Getest: Footbalance tenniszolen

Veel last van de voorvoet, snel last van blaarvorming op de voeten of gevoelige enkels bij tennis? Hier is vandaag de dag gelukkig een oplossing voor: 100% custom made tenniszolen van Footbalance!

Footbalance inlays overview

De standaard inlegzolen/inlays in tennisschoenen zorgen voor een lichte schokdemping en opname van transpiratievocht, verder zijn deze praktisch allemaal hartstikke plat, zelfs in de topmodellen van de grote merken. Best vreemd eigenlijk als je €120,- tot €150,- voor een topschoen neerlegt, toch? Tennis is een sport waarbij je de voeten (afhankelijk van je niveau uiteraard) extreem belast. De vele zijwaartse bewegingen, het glijden en het springen en landen zorgen voor een impact die kan oplopen tot maar liefst 5 keer je lichaamsgewicht! Wel prettig dus om hierbij wat goeds aan de voeten te hebben! Footbalance tenniszolen kunnen hierbij een uitkomst zijn. Lees verder voor een uitgebreid testrapport.

Specificaties:
Merk: Footbalance
Model: ‘Game’ inlegzolen (specifiek geschikt voor high-impact activiteiten als tennis en zaalsporten)
Maat: 44 (bij schoenmaat US 10=44)
Gewicht: circa 60 gram
Demping: gradatie 5 uit 5, dit is de Footbalance inlay met het beste dempend vermogen
Stijfheid zool: 2 uit 3. Dit zorgt voor een duurzame stabiliteit van de zool

Getest door:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Schoen: New Balance Minimus 60, lichte, snelle schoen met een hoogteverschil van hak naar voorvoet (drop) van 4 mm. Klik hier voor meer informatie over de New Balance Minimus 60. De zolen zijn ook gebruikt in de ASICS Gel Resolution 5 Omni, qua bouw een meer traditionele tennisschoen
Testduur: 12 uur

Footbalance inlays measurement

Aanmeten Footbalance inlays:
Footbalance tenniszolen zijn 100% custom made, dus naar jouw voeten gemaakt. Het kost 10 tot 15 minuten om deze op een professionele manier (inclusief voetanalyse) aan te laten meten. Na een statische voetanalyse worden de zolen verwarmd waarbij het thermoplastisch materiaal van de zool (dit zit in het hiel – en midvoetgedeelte) vormbaar wordt. Vervolgens ga je op een speciaal foam kussen staan en worden de inlays onder de voeten geplaatst. Na ongeveer dertig seconden zijn de zolen perfect naar jouw voeten gevormd. Erg prettig is dat de zolen meteen te proberen zijn en eventuele aanpassingen aan de zolen ter plekke kunnen worden gedaan.

Footbalance inlays oven

Beoordeling:
Zelf heb ik de nodige druk op de voorvoet, wat bij het tennissen helaas vaak resulteert in blaarvorming op de bal van de voorvoet en vermoeide voeten na een lange tennissessie. Het eerste wat ik merkte aan de Footbalance Game tenniszolen is de ondersteuning in de boog van de voet en in het midvoetgedeelte van de voet. Voor mijn voettype een ware verademing! Doordat de voet extra ondersteund wordt in het midvoetgedeelte (het voelt alsof de voet hier als het ware gelift wordt vergeleken met de standaard inlegzolen) wordt de voorvoet ontzien en onstaat er een veel gelijkmatigere drukverdeling. Hiernaast biedt de zool ook veel meer mediale ondersteuning, erg fijn voor al de zijwaartse bewegingen die je bij het tennis hebt. De zool heeft iets meer volume dan de standaard inlegzool van de New Balance Minimus 60. Dit is voor mij erg prettig aangezien ik een wat smallere voorvoet heb. Met de Footbalance Game tenniszool sloot de schoen wat beter om mijn voet. De demping in de zool is ook erg prettig: zowel in het hakgedeelte als in de voorvoet is een extra dempend materiaal geplaatst, ook een duidelijke meerwaarde ten opzichte van de standaard inlays. Al met al zorgen de Footbalance Game tenniszolen voor een veel gelijkmatigere drukverdeling van de voeten en dus een veel rustiger gevoel van de voeten. De zolen geven ook duidelijk meer stabiliteit in combinatie met een fijne demping. Deze combinatie van steun en demping werkt voor mij persoonlijk erg fijn!

Geef een reactie