Prince Textreme Premier 105 getest

De Prince Textreme Premier 105 combineert de O3 technologie van Prince met het Textreme materiaal voor een stabiel frame met een royale sweetspot en een flinke dosis power en comfort! Aanrader voor spelers met armklachten!

Prince Textreme Premier 105 side

Getest racket:
Merk: Prince
Model: Textreme Premier 105
Bladmaat: 105 sq/inch
Gewicht: 280 gr
Balans: 33.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27.25 inch
RA: 68
Power level: 1300
Snaar: Prince Synthetic Gut Original 16

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

Technologie:
Slechts twee frames van de nieuwe Prince Textreme racketcollectie maken gebruik van de O3-technologie. De Prince Textreme Premier 105 is er één van. De gaten ofwel O-poorten op 9, 12 en 3 uur in het racket zorgen voor maximale bewegingsvrijheid van de snaren, goed voor extra dynamiek en trampoline-effect. Hiernaast zorgt deze technologie er ook voor dat de effectieve raakzone voor de bal aanzienlijk vergroot wordt. Het grote voordeel hiervan is extra trillingsdemping en comfort voor de arm. De Prince Textreme Premier 105 is de opvolger van de EXO3 Red 105 en de O3 Red.

Prince Textreme Premier 105 throat

Baseline:
De Prince Textreme Premier 105 is voor een racket in deze gewichtsklasse verrassend solide vanaf de baseline. Het racket geeft een zeer stabiel speelgevoel, terwijl er toch makkelijke toegang is tot een flinke dosis power. Deze stabiliteit moet absoluut te danken zijn aan het Textreme materiaal, want alle rackets die ik van deze lijn getest heb (van de Textreme Tour 95, de 100T, 100P, 107 tot deze Textreme Premier 105) bieden dit solide speelgevoel met veel feel en controle vanaf de baseline. Het is makkelijk flink uit halen vanaf de baseline, de Prince Textreme Premier 105 biedt veel gratis power, waarbij ik toch prima gevoel bleef houden over het sturen en plaatsen van de bal. Een prettige combinatie vind ik. Hiernaast is er veel dynamiek van het open 16/19 bespanpatroon en de bewegingsvrijheid (trampoline-effect) van de ‘gaten’ in het racket. Dit zorgt voor weinig impact op de arm.

Service:
Het serveren ging makkelijk met de Textreme Premier 105. Door het 16/19 bespanpatroon is het makkelijk om spin (kick) of slice in de bal te leggen, het snarenbed biedt goede grip op de bal. Ook aan power absoluut geen gebrek. Serveren ging makkelijk al met al.

Net:
Bij het volleren maakt het racket een solide indruk. Om harde ballen te ‘blocken’, is het racket solide genoeg, voor gevoelsvolleys biedt het racket voldoende touch.

Power:
De Prince Textreme Premier 105 blinkt echt uit in deze categorie. Het Prince powerlevel van 1300 beloofde al een flinke dosis slagkracht. De praktijk onderstreept dit. Dit maakt dit racket ook een uitstekende keuze voor spelers met een wat kortere/compacte swing. Met zo’n swing genereer je van jezelf weinig snelheid, de Textreme Premier 105 vult dit ruimschoots aan!

Prince Textreme Premier 105 full

Controle:
Zoals eerder genoemd is de Prince Textreme Premier 105 verrassend stabiel voor een racket met een relatief lichter gewicht. Zoals alle Textreme modellen biedt dit een fijn stabiel speelgevoel waarbij het ongewenst torderen van het racketblad amper voorkomt. Wel is dit een racket dat meer power dan controle biedt. Voor de echte controle georiënteerde rackets kom je bij Prince in de Tour of Warrior series uit, rackets met een lager powerlevel ook. Maar voor een comfortframe als deze biedt het racket een verrassend goede controle over de bal.

Comfort/armvriendelijkheid:
Misschien wel het grootste wapen van de Prince Textreme Premier 105 is het comfort dat dit racket biedt. Door de O3-poorten aan de zijkanten en bovenin het racketblad biedt dit racket een sweetspot (ideale raakzone voor de bal) van een oversize racket. Bij sommige rackets wordt je bij off-center hits meteen afgestraft met extra impact en trillingen op de arm, bij dit racket geenszins! In het recente verleden heb ik schouderklachten gehad, dus bij alle nieuwe rackets die ik test, let ik extra op het comfort en de dempende eigenschappen van het racket. Wat dat betreft is dit samen met de Wilson Ultra XP 110S één van de meest comfortabele rackets die ik recent heb gespeeld.

Algemene indruk: 
Geweldig comfortabel frame boordevol power, zonder in te boeten op stabiliteit en balcontrole. Uitstekende keus voor iemand die armvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft, maar hierbij wel de stabiliteit van een wedstrijd georiënteerd racket zoekt. Door de royale ideale raakzone voor de bal en de uitstekende dempende eigenschappen is de Prince Textreme Premier 105 een absolute aanrader voor spelers met armklachten!

De Prince Textreme Premier 105 is nu beschikbaar in onze webshop!

Vergelijkbare rackets: Wilson Ultra XP 110S en de Prince Textreme Premier 120.

Geef een reactie