Head Graphene 360 Extreme serie

November 2018 al komt de Head Graphene 360 Extreme serie uit! De nieuwe Extreme serie moet verbeterde stabiliteit en energie teruggave bieden vergezeld van stevige spin. Ook doet de Extreme Pro zijn herintrede…

Eerder dan verwacht komt Head met een update voor de Extreme serie. De vorige Graphene Touch Extreme serie ging terug naar een iets ovaler blad en viel al goed in de smaak. De MP versie was onze favoriet by far. In navolging van de Speed serie krijgt de Extreme serie nu ook de toepassing van de Graphene 360 technologie. Ook is de Extreme Pro terug van weggeweest, waar veel liefhebbers blij mee zullen zijn! En de ‘nieuwe’ ovale bladvorm blijft.

Graphene 360

Graphene gebruikt Head inmiddels alweer een aantal jaren in haar rackets. Graphene is ultralicht en zeer torsiestijf. Tot voor kort werd dit materiaal alleen rond het hartstuk van het racket gebruikt voor extra stabiliteit, maar ook om hier meer gewicht te kunnen besparen. Dit gewicht ging vervolgens naar de top en de grip van het racket. Deze ‘polarisering’ van het gewicht zorgde voor stabielere en meer powerfulle frames.

In deze nieuwe Speed serie wordt Graphene niet alleen toegepast rond het hartstuk van het racket, maar ook op 3, 9 en 12 uur in het blad. Vandaar ook de naam Graphene 360. Dit geeft extra racket(blad) stabiliteit, maar ook een betere energieoverdracht van racket naar bal voor meer power volgens Head.

Technologie Head Extreme serie

Naast de toepassing van Graphene 360 in de nieuwe Extreme rackets gebruikt Head ‘Spin Grommets’ op 6 en 12 uur in het blad. Deze extra uitgeholde grommets (tubings) kennen we al van de vorige serie en zorgen voor meer bewegingsvrijheid van de lengtesnaren voor extra snapback voor makkelijkere balrotatie/spin. Dit wordt versterkt door het ‘Spin Optimized String Pattern’. Dit meer dan gemiddeld geopende bespanpatroon zorgt voor nog meer grip op de bal en bewegingsvrijheid van de snaren. Alles voor stevige spin dus. Dit racket zou dan ook de strijd moeten aangaan met de nieuwe Pure Aero 2019 serie van Babolat als één van de weinige specifieke racketlijnen ontwikkeld voor spin.

Modellen en specs Head Graphene 360 Extreme serie

De Graphene 360 Extreme serie zal de volgende modellen bieden:

  • Extreme Pro: 100 sq/inch, 310 gram, 31.5 balans en 16×19 bespanpatroon
  • Extreme MP: 100 sq/inch, 300 gram, 32.5 balans en 16×19 bespanpatroon
  • Extreme S: 100 sq/inch, 280 gram, 33.5 balans en 16×19 bespanpatroon
  • Extreme Lite: 100 sq/inch, 265 gram, 34.5 balans en 16×19 bespanpatroon

De RA-waarden (stijfheid) van deze rackets zijn ten tijde van dit schrijven nog niet bekend.

Test

Ook van deze nieuwe Graphene 360 Extreme serie zal team mijnracket.nl een aantal rackets testen. De reviews lees je binnenkort hier op mijnracket.nl.

Geef een reactie