Head Boom MP getest

Nog voor de officiële release, heeft Mike de Head Boom MP getest! Dit geheel nieuwe model biedt veel speelgemak, een goed stukje gratis power, gecombineerd met snelheid en comfort.

Getest racket/specificaties:

Merk: Head
Model: Boom MP
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 295 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 64
Beam: 24 mm
Head CPI (Control Power Index): 600
Swingweight: 318
Bespanning: Diadem Pro X 16L op 23/22 kg

De Head Boom MP 2022 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Head Boom MP:

Power: 9
Controle: 7.5
Spin: 7.5
Comfort: 8
Wendbaarheid/snelheid: 9
Touch: 7.5

Technologie:

De Boom serie van Head verschijnt vanaf januari 2022 met de eerste 2 modellen: deze Boom MP en de Boom Pro. Vanaf maart/april volgen nog een Boom Team en Boom Team L. De Boom serie maakt als eerste racketlijn (na de nieuwe Prestige serie) gebruik van de nieuwe Head Auxetic technologie. Auxetic zit in de yoke (racketbrug in het hartstuk van het racket) van carbon. Het is wat lastig om uit te leggen, maar het heeft een manier van buigen (flex) zoals geen ander materiaal dit biedt. De Auxetic constructie wordt wijder bij trekkracht en trekt samen bij samenpersen/squeezen. Dit zorgt voor fijne feedback en een solide gevoel bij balimpact. Naast Auxetic zit het bekende Graphene van Head in de shaft, op 3 en 9 uur in het blad en in de rackettop. Graphene zorgt voor verbeterde stabiliteit en een optimale energie transfer in de bal. Deze Graphene technologie gebruikt Head nu al een aantal jaren in de toprackets. Nieuw bij de Boom serie is dus de Auxetic technologie die fijn samenwerkt met Graphene.

Baseline Head Boom MP:

Vanaf de baseline speelt de Boom MP supersnel en gemakkelijk. In het begin was ik zelfs een paar keer te snel met mijn racket bij de bal. Naarmate ik mijn timing met dit nieuwe racket beter onder controle kreeg, waren deze issues voorbij. Het racket is dus zeer wendbaar. Verder viel meteen de gratis power op: het racket heeft veel speelgemak en voegt duidelijk ‘easy power’ toe voor spelers die zelf wel wat extra power kunnen gebruiken. Wat dat betreft doet dit racket me wel enigszins denken aan de levendigheid van de Babolat Pure Drive 2021. Voor mijn slice backhands miste ik wat plough-through, maar de Boom MP is ook lichter dan de rackets die ik zelf meestal gebruik. De Boom MP is een heel interessant racket vanaf de baseline; hier blinkt dit racket ook echt uit! De sweetspot van het racket is vrij royaal. De bladvorm lijkt een kruising tussen die van de Head Gravity rackets en Yonex EZONE’s. Met name hoger in het blad is het racket vergevingsgezind en voelt de sweetspot royaal aan.

Service:

Voor de service vond ik dat het racket voor mij persoonlijk niet wat te weinig massa achter de bal heeft. Mijn services kwamen goed door, maar drukten niet direct de tegenstander in de verdediging. Kick en slices zijn makkelijk te produceren.

De uiteindelijke kleurstelling van de Head Boom MP, zoals deze vanaf januari 2022 verkrijgbaar is

Net:

Snel! De Head Boom MP is razendsnel in stelling te brengen aan het net. Wel miste ik een beetje massa voor hard inkomende ballen. Stopvolleys zijn met een goede touch te spelen. Maar dus bovenal razensnel gereedschap aan het net!

Power/controle Head Boom MP:

Dat is niet moeilijk bij de Boom MP: het is duidelijk power over controle! Easy power en spelgemak zijn het uitgangspunt bij deze racketlijn. De Boom serie moet ook de Instinct lijn opvolgen, alhoewel er nog een paar specials van de Instinct voor 2022 door Head zullen worden aangeboden. Maar net als bij de Instinct serie dus: easy power! Het racket voelt echter ook heel solide aan en dat is wel vrij verrassend voor een racket is dit segment en op dit gewicht van net onder de 300 gram. Ik vond de Boom MP stabieler dan verwacht, wat een fijn stukje directe sturing en controle over de bal opleverde. Stabieler ook dan de meeste Instincts waren.

Comfort/armvriendelijkheid:

Het comfort bij deze Boom MP is dik in orde. Voor deze test hebben we de Diadem Pro X 16L als snaar gebruikt: een vrij directe en explosieve co-poly. Met bijvoorbeeld een goede multifilament snaar of hybide setup zal het toch al fijne comfort van dit racket nog beter tot zijn recht komen. Het comfort is gewoon keurig verzorgd.

Head Boom MP onderaan de streep:

De nieuwe racketfamilie van Head biedt heel veel speelgemak en een stevige dosis gratis power. Andere sterke punten zijn de snelheid/wendbaarheid en het comfort. De Boom MP is gewoon een super gebruiksvriendelijk racket al met al. Zelf had ik nog wat meer massa gewild, omdat ik dat simpelweg gewend ben. Wat dat betreft komt er nog een interessante test aan in januari met de Boom Pro van 310 gram met een 98 sq/inch blad. Deze MP versie is echter voor een heel breed publiek plezierig speelbaar, waarbij het comfort ook dik in orde is!

De Head Boom MP 2022 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze.

Noot: Mike heeft dit model getest is de prototype/teaser opmaak. De uiteindelijke kleurstelling is hierboven ook weergegeven.

Geef een reactie