Getest: Head Hawk Touch bespanning

In navolging van de Head Gravity bespanning, is ook de Head Hawk Touch is als één van de allereersten door het mijnracket.nl team getest. Deze snaar biedt fijne balcontrole – en gevoel in een duurzaam jasje.

Head Hawk Touch package

 

Specificaties:

Merk: Head
Type snaar: Hawk Touch
Dikte: 17 (1.25 mm)

Getest door: 

Naam: Stephan
Speelsterkte: 5/5
Type speler: allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Racket: Wilson Juice Pro, 96 sq/inch, regulier16/20 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 26/26kg bij een bespanrange van 24-28 kg
Testduur: 7 uur

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 7
Spin/Slice: 8
Balgevoel: 9
Power: 7
Control: 9
Comfort/Armvriendelijkheid: 8

Head Hawk Touch close

Een primeur niet alleen omdat het hier gaat om een review van de kersverse Head Hawk Touch, maar ook omdat het mijn vuurdoop is als tester van snaren. Mijn verleden met snaren is vrij simpel: duurzaamheid stond voorop met spanningsbehoud als goede tweede. In mijn Wilson Juice Pro speel ik met een vrij stugge en niet elastische snaar. Groot voordeel van een dergelijke snaar is direct balcontact. De snaar doet eigelijk niks extra’s anders dan de kracht van de slag direct overbrengen op de bal.

De Head Hawk Touch was in dat opzicht dan ook even wennen. Voor mijn gevoel een flexibele snaar die de bal goed pakt (veel ballpocketing zoals dat zo mooi heet) en gevoelsmatig langer in je racket houdt. Vanaf de eerste bal viel mij meteen op dat de snaar geruisloos is; je hoort geen metaalachtige ping of pong, maar een soft gedempt geluid. Verder merk ik dat je wel iets meer zelf moet doen om power te genereren. Daar tegenover staat een heerlijk balgevoel vooral bij volleys en slices. Ook het produceren van spin is met deze snaar geen probleem. Deze snaar leent zich ook prima voor slagen vanaf de baseline. Met de Hawk Touch was ik zowel met m’n backhand als met m’n forehand goed in staat de lengte van mijn slagen te controleren. Voor spelers die hun eigen power kunnen genereren zorgt de Head Hawk Touch voor nog meer balgevoel en precisie vanaf iedere positie op de baan.

Geef een reactie