Head Boom Pro getest

Mike heeft de Head Boom Pro getest en was onder de indruk van de sterke mix van power en controle en het stabiele speelgevoel. Zo zeer dat hij dit zijn favoriete Head racket van dit moment noemt!

Getest racket/specificaties:

Merk: Head
Model: Boom Pro 2022
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 66
Beam: 22.5mm / 22.5mm / 22mm
Head CPI (Control Power Index): 400
Swingweight: 325
Bespanning: Diadem Pro X 17: 23/22 kg

De Boom Pro is nu verkrijgbaar in onze webshop, met gratis bespanning naar keuze welke wij er ook gratis en ERSA gecertificeerd inzetten voor je.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate FS 98 en Tecnifibre T-Fight RS 300. Andere favoriete rackets: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Head Boom Pro:

Power: 8.5
Controle: 8.5
Spin: 7.5
Comfort: 7.5
Wendbaarheid/snelheid: 8
Touch: 8

Technologie:

Voor alle nieuwe racketfamilies gaat Head de Auxetic technologie toepassen. Deze zit nu al in de nieuwe Prestige, Boom en in de Speed serie welke eerdaags uitkomt. Het nieuwe Auxetic materiaal dat Head rond het hartstuk (meer specifiek in de yoke) van de nieuwe rackets gebruikt, geeft voor het gevoel net een iets langer balcontact. Dit zorgt voor veel gevoel met de bal waardoor je een hele fijne directe sturing over de bal hebt. Hiernaast maakt Head eveneens gebruik van de bekende Graphene technologie voor meer stabiliteit en meer energie-overdracht van het racket in de bal.

Baseline:

Vanaf de baseline voel je gelijk dat dit racket de nodige punch heeft! De ballen komen makkelijk van het racket af, maar altijd wel met gecontroleerde power. Je kunt eigenlijk lekker vol doorhalen, zonder hierbij snel de controle en sturing over de bal te verliezen. Over sturing gesproken: het lijkt of je met dit racket de bal fractioneel net wat langer in je blad hebt, voordat deze wordt losgelaten. Dit geeft een heel prettig (gecontroleerd) gevoel over het plaatsen van de ballen. Verder valt op dat het racket toch ook wel lekker crisp is zonder te stijf aan te voelen. Met dit racket kun je echt flink uitdelen vanaf de baseline!

De spin en slice zijn niet exceptioneel, maar gewoon degelijk en gecontroleerd. Dit racket heeft een (voor mij) hele fijne swingweight van 325. Bij slices is dan ook goed te merken dat met dit racket de ballen heel prettig aan te snijden zijn. Andere voordelen zijn dat dit racket zogezegd behoorlijk wat stootkracht heeft en dat het racket zich niet makkelijk laat wegdrukken. Eén van mijn favoriete slagen met de Boom Pro is de return. Het racket is lekker snel en heel stabiel. Heb je het racket eenmaal achter de bal, dan is er geen houden meer aan voor de tegenstander;) Kortom: vanaf de baseline is dit een ijzersterk wapen met een vrij royale sweetspot die groter aanvoelt dan een standaard 98 sq/inch.

Service:

De Boom Pro herbergt ook wel de nodige servicepower. Zelf ben ik niet zo’n servicekanon, dus alles wat ik hierbij extra vanuit het racket meekrijg, is mooi meegenomen. De services kwamen altijd met een goede snelheid door en mijn slice service vanaf rechts naar buiten (ik ben rechtshandig) was een hele venijnige. Het snarenbed is in de sweetspot toch wel een soort van compact. Hierdoor kreeg ik de kickservices er misschien iets minder makkelijk af, maar al met al is het makkelijk serveren met dit racket.

Net:

Steady! De Boom Pro staat zeker zijn mannetje aan het net. Het racket is gewoon heel solide en dat verbaasde me toch wel enigszins na mijn eerdere test van de Boom MP. De MP is razendsnel, maar voelt veel minder ‘vol’ en stabiel dan deze Pro versie. Dat verschil is echt behoorlijk. Een betrouwbare en solide optie aan het net die door de mooie lage balans snel in positie te brengen is. Ook stopvolleys met wat meer vernuft en touch zijn prima te spelen. 

Power/controle Head Boom Pro:

De Head Boom Pro is keurig in balans qua power en controle en dat is één van de grote pluspunten van dit racket. Enerzijds heeft het racket dus de nodige punch om ballen flink aan te pakken en/of om punten af te maken. Anderzijds blijft de controle prima gewaarborgd, doordat het racket zo enorm stabiel is en een hele goede sturing over de bal biedt door het fractioneel langere balcontact.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort is gewoon goed, mede doordat het racket zo stabiel speelt en hierdoor weinig ‘zwabbert’. Voor deze test heb ik de Boom Pro bespannen met de nieuwe snaar van Diadem, de Pro X in 17/1.20 mm dikte. Dit is best een pittig snaartje met een vrij direct speelgevoel. Maar dat kan dit racket prima hebben, zonder dat het ten koste gaat van het comfort. Met bijvoorbeeld een hybride setup met multi of darm zal het comfortlevel nog meer toenemen.

De Boom Pro is nu verkrijgbaar in onze webshop, met gratis bespanning naar keuze welke wij er ook gratis en ERSA gecertificeerd inzetten voor je.

Head Boom Pro onderaan de streep:

Voor mij is de Boom Pro een zeer aangename verrassing gebleken. De MP versie was voor mij persoonlijk te licht, maar deze Boom Pro komt met een solide swingweight van 325 en brengt zodoende flink wat body met zich mee. De gecontroleerde power is enorm prettig, je hoeft niet snel bang te zijn dat je uit de bocht vliegt met de Boom Pro. Daarnaast voelt het racket gewoon heel solide, bijna als een pro stock racket. Ik durf wel te zeggen dat de Boom Pro mijn favoriete Head racket van dit moment is!

Geef een reactie