Head Graphene 360 Extreme MP getest

De Head Graphene 360 Extreme MP biedt stevige balrotatie en power, vergezeld van bovengemiddeld comfort voor een racket in dit genre!

De vorige (Graphene Touch) Extreme MP heb ik eerder ook uitgebreid getest. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door dat frame. Power, spin en goede plow-through waren bij die versie de pijlers. In deze review logischerwijs een vergelijk met de vorige Graphene Touch Extreme MP versie, maar ook met de nieuwe Extreme Pro en de Babolat Pure Aero 2019!

De Head Graphene 360 Extreme MP is nu verkrijgbaar in onze webshop inclusief snaar naar keuze!

Getest racket:

Merk: Head
Model: Graphene 360 Extreme MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 63
Beam: 23/26/21 mm

Bespanning: Diadem Solstice Power 17 op 23/22 kg

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Testscores Head Graphene 360 Extreme MP:

Power: 8.5
Controle: 7.5
Spin: 9
Armvriendelijkheid: 8
Wendbaarheid: 7.5
Touch: 7.5

Baseline:

De Head Graphene 360 Extreme MP is vanaf de baseline een fijne partner. Het is makkelijk om stevige spinballen met dit racket te produceren, vergezeld van prima diepte. In tegenstelling tot de vorige Graphene Touch versie kon ik met deze versie wat meer vrijuit slaan. De vorige versie bood nog meer power, maar daardoor moest ik wel compenseren door nog meer over de bal te gaan om met rotatie marge te houden. Met deze Graphene 360 versie kon ik dus wat meer ‘vrijuit’ slaan. De power is iets meer gecontroleerd. De plow-through was bij de vorige versie weer iets beter. Ten opzichte van de eerder door mij geteste Graphene 360 Extreme Pro leverde ik iets in qua wendbaarheid. Het comfort van deze Graphene 360 Extreme MP vond ik fijner. Ook scherpe slices zijn waanzinnig makkelijk te spelen met dit racket trouwens. 

Vergeleken met een ander kanon in dit genre, de Babolat Pure Aero (2019), biedt deze Extreme MP fractioneel meer spin, maar de Pure Aero meer controle en touch. Qua comfort zijn de frames aan elkaar gewaagd.

Service:

Ik ben niet iemand met een enorme service, vandaar dat deze rackettests altijd leuk en handig zijn om te kijken hoeveel gratis power (maar ook controle) nieuwe frames bieden. Dit racket serveert vrij makkelijk. Met name de slices services van rechts naar buiten gingen fijn en met prima tempo. De controle haalde ik met name uit de balrotatie (spin en slice).

Net:

Hier moet de Extreme MP het afleggen tegen zowel de Extreme Pro als de Pure Aero 2019. Deze beide rackets zijn sneller aan het net. Desalniettemin is deze Extreme MP prima solide en staat hij zijn mannetje aan het net. Echte dubbelaars zullen misschien voor de Pro versie kiezen of een leren grip toevoegen (zoals ik zelf zou doen) om de balans iets naar beneden te trekken.

Power/controle:

De power is een absolute plus van dit racket. Automatisch lever je dan logischerwijs wat in op controle. Nu is deze versie zogezegd iets beter in balans qua power/controle t.o.v. de vorige Graphene Touch versie. De controle en marge in je slagen haal je bij dit racket met name uit een hogere net clearance ofwel iets hogere balbaan door de extra spin. Doe je dat goed, dan kun je enorm dominant spelen met dit racket!

Comfort/armvriendelijkheid:

Net als de Extreme Pro werkt deze MP met een een relatief lage RA-waarde (stijfheid) voor een typisch power frame. Dat maakt dit racket comfortabeler dan de meeste andere rackets in dit genre. Wel vond ik de nieuwe Pure Aero, ondanks dat deze iets stijver is, betere trillingsdemping hebben en iets minder snel torderen. Desalniettemin bovengemiddeld comfort voor een echt power frame.

Onder aan de streep:

De Head Graphene 360 Extreme MP wint zonder meer aan terrein! De vorige versie had al niet meer het toch wel eigenaardige ronde blad en sprak al meer tot de verbeelding. Die versie vond ik zelf erg prettig. Wat dat betreft is de switch naar deze nieuwe versie een makkelijke. Dit racket blijft bij dikke power en spin, levert fractioneel in op plow-through, speelt wel weer iets gecontroleerder en blijft goed comfort behouden. Deze nieuwe Head Graphene 360 Extreme MP zal door een grote groep spelers gewaardeerd worden. Ook de spelers die voorheen een Head Instinct speelden, zouden prima over kunnen op deze serie. Fijne update!

De Head Graphene 360 Extreme MP is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie