RS Lyon 1.20 bespanning getest

Tweevoudig Roland Garros finalist Robin Söderling is onlangs zijn eigen merk snaren, ballen en grips begonnen onder de noemer RS Tennis. Vandaag deelt Mike zijn bevindingen over de RS Lyon 1.20 bespanning, een dunne co-polyester snaar voor feel en comfort.

RS Lyon 1.20 full

Specificaties:

Merk: RS Tennis (Robin Söderling)
Type snaar: RS Lyon
Dikte: 17L (1.20)
Type: ronde medium stijve co-polyester snaar met goede dempende eigenschappen
Vergelijkbare snaren: Diadem Solstice Power 17, Luxilon Element, Head Hawk Touch en de Yonex Poly Tour Pro

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Head Graphene Radical MP, 98 sq/inch, 16/19 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 24/24 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 5,5 uur

Beoordeling:

Duurzaamheid: 6
Spanningsbehoud: 6
Spin/slice: 7
Balgevoel: 8
Power: 7
Controle: 6,5
Comfort/armvriendelijkheid: 8

RS Lyon full

Bespannen van de snaar

Het bespannen van de RS Lyon 1.20 ging probleemloos. De snaar is vrij soepel voor polyester begrippen, wat het inrijgen van de breedtesnaren makkelijk maakt. Ook het afknopen van de snaar gaf geen enkel probleem. 

Review
Het eerste wat bij het spelen opviel is de comfortabele touch van de RS Lyon 1.20. De snaar voelt prettig aan, duidelijk wat zachter dan de meeste polyester snaren. Dit maakt de snaar dan ook weinig belastend voor de arm, erg prettig voor mijn schouder die nog wel eens wil opspelen. De snaar lijkt qua speeleigenschappen op de Head Hawk Touch, eerder door ons door de test gehaald. De snaar speelt net als deze snaar vrij geruisloos.

De balans tussen power en controle is goed, wel voelt deze 1.20 uitvoering bij vlagen wat springerig. De spinpotentie blijft ook iets achter bij mijn favoriete snaar, de Diadem Solstice Power 17, waardoor ballen wel iets sneller kunnen floaten met mijn vrij vlakke groundstrokes. Dit maakt de snaar echter deels goed met het hoge comfort. In de 1.25 uitvoering zal ik waarschijnlijk wel iets meer controle vinden, maar weer minder spinpotentie voor marge in mijn slagen.

De duurzaamheid van de RS Lyon 1.20 vond ik niet grandioos, na 5,5 uur spel was het gedaan met deze snaar. Echter is dit voor mij niet een enorm heet hangijzer, omdat er natuurlijk ook nog een duurzamere 1.25 uitvoering van deze snaar is en comfort voor mij belangrijker is dan duurzaamheid. Het spanningsbehoud was okay, maar niet zo goed als bij de iets robuustere/stijvere Yonex Poly Tour Pro.

Kort samengevat is de RS Lyon 1.20 een snaar met een fijne feel en goed comfort, een snaar die met name voor de betere jeugdspeler fijn kan werken. Spelers die regelmatig een bespanning eruitslaan en zelf een krachtige, volle swing hebben, kunnen beter instappen met de 1.25 versie van de RS Lyon.

Geef een reactie