Falke 4 Grip sportsok getest

Vandaag eens wat anders dan een racket – of snaarreview. Het Duitse merk Falke is sinds jaar en dag gespecialiseerd in sokken en onderkleding. Met de Falke 4 Grip sportsok heeft het één van de beste tennissokken op de markt gemaakt! Wij haalden ‘m door de test. Lees verder…

Falke 4 Grip rear full

De Falke 4 Grip sportsok is niet zomaar een sok. Handig om te weten is dat Falke met een Ergonomic Sport System werkt. Alle producten uit deze range zijn ergonomisch gevormd. In het geval van de 4 Grip biedt Falke een linker en rechtersok. Hiernaast werkt het merk met kleine maatbogen (vaak per twee maten), om de sokken zo optimaal mogelijk om de voet te kunnen laten sluiten. De Falke 4 Grip die we vandaag reviewen heb ik in maat 42-43 getest in het zwart.

De Falke 4 Grip was voor het eerst goed te zien op het EK voetbal van afgelopen zomer. O.a. de Zwitser Marko Arnautovic en de IJslandse goalie Hannes Thor Halldorsson speelden op de Falke sokken met daarover hun basiskous. Wat doet de Falke 4 Grip sportsok precies?

Falke 4 Grip footbed

  • De siliconen ‘nopjes’ onder de voetzool zorgen voor extra grip, ideaal voor sporten met veel zijwaartse bewegingen
  • De Falke 4 Grip heeft een compressiezone rond de enkel voor extra stabiliteit
  • De speciale materiaalsamenstelling van de sok zorgt voor een snelle vochtafvoer
  • De anatomische vorm van de sok zorgt voor extra voetboogondersteuning en vermindert de kans op blaarvorming

Review
Ik heb de Falke 4 Grip sportsok grofweg 8 uur getest op de baan tijdens 2 trainingen en 2 wedstrijden. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn eerste indruk niet geweldig was. Ik had de sok voor het eerste gebruik even kort uitgespoeld en laten drogen. Toch vond ik de sok nog wat glad aanvoelen in mijn Mizuno Wave Exceed Tour Clay met mijn custom made Footbalance sportzolen. Na deze eerste sessie heb ik de sok binnenstebuiten gewassen op 30 graden en daarna te drogen gehangen. Waarschijnlijk was de sok de eerste keer toch nog wat glad van het productieproces. Mijn tweede (trainings)sessie zat de sok als gegoten! Het is even een klusje om de sok goed aan te trekken (het is immers een hele stevige sok met compressie rond de enkel), maar als je de sok aanhebt en de voetzool een beetje glad hebt gestreken, zit de sok als een tweede huid.

Falke 4 Grip black paired

Mijn huidige Mizuno Wave Exceed Tour tennisschoenen sluiten erg fijn om de voet. Ondanks deze fijne pasvorm komt er bij een sport als tennis (maar ook bij voetbal of indoorsporten) veel druk op de voetzool, met name bij zijwaarts afzetten. Hoe goed de pasvorm van je schoen ook is, kans op blaarvorming hou je helaas altijd. Ik denk dat de Falke 4 Grip hierbij voor veel spelers een prima oplossing kan zijn. Na mijn twee trainingen heb ik inmiddels 2 volledige wedstrijden op deze sokken getennist. En waar bij mij persoonlijk op de bal van de voet en onder de grote teen blaarvorming kan optreden, heb ik nu nergens last van gehad. En dat is gezien het warme en vochtige weer van de laatste tijd voor mij bijzonder prettig. ’s Winters speel ik in de hal op tapijt, ook dan zal ik de sokken nog een paar keer door de test halen. De Falke 4 Grip is met 34.99 euro niet goedkoop, maar voor zo’n mooie technisch uitgewerkte sok ook zeker niet duur en hij werkt in ieder geval uitstekend. Voor de tennissers, voetballers en zaalsporters onder ons is de Falke 4 Grip een dikke aanrader!

Geef een reactie