Head Graphene 360+ Gravity Pro getest

De Head Graphene 360+ Gravity Pro getest door Frans! Een racket met een indrukwekkende mix van gevoel, stabiliteit en controle!

Specificaties van de Head Graphene 360+ Gravity Pro

Merk: Head
Model: Graphene 360+ Gravity Pro
Bladmaat: 100 Sq inch
Gewicht: 315 gram
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 18×20
Lengte: 27 Inch
RA: 62
Bespanning: Head Hawk Touch, 22/21 Kg

De Gravity Pro is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Testscores

Power: 7
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Comfort: 9
Wendbaarheid: 8
Touch: 9.5
Stabiliteit: 9

Intro

Hij kwam eerder binnen dan verwacht, de nieuwe Gravity Pro! Het racket is meteen doorgegaan naar de baan met een tussenstop van een half uurtje op de bespanmachine. Afgelopen jaren heeft Head toch wel wat kritiek te voorduren gekregen. Deze kritiek was veelal gericht op de feel van de rackets. Deze Gravity, is dit dan wat? Volmondig; Ja!

We hadden van tevoren al een idee waar het racket heen zou gaan. We wisten dat het de “mold” van de oudere IG Speed 315 zou hebben. De “mold” is overigens het fundament van een racket. In dit geval was dat van tevoren goed nieuws, de IG Speed 315 was tenslotte een geweldig racket. Het racket had een geweldig gevoel en comfort, maar het had voor het moderne spel toch wel wat gebreken. Voor deze Gravity hebben ze het anders aangepakt. Head heeft alles wat goed was aan de IG Speed 315 zo gehouden, en het racket zo verbouwd dat het alles heeft wat het moderne spel vraagt.

Baseline

Gevoel, controle en stabiliteit zijn de sleutelwoorden voor dit racket vanaf de baseline. Het frame wat maar 20mm dik is zorgt voor een geweldige connectie met de bal, deze connectie is ook nog eens erg comfortabel.

In de intro werd gerefereerd aan de IG Speed 315, dit racket blonk uit in comfort en gevoel, maar de sweetspot van dit racket was niet zo groot. Het was vanaf de baseline toch wel een vrij onstabiel racket. Bij deze Head Graphene 360+ Gravity Pro is dat totaal anders! Het gewicht is zo verdeeld in het racket dat het racket erg stabiel is vanaf de baseline, en ook wat meer power heeft.

Spin? Wel prima, door het dunne frame gaat het racket toch wel vrij makkelijk door de lucht. Persoonlijk zou ik wel zeggen dat dit racket ietwat meer geschikt is voor vlakke slagen dan extreme spin slagen.

Als je dit racket in een woord zou moeten duiden is het wat mij betreft “Vertrouwen”. Het gevoel doordat het frame maar 20mm dik is, de controle uit het 18×20 snarenpatroon, de stabiliteit door de verdeling van het gewicht en de power omdat het toch nog een 100 sq inch blad is. Al die facetten bij elkaar geven toch wel een unieke formule, met weinig zwakke plekken, wat resulteert in een racket dat precies doet wat je verwacht.

Service

Wat mij betreft is dit de enige categorie waarin het racket vrij gemiddeld presteert. Kick serves komen wel fijn van dit racket af. Controle en power zijn beide redelijk.

Net

Aan het net is de Gravity Pro erg fijn. Het racket heeft een vrij goede combinatie van gevoel en stabiliteit, dus dat geeft veel vertrouwen aan het net. 

Power/Controle Head Graphene 360+ Gravity Pro

Het racket heeft niet de gratis power van een Pure Drive, Pure Aero of Head Extreme of iets dergelijks. Maar het racket heeft wel duidelijk meer Power dan een Prestige MP, alhoewel Head die twee rackets zelf wel dezelfde score op power geeft. De power/controle verhouding is goed te vergelijken met die van een Prestige Pro, Wilson Blade of Babolat Pure Strike.

Comfort/Gevoel

Geweldig! In deze categorie scoort het racket erg goed. Er zijn weinig rackets op de markt die hierbij in de buurt komen wat mij betreft. Zoals eerder gezegd zorgt het dunne 20mm frame voor veel gevoel, de RA waarde is dan ook vrij laag. Naast het gevoel is het comfort ook gewoon erg goed.

Onder aan de streep

Alle facetten van dit racket bij elkaar zorgen voor een unieke combinatie. Racket producenten proberen altijd voor een bepaald gewicht een zo goed mogelijk spelend racket te maken, en dat is hier zeker gelukt. Wat mij betreft is het geheel meer dan de som der delen voor de Gravity Pro. De Gravity Pro heeft een unieke combinatie van gevoel, controle en stabiliteit. Uiteindelijk zijn er wat mij betreft weinig rackets in dit segment zo goed als deze Head Graphene 360+ Gravity Pro.

De Gravity Pro is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie