Head Graphene 360+ Extreme Tour getest

Nog voor de officiële release heeft Mike de nieuwe Head Graphene 360+ Extreme Tour getest! Dit racket biedt fijne snelheid en controle gecombineerd met degelijke spin!

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene 360+ Extreme Tour
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 65
Swingweight: 317
Beam: 22/23/21 mm

Bespanning: Head Hawk Touch 1.25 op 23/22 kg

De Extreme Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Head Graphene 360+ Extreme Tour:

Power: 7.5
Controle: 8.5
Spin: 8
Comfort: 7.5
Wendbaarheid: 8.5
Touch: 7.5

Intro:

Eigenlijk voelt deze Extreme Tour helemaal niet als een Extreme. Het is alsof je een racket uit een hele andere racketfamilie in de hand hebt. Van de vorige Extreme serie heb ik de MP en Pro versies uitgebreid getest. Dit waren beide rackets met massieve power en spin, waarbij controle duidelijk ondergeschikt was. Deze Tour is volledig nieuw in de Extreme racketfamilie, het is dan ook een volledig nieuwe mal. Nog even voor de volledigheid: ik heb dit racket in de zwarte ’teaser’ kleurstelling mogen testen, nog ruim voor de offciële release van medio augustus. De definitieve kleur staat hierboven bij de specs en wordt grijs met geel. Waar de Instinct racketfamilie bij Head minder modellen krijgt, krijgt deze nieuwe Extreme serie er maar liefst 7! Head heeft hoge verwachtingen van deze vernieuwde Extremes. Aan ons om te testen of deze verwachtingen ook (kunnen) worden waargemaakt.

Baseline:

De eerste slagen vanaf de baseline voelen heel gecontroleerd aan. Er zit zeker wel wat punch in deze Head Graphene 360+ Extreme Tour, maar je kunt er heerlijk vol mee doorhalen zonder snel bang te hoeven zijn om de controle te verliezen. Dus het is duidelijk controle over power. Daarnaast viel meteen op dat het racket lekker snel en makkelijk manoeuvreerbaar is. Anderzijds had ik nog meer balrotatie verwacht, waarschijnlijk in de wetenschap dat ik een Extreme aan het testen was. Toch was het grippen van de bal voor spin en slice ruim voldoende aanwezig, alleen niet zoals bij de MP en Pro versies van zowel de oude als de nieuwe serie. Qua gevoel zit het racket een beetje tussen een Yonex EZONE 98 en een Babolat Pure Strike 16×19 in. Het racket is niet zo soft en comfortabel als de EZONE 98, maar ook weer niet zo direct als de Pure Strike 16×19.

Mijn favoriete slag met dit racket is mijn dubbelhandige backhand. Het racket is heel makkelijk en snel achter de bal te krijgen en er is zat ruimte voor mijn tweede hand bij het slaan van een dubbelhandige backhand. Voor mijn gevoel loopt het frame haast een beetje taps toe van grip naar hartstuk, waardoor de tweede hand (in mijn geval de linker, ik ben rechtshandig) heel fijn te plaatsen is. Erg prettig moet ik zeggen. Vanaf de baseline is dit betrouwbaar gereedschap.

Service:

Voor mij persoonlijk zit er in deze Extreme Tour niet iets te weinig ‘free power’ als het op serveren aankomt. De services gingen heel gecontroleerd en met voldoende kick en slice. Alleen had ik graag nog wel wat extra power gewild, maar dat is een persoonlijk ding. Ik denk dat als je van jezelf wat meer power hebt, je heel vol en gecontroleerd (consistent) kunt serveren met dit racket.

Net:

De Head Graphene 360+ Extreme Tour is lekker snel aan het net en staat zeker zijn mannetje. Het racket laat zich niet makkelijk wegdrukken bij harde ballen, maar biedt ook nog voldoende vernuft voor stopvolleys.

Power/controle Head Graphene 360+ Extreme Tour:

Het is dus controle over power bij deze Extreme Tour. Het racket heeft een relatief lage swingweight van 317. Hiermee legt het racket het qua power af tegen bijvoorbeeld een Wilson Blade 98 16×19 V7.0 of een Babolat Pure Strike 16×19. Toch is dit nog makkelijk op te schroeven met wat lood op 10 en 2 uur of alleen op 12 uur. Dat zou het racket een flinke boost in power geven en de specs bieden hiertoe voldoende ruimte. De controle echter is fijn. Je kunt met dit racket lekker vol doorhalen zonder snel bang te hoeven zijn om de controle te verliezen.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort was eigenlijk dik in orde bij dit racket. Het frame is solide en tordeert weinig, wat weer weinig trillingen doorgeeft naar de arm. Dit racket scoort ruim voldoende op dit aspect.

De Extreme Tour is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Onder aan de streep:

Head heeft met deze Extreme Tour een bijzonder model uitgebracht, één die weliswaar de Extreme naam draagt, maar mijns inziens net zo goed in bijvoorbeeld de Radical familie uitgebracht had kunnen worden. Het is een mooi controle georiënteerd frame en de specs en de nog relatief lage swingweight van 317 (doorgemeten op onze 3-in-1 Head swingweight machine) maken dit een mooi ‘platform’ frame. Dit racket heeft ideale specs om zelf nog wat op te schroeven/te tunen. Zelf vond ik de Extreme Tour in stockvorm prima spelen, maar ontbrak het aan een klein beetje extra punch zoals bij de collega’s van andere merken. Anderzijds was de controle weer top! Al met al is deze Tour versie van de vernieuwde Extreme lijn een uniek racket in de Head line-up en daarmee zeker het testen waard!

Geef een reactie