Beste rackets voor controle

Een overzicht van de beste rackets voor controle! Wij zetten onze favoriete controlestokken voor je op een rijtje. Van de Head Graphene 360+ Prestige MP tot de Yonex VCORE Pro 97 HD, ze komen hier allemaal voorbij. Klik op de links voor meer info.

Yonex VCORE Pro 97 HD

‘Eindelijk’ weer eens een mooi controleracket van Yonex met compact 18×20 bespanpatroon. Een controlestok zoals deze heeft namelijk een poosje niet in de Yonex line-up gezeten. De Yonex VCORE Pro 97 HD blinkt met name uit in stabiliteit, direct speelgevoel en goede feedback. 20 mm frame met een mooie lage RA van 59 voor een heerlijk balgevoel!

Prince Textreme Phantom Pro 93P 18×20

Een moderne klassieker van Prince! Dit ultieme ‘players racket’ met een 93 sq/inch blad, 18×20 bespanpatroon, 16.5 mm (!) shaft, 330 gram en 30.5 balans is absoluut voor de krachtpatsers onder ons! Haal je zelf je kracht uit een grote volle swing, dan hoef je met dit racket niet bang te zijn om snel te overhitten. De Phantom Pro 93P 18×20 is eigenlijk een old school racket in een modern jasje met nieuwe technologie. De leren basisgrip maakt het helemaal af! De nieuwe Textreme 2.5 Phantom 100X is een mooie optie voor controle gecombineerd met spin.

Head Graphene 360+ Prestige MP

De nieuwe Head Graphene 360+ Prestige MP biedt een meer genereuze sweetspot en heeft een iets slanker profiel gekregen. Dit resulteert in een iets gebruiksvriendelijkere Prestige MP die wel de kenmerkende controle en feel heeft. Heerlijk precisie gereedschap! Voor fans van de klassieke controlerackets is er ook een 93 sq/inch MID uitvoering van dit racket.

Wilson Blade 98 18×20 V7.0

Deze laatste versie van de Blade 98 18×20 biedt meer connectie met de bal door de FeelFlex technologie. Hiernaast is de balans met een half puntje omlaag gegaan naar 32.0. Ook de RA (stijfheid) is wat verlaagd naar 62, terwijl het racket wel een hogere swingweight heeft. Kortom: meer feel in een racket dat zeker zijn punch blijft behouden!

Dunlop CX 200 Tour 18×20

De Dunlop CX 200 Tour 18×20 is de opvolger van de CX 2.0 Tour 18×20 en biedt meer plow-through en scheert nog net wat makkelijker door de lucht. ‘Gelukkig’ voelt de sweetspot wat genereuzer aan dan de 95 sq/inch bladmaat met 18×20 bespanpatroon zou doen vermoeden. Heerlijk snel en solide controleracket. Ook in een 16×19 versie verkrijgbaar op 310 gram onbespannen.

Diadem Elevate 98

Eén van de meest comfortabele controlerackets op de markt is de Diadem Elevate 98. Dit racket is volledig met foam gevuld en heeft een solide, vol speelgevoel met prima spinpotentie. Het comfort is zogezegd bovengemiddeld, zonder dat het racket te ‘muted’ voelt. Met een 98 sq/inch blad, 32.0 balans en 16×20 bespanpatroon een heel mooi frame dat qua specs tussen een Blade 98 18×20 en een Pure Strike 16×19 invalt. Ook verkrijgbaar in de zwaardere Tour versie voor nog iets meer plough-through en stabiliteit.

Babolat Pure Strike 16×19

De laatste versie van de Pure Strike 16×19 biedt een mooie combinatie van controle en spin. Het frame heeft een update gekregen qua stabiliteit en demping en dat is te merken. De Pure Strike 16×19 biedt een heel direct speelgevoel zonder concessies. De 18×20 versie biedt nog iets meer controle, maar heeft minder spinpotentie. De Pure Strike 100 is één van de weinige echt controle georiënteerde 100 sq/inch rackets en daarmee 1 van de meest veelzijdige rackets op de markt in deze bladmaat.

Wilson Pro Staff 97

Voor velen is de Pro Staff RF97 Autograph dé ultieme controlestok van Wilson. Daar zijn wij het wij het zeker mee eens, alleen is deze absoluut niet voor iedereen speelbaar. Wat dat betreft is deze lichtere Wilson Pro Staff 97 is dan een mooie optie voor veel spelers. De Pro Staff 97 in het zwart is terug van weggeweest en komt zonder Countervail voor het kenmerkende, directe Pro Staff speelgevoel. Heerlijk solide frame, met toch ook behoorlijke spinpotentie, al zou je dat in eerste instantie misschien niet denken.

Head Graphene 360+ Gravity Pro

De Gravity Pro van Head is het meest controle georiënteerde racket uit de nieuwe Gravity serie. Kenmerkend voor deze serie is de wat rondere bladvorm, met name bovenin het blad. Voor veel moderne spelers ligt de effectieve raakzone wat hoger in het blad. Daar speelt Head met deze Gravity serie op in. Deze Pro versie heeft dan weliswaar een 100 sq/inch blad, voor de rest is het puur controle wat de klok slaat: een 20 mm constant framebouw, 18×20 bespanpatroon en stevige swingweight van rond de 340 (onze demo zelfs 350!) De Gravity Tour is met 305 gram, eenzelfde bladmaat en snarenpatroon zijn iets breder inzetbare lichtere broertje.

Prince Textreme2 Tour 95

Deze update van de Tour 95 van Prince heeft een iets levendiger speelgevoel t.o.v. zijn voorganger door de fractioneel hogere RA gecombineerd met de nieuwe materiaalmix van Textreme met het toegevoegde Twaron. Wat blijft is ragfijne precisie en sturing. De zeer lage 30.5 balans maakt het toch wel pittige gewicht van dit frame prima manoeuvreerbaar. Zeer solide frame die ook aan het net zijn mannetje staat! De TXT2 Tour 100P is zijn kleine broertje op 305 gram met een 100 sq/inch bladmaat, maar dan wel weer met een 18×20 bespanpatroon.

Geef een reactie