Prince Textreme Warrior 107 getest

Eén van mijn persoonlijke favoriete tennisrackets van het moment uitgebreid door de test gehaald: dit is de Prince Textreme Warrior 107, getest door Mike!

Prince Textreme Warrior 107 ltd full

Getest racket:
Merk: Prince
Model: Textreme Warrior 107
Bladmaat: 107 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 67
Power level: 1200
Bespanning: Diadem Solstice Power 17 op 23/22 kg

Voor 2021 is de Warrior 107 (tijdelijk) terug onder een andere naam: de Prince Precision Equipe 300. Deze is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en deze Prince Textreme Warrior 107

Technologie:
De Prince Textreme Warrior 107 maakt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van de Textreme technologie. Door een nieuwe manier van weven van carbon kan er een veel hogere dichtheid van dit materiaal gebruikt worden rond het hart van het racket. Dit zorgt voor een toename in torsiestijfheid van het racket met als resultaat meer power, een stabieler speelgevoel maar zonder extra impact op de arm en schouder. Deze technologie is vorig jaar geïntroduceerd in de eerste 4 Textreme rackets van Prince en bleek dusdanig succesvol dat Prince deze heeft gebruikt in de volledige core racketcollectie.

Prince Textreme Warrior 107 blue throat

Baseline:
Vanaf de baseline is de Prince Textreme Warrior 107 een krachtig wapen dat verrassend solide aanvoelt voor een racket met een grotere bladmaat. Prince noemt de 107 sq/inch bladmaat ‘midplus +’, feitelijk valt deze bladmaat al in de oversize bladmaten. Het racket bevat dus genoeg power voor mijn ‘geslagen’ groundstrokes, bij mijn backhand slice is de plow-through (de massa/stabiliteit die je door de bal kunt brengen vrij vertaald) zoals men in het Engels zo mooi zegt ook ruim voldoende, maar niet zo goed als een ander favoriet racket van mij, de Yonex EZONE DR 98 310. Laatstgenoemde voelt nog meer solide aan, maar is veel meer low-powered waardoor je zelf veel meer in de bal moet leggen. De Prince Textreme Warrior 107 is erg vergevingsgezind bij off-center hits. Slagen met spin en slice gaan makkelijk door het 16/19 bespanpatroon.

Service:
Eén van de redenen waarom ik zo’n fan ben van deze Prince Textreme Warrior 107 is vanwege het prettige serveren met dit racket. In het verleden heb ik te kampen gehad met schouderproblemen. Met name bij het serveren en smashen speelde mijn schouder op. Het serveren gaat met dit racket zo makkelijk en met genoeg power vanuit het racket zelf, dat ik mijn schouder niet extra hoef te belasten. Een heerlijk gevoel! Kick – en sliceservices gaan makkelijk door het vrij open 16/19 bespanpatroon, goed voor makkelijke grip op de bal.

Prince Textreme Warrior 107 blue topview

Net:
Vaak gaan rackets met een grote bladmaat en een goede wendbaarheid aan het net niet samen. Veel oversize rackets werken met een lager gewicht, waardoor het balanspunt vaak meer naar de top van het racket moet, om voldoende massa door de bal te kunnen bieden vanaf de baseline. Een topzwaar racket is logischerwijs minder wendbaar aan het net. De Prince Textreme Warrior 107 werkt dus weliswaar met een grotere bladmaat dan gemiddeld, wel heeft het racket een hele fijne lage 31.0 cm balans. Dit houdt in dat er verhoudingsgewijs meer gewicht in het handvat van het racket ligt. Dit maakt het racket razendsnel aan het net, het voelt bijna als valsspelen als je de 107 sq/inch bladmaat hier aan toevoegt. Ik durf dan ook te zeggen dat de Prince Textreme Warrior 107 is van de prettigste dubbelspel rackets is op de markt. In de 107 sq/inch bladmaat had Prince vroeger een aardige reputatie met rackets als de Prince (Classic) Graphite 107 en de Michael Chang Graphite 107. De spelers die nog altijd verknocht zijn aan deze rackets van weleer, zullen de Prince Textreme Warrior 107 erg kunnen waarderen denk ik.

Power:
Bij de Prince Textreme Warrior 107 is het power over controle. Dit blijkt wel uit het hogere powerlevel van 1200. Zoals hierboven omschreven haal je hier zowel vanaf de baseline als bij het serveren veel voordeel mee.

Prince Textreme Warrior 107 blue head

Controle:
Dit racket biedt dus meer power dan controle, zoveel is duidelijk. Maar het Textreme materiaal zorgt voor een ongelooflijk solide gevoel bij dit racket. Ik vind het racket verrassend veel controle bieden voor een racket met deze bladmaat. De lage 31.0 cm balans draagt hier ook aan bij. Het geeft het racket extra snelheid en wendbaarheid in plaats van nog meer power die je krijgt bij een hoger balanspunt, waar veel rackets in dit genre mee werken. Kortom: een lekker stabiel en makkelijk te manoeuvreren frame.

Comfort/armvriendelijkheid:
De Prince Textreme Warrior 107 is een zeer comfortabel en vergevingsgezind racket. Door de royale ideale raakzone wordt je niet meteen afgestraft bij ballen die je niet helemaal mooi in de sweetspot raakt, met als resultaat weinig impact op de arm en schouder. Het racket blinkt absoluut uit in deze categorie!

Algemene indruk:
Prince heeft met de Textreme Warrior 107 een heel mooi racket gebouwd. Het racket presteert uitstekend over de hele baan. De groundstrokes sla je met een hoop power, waarbij het frame wel stabiel genoeg is om de controle te behouden en ook harde ballen te kunnen counteren. Het serveren en volleren gaat met groot gemak. Hiernaast is de Prince Textreme Warrior 107 weinig belastend voor de arm en schouder. Een echte winnaar al met al. Zelf heb ik mijn oude rackets recent ingeruild voor deze alleskunner!

Voor 2021 is de Warrior 107 (tijdelijk) terug onder een andere naam: de Prince Precision Equipe 300. Deze is nu verkrijgbaar in onze webshop!

2 REACTIES

  1. hallo, ik heb de zelfde ervaring, alleen als je tretornballen gebruikt krijg ik polsproblemen.
    met dunlop xp geen probleem. wellicht een andere soort snaar gebruiken met 2 kilo minder bespannen?

Geef een reactie