makkelijk met deze Head Graphene 360+ Radical MP te kunnen serveren. De ballen kwamen er makkelijk vanaf met een voor mij meer dan keurige snelheid. Slices vanaf rechts naar buiten zijn ook makkelijk aan te snijden, waarbij de gehoekte Lynx Tour bespanning ook prettig zijn werk doet moet ik zeggen. Ik had iets meer moeite om een goede kickservice te slaan, maar dat is ook niet mijn grootste wapen eerlijk gezegd.

Net:

Fijn gereedschap! Deze nieuwe Radical MP is net als zijn (Graphene 360) voorganger lekker wendbaar aan het net. Wel vind ik deze nieuwe versie stabieler. Dit racket laat zich minder makkelijk wegdrukken als er flink op je afgevuurd wordt. Ik heb er erg lekker mee gevolleerd. Met het smashen heb je ook genoeg power om de ballen weg te leggen.

Power/controle Head Graphene 360+ Radical MP:

Dit racket valt wat mij betreft in de categorie Babolat Pure Strike 100 en in iets mindere mate de Head Graphene 360+ Speed MP. Dit zijn beide 100 sq/inch rackets met een mooie straight beam framebouw en een fijne mix van power en controle. Dat bij deze nieuwe Radical MP de sweetspot net iets kleiner is dan bij de Speed MP is merkbaar, maar de extra controle die je daarvoor terugkrijgt is ook zeker te merken. Het racket heeft een hele fijne mix van power en controle en biedt verbeterde stabiliteit en een meer solide speelgevoel dan de vorige versie. Deze Radical MP is dan ook echt een nieuw frame met mijns inziens een veel logischer gewicht van 300 gram vs. 295 gram van zijn voorganger. Dit extra gewicht en de Spiral fibers onderin het blad geven het racket meer body. Een goede upgrade wat mij betreft. Lang verhaal kort: het racket is mooi in balans qua power en controle!

Comfort/armvriendelijkheid:

De Radical MP is stabieler geworden en laat zich wat mij betreft veel minder makkelijk wegdrukken. Dit solide gevoel zorgt ervoor dat het racket ook minder tordeert en hierdoor minder trillingen op de arm geeft. Het comfort is degelijk, zeker voor een racket in dit segment. Vergeleken met de Babolat Pure Strike 100 bijvoorbeeld is deze Radical MP comfortabeler. De Pure Strike 100 is op zijn beurt nog iets directer qua sturing over de bal.

Onder aan de streep:

De Head Graphene 360+ Radical MP biedt een sterke mix van power en controle, zoals je die niet in heel veel andere rackets kunt vinden. Het gewicht dat wat opgeschroefd is, voelt wat mij betreft meer dan logisch. Het racket biedt nu een voller/meer solide speelgevoel, niet alleen doordat het racket wat zwaarder is geworden, maar ook door de spiral fibers onderin het racketblad. Het resultaat is een nog betrouwbaardere Radical MP die zich niet snel laat wegdrukken, maar toch ook voldoende punching power heeft. Ook wordt het gat richting de Prestige serie met deze Radical MP iets meer gedicht. Met een swingweight van net over de 325 is dit best een stevige jongen namelijk! Mooie update al met al.

Noot: dit is een teaser kleurstelling van de nieuwe Graphene 360+ Radical MP die in januari 2021 uitkomt. Dit is dus niet de uiteindelijke opmaak van het racket.

Geef een reactie