Head Graphene 360+ Gravity MP test

Head komt in juli 2019 met een geheel nieuwe racketfamilie! Alexander (Sascha) Zverev wordt het uithangbord van deze nieuwe serie, genaamd ‘Gravity’. De aankomende maand test Mike alvast de ‘Head Graphene 360+ Gravity MP’! Lees verder.

Op onze Head 3-in-1 swingweight machine heb ik allereerst zo veel mogelijk specificaties van deze Head Graphene 360+ Gravity MP geprobeerd te achterhalen. Op het racket zelf staat behoudens een slogan: ‘Massive sweetspot dominates the game’ en ‘MP’ namelijk helemaal niets.

Specificaties Head Graphene 360+ Gravity MP

Merk: Head
Model: Graphene 360+ Gravity MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 16×20
Lengte: 27 inch
RA: ?
Beam: 22 mm
Swingweight (bespannen): 323

The Force is coming

Deze hagelnieuwe Head racketfamilie heeft een aantal op het oog opvallende features. Het blad zelf heeft wat meer een druppelvorm, waarbij het racketblad relatief breed is hoger in het blad. Wat verder opvalt is de slanke framebouw en het smalle hartstuk. Deze doet mij herinneren aan die van de Wilson Ultra Tour. Verder ligt het balanspunt wat hoger dan bij de meeste Head rackets in deze gewichtsklasse. Afgaande op deze features is de slogan ‘The Force is coming’ wel enigszins te verklaren. De Graphene 360+ Gravity MP zou de nodige punching power moeten kunnen bieden! Ander leuk detail is de SZ op de demper die staat voor Sascha Zverev.

Test

De aankomende weken zal ik dit prototype uitgebreid testen. Verder ben ik nog benieuwd naar de RA (stijfheid) van dit frame. Wat al wel bekend is, is dat Head maar liefst 6 modellen binnen deze lijn gaat brengen. De release zal medio/eind juli 2019 zijn. Zodra er meer informatie beschikbaar komt over deze serie, dan delen we dat z.s.m. Hou hiervoor onze social media kanalen (@tennis_doctor – Instagram en @mijnracket – FB) in de gaten!

1 REACTIE

Geef een reactie