Herzog armsleeves voor tennis getest

Snel last van vermoeide armen, gevoelig voor impact op de arm of elleboog en gaat dit ten koste van het tennisplezier? De Herzog armsleeves voor tennis bieden mogelijk uitkomst!

 

Herzog, voluit Herzog Sport, is met name bekend van de sportcompressiekousen. Deze kousen zie je langzaamaan meer en meer in het tennis, hetgeen ook niet verwonderlijk is omdat de bekende zweepslag één van de meest voorkomende blessures in onze sport is. De kousen zorgen voor minder schokbelasting en versnellen de afvoer van afvalstoffen, wat bijdraagt aan een sneller herstel. Gedurende het ABN-AMRO World Tennis Tournament 2016 lanceerde Herzog een nieuw product voor o.a. het tennis, de Sport Compression Armsleeves. Mike heeft de Herzog armsleeves voor mijnracket.nl getest.

Getest product:
Merk: Herzog
Model: (Sport Compression) Armsleeves
Testduur: 4.5 uur
Zie voor meer informatie: http://herzogsport.com/nl/

achterwand-001 (4)

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Yonex EZONE DR 98 310

Aanmeten en test:
Net als de compressiekousen moeten ook de Herzog armsleeves goed aangemeten worden voor een optimale werking. De omvang van de pols, omvang van je biceps bij gebogen arm (je spierbal zegmaar) en de lengte van je arm moet je weten om de juiste maat te bepalen. Na het product gepast te hebben, kon het testen gaan beginnen. Het eerste dat me opviel is dat de Herzog armsleeves stevig aanvoelen, d.w.z. er zit stretch in het product, maar niet té veel. De armsleeves zelf wegen bijna niets, ook handig om te weten natuurlijk. Als je de armsleeves aantrekt, zit het echt als een tweede huid. Het sluit naadloos aan en geeft een stevig (eerste) gevoel. De strakke fit van de armsleeves gaat niet ten koste van de bewegingsvrijheid van de arm.

Gedurende 3 sessies van anderhalf uur heb ik de Herzog armsleeves getest. Zoals vermeld heb ik in het (recente) verleden schouderklachten gehad. De sleeves zitten tot net onder de oksel, voor de schouder maakt dit dus niet zoveel uit. Toch was goed te voelen dat de schokbelasting voor de arm in zijn geheel minder was. Best prettig moet ik zeggen! Ik kan me goed voorstellen dat door deze verminderde schokbelasting de vermoeidheid op de arm gedurende bijvoorbeeld een lange wedstrijd of competitiedag minder zal zijn. Wat ook duidelijk te merken was, is dat de Herzog armsleeves niet gewoon een elastisch armkousje zijn, maar dat er door de speciale textuur van de stof echt compressie op de arm plaatsvindt. Even wennen in eerste instantie, maar eigenlijk wel een fijn en solide gevoel.

Gelukkig heb ik zelf geen last van elleboogklachten, maar gezien de fijne support en verminderde schokbelasting voor de spieren denk ik dat de Herzog armsleeves voor spelers die hier helaas wel mee te kampen hebben, ook goed zou kunnen werken. Al met al een fijne test en indien nodig (misschien tijdens de koudere eerste competitiedagen) zal ik de Herzog armsleeves zeker gaan gebruiken.

De Herzog armsleeves zijn nu verkrijgbaar in onze webshop!

 

1 REACTIE

Geef een reactie