Head Graphene 360 Extreme Pro getest

De nieuwe Head Graphene 360 Extreme Pro getest door Mike. Dit racket zit boordevol power en spin, maar heeft wel een lekker solide speelgevoel en presteert verrassend goed aan het net!

De Extreme Pro is terug! In de vorige Graphene Touch Extreme serie ontbrak een Pro versie. Traditiegetrouw komt de Extreme Pro de laatste jaren erg goed uit diverse rackettests, dus heeft Head dit racket weer teruggebracht. Aan Mike de nobele taak om deze versie te testen. In deze review o.a. een vergelijk met de Babolat Pure Aero 2019.

De Head Graphene 360 Extreme Pro is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief snaar naar keuze!

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene 360 Extreme Pro
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Beam: 23/26/21 mm

Bespanning: Babolat RPM Blast 1.25 op 24/23 kg

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores Head Graphene 360 Extreme Pro:

Power: 9
Controle: 7.5
Spin: 9
Armvriendelijkheid: 7.5
Wendbaarheid: 8
Touch: 7

Baseline:

De Head Graphene 360 Extreme Pro is een nogal stevig wapen vanaf de baseline. Met dit racket is het makkelijk om volle ballen te produceren vergezeld van bovengemiddelde spin. Onlangs testte ik ook de Babolat Pure Aero 2019. Beide rackets hebben veel raakvlakken. Deze Extreme Pro biedt nog meer gratis power dan de Pure Aero. De Pure Aero heeft wel een iets consistenter speelgevoel en iets beter dempende eigenschappen. De wendbaarheid van de Extreme Pro verraste me eigenlijk wel. Het racket was makkelijk rond te krijgen vanaf de baseline en voelde sneller dan verwacht. Het massieve/volle gevoel van de (vorige) Graphene Touch Extreme MP miste ik een beetje. Desalniettemin is het een solide powerful racket vanaf de baseline. 

Service:

Het serveren ging makkelijk en consistent met deze Extreme Pro. De ballen zijn makkelijk in het vrij open snarenbed te grippen voor goede kick services of makkelijke slice services de baan uit. Geen blinde power zoals de vorige Pure Aero Tour bij het serveren, maar ruime voldoende (consistente) power.

Net:

Het lage 31.5 balanspunt maakt dit racket lekker snel aan het net. Best wel bijzonder eigenlijk voor een typisch power racket! De massa van het racket is makkelijk te gebruiken om harde ballen te pareren. De touch volleys gingen met de nieuwe Pure Aero echter wat makkelijker.

Power/controle:

Niet geheel verrassend is het bij deze Head Graphene 360 Extreme Pro power over controle. Je kan enorm uithalen met dit frame en ook de returns gaan makkelijk en snel. Graag had ik zelf nog een iets voller/homogener speelgevoel gehad om deze power te controleren. Het racket is zeker solide voor een racket in dit genre, maar dat had het frame helemaal afgemaakt. 

Comfort/armvriendelijkheid:

Voor een typisch power frame is het comfort zeker goed te noemen. Het racket werkt met een RA-waarde (stijfheid) van 64. Bij veel van de concurrenten schiet de RA makkelijk richting de 70 om de power te waarborgen. Deze RA van 64 geeft het racket een minder stijf speelgevoel, maar wel voldoende power. Eigenlijk is dit gewoon meer dan keurig voor een frame in deze categorie!

Onder aan de streep:

De terugkeer van een Pro versie in de Extreme serie is een meer dan welkome aanvulling! Dit racket gaat het ongetwijfeld goed doen bij diverse rackettests. Dit komt in mijn ogen naast de stevige power en spin door prima additioneel comfort en wendbaarheid. Dat maakt dit racket niet alleen vanaf de baseline een fijn wapen, maar ook aan het net. Fijn en gebruiksvriendelijk racket!

De Head Graphene 360 Extreme Pro is nu verkrijgbaar in onze webshop!

2 REACTIES

Geef een reactie