Mizuno Wave Exceed Tour 3 CC getest

De nieuwe topschoen van Mizuno is de afgelopen weken getest door Mike. De Mizuno Wave Exceed Tour 3 CC combineert fijn comfort met snelheid en slijtvastheid!

Mizuno is bezig aan een flinke opmars in tennis(schoenen)land. Zo was het het meest gedragen schoenenmerk tijdens de Australian Open 2018. Het Japanse merk werkt met 2 silo’s. Deze Exceed Tour serie staat voor lichtgewicht comfort en snelheid. De Intense Tour voor stabiliteit en duurzaamheid. De Intense Tour ligt in de lijn van de Adidas Barricade en Nike Zoom Cage en ASICS Gel Resolution. Deze Exceed Tour 3 CC moet de strijd aangaan met de Adidas Adizero Ubersonic, de Nike Zoom Vapor en de ASICS Gel Solution Speed. In de praktijk blijkt de schoen tussen een ASICS Resolution en Solution Speed in te zitten.

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: baseliner, counterpuncher, maakt veel meters waarbij de schoenen flink wat te verduren krijgen. Vaste ondergrond: gravel
Recente schoenhistorie: ASICS Gel Resolution 5, Mizuno Wave Exceed Tour 1 CC, Adidas Adizero Ubersonic 2 en ASICS Gel Solution Speed 3 Clay

Beoordeling:

Pasvorm: 8
Stabiliteit: 8
Demping: 9
Grip: 9
Duurzaamheid: 8
Wendbaarheid en snelheid: 8.5

Review

Eerder heb ik de Wave Exceed Tour versie 1 mogen proberen. Afgelopen jaar testte Stephan versie 2. Wat opvalt is dat de schoen qua pasvorm weer meer naar de eerste versie gaat. De Exceed Tour 2 CC was iets breder. Voor mij werkt deze oude pasvorm erg prettig. Deze ‘snug’ fit past iets beter bij mijn smalle voet. Verder valt de schoen behoorlijk groot. Bij dit model heb ik maat 42.5, waarbij ik bij Mizuno normaal 43 draag en maat 43.5 van bij ASICS tennisschoenen.
Wat meteen opvalt is dat de Mizuno Wave Exceed Tour 3 CC iets hoger staat dan mijn ASICS Solution Speed. De dikkere tussenzool biedt ook duidelijk meer comfort en demping, waar de Solution Speed meer direct voelt. Qua comfort gaat de schoen eerder naar de Gel Resolution of Nike Zoom Vapor dan naar de Solution Speed.

Het diepe visgraat profiel biedt nogal veel grip, meer grip nog dan de ASICS Solution Speed 3. Hier moest ik de eerste sessies op gravel met het glijden nog even aan wennen. Zodra de wat stroevere toplaag er echter af is, speelt dit heerlijk.

Comfort

De cushioning van de schoen is heerlijk! Met name in het hakgedeelte merk ik veel verschil met mijn Solution Speed. Deze is harder en directer wat dat betreft en leverde mij bij veel uren spel weleens een gevoelige hiel op. Dat is bij deze Mizuno Wave Exceed Tour 3 CC niet het geval. Qua comfort voelt deze schoen eigenlijk meer als een Gel Resolution, maar dan net iets sneller. Wat dat betreft zit de Exceed Tour 3 CC naar mijn mening dus tussen een Gel Resolution en een Solution Speed in. Ook qua stabiliteit trouwens. Het vernieuwde bovenwerk pakt de (voor)voet lekker in d.m.v. de PU belijningen. Deze geven goede voetvoetsupport, maar ook vormvastheid van de schoen. Tussen de PU strips is het upper nog enigszins open voor ventilatie. Het upper is sterk genoeg voor flink wat glij – en sleepwerk. Na 6 uur spel is het bovenwerk flink getest, maar nog amper beschadigd.
Wat mij betreft is deze Mizuno Wave Exceed Tour 3 CC absoluut 1 van de betere tennisschoenen momenteel op de markt. De mix van snelheid, comfort, stabiliteit en duurzaamheid zie je niet bij veel andere merken/modellen terug. Absolute aanrader dus!

Geef een reactie