Diadem Solstice Power 17 getest

Een nieuw merk, een stervormige snaar, enorme spin en veel power, prima spanningsbehoud én comfortabel voor de arm? Kan dit? Dit moest ik zelf ervaren! Dit is de Diadem Solstice Power 17, nieuw op de Nederlandse markt!

Diadem Star Core Technology

Specificaties:

Merk: Diadem
Snaar: Solstice Power
Dikte: 17 (1.20 mm)
Type: Soft co-polyester snaar
Vergelijkbare snaren: Luxilon Alu Power (Feel), Babolat RPM Team, Solinco Tour Bite Soft, Völkl Cyclone, Head Hawk Touch, RS Lyon

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Racket: Head Graphene Radical MP, 98 sq/inch, 16/19 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 24/24 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 14 uur

Power17-front_300dpi-515x600

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8
Spanningsbehoud: 8
Spin/slice: 9
Balgevoel: 8
Power: 8
Controle: 8
Comfort/armvriendelijkheid: 8

Bespannen van de snaar

Het komt nogal eens voor dat ‘gevormde’ snaren wat lastiger te bespannen zijn, met name bij het vlechten van de breedtesnaren. Of dat de snaren door de grovere textuur wat vervelend kunnen zijn voor de vingertoppen. Geen van dit alles bij de Diadem Solstice Power 17. De snaar draait weinig en raakt niet in de tis. Grappig is dat je de bijzondere zespuntige (ster)vorm van de snaar meteen voelt. Je hoeft de klemmen van de bespanmachine niet bijzonder strak te hebben om de snaar goed vast te kunnen zetten. Bij het vlechten van de breedtesnaren is het niet anders als bij andere polyester snaren: zet de snaar even recht voor je de machine deze aan laat trekken. De snaar behoudt prima zijn vorm bij het bespannen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de vorm van de snaar bij het vastzetten van de klemmen.

Review

Wat me tijdens mijn eerste slagen meteen opviel is de power en elastische feel van de snaar. Er zit absoluut veel leven in deze snaar, een aardig verschil t.o.v. de meeste polyester snaren. Deze levendige feel zorgt er voor dat de snaar zeer comfortabel aanvoelt op de arm. Aangezien ik in het recente verleden schouderproblemen heb gehad is het comfort van de snaar een groot aandachtspunt voor mij geworden.

Ik heb van mezelf een wat vlakkere slag, waarop de spinpotentie van de Diadem Solstice Power 17 een welkome aanvulling is. Met mijn vlakkere slag wil ik nog wel eens overhitten wat wil zeggen dat ik de ballen eerder lang als kort sla. De extra snapback en grip van de snaar zorgden voor duidelijk meer spin en dus meer marge in mijn slagen. Ballen die ik normaal te lang zou hebben geslagen, vielen nu nog voor de baseline. Erg prettig omdat je gewoon volledig je slag kunt blijven maken dus.

Van mijn groundstrokes is mijn slice backhand niet bepaald mijn wapen. De grip die je met de Diadem Solstice Power 17 echter op de bal kunt genereren is enorm. Hierdoor bleven mijn backhand slices strak en vlak. Een wereld van verschil.

Mijn gevoelige schouder kan bij het serveren (en smashen) helaas nog wel eens opspelen. Ik kan vanuit arm/schouder zelf niet een enorme snelheid genereren. Hierbij heb ik dan ook hulp van de snaar nodig. Zowel snelheid als spin en slice zijn super makkelijk te produceren met deze snaar. Mijn favoriete service met deze snaar is vanaf rechts met slice naar buiten gespeeld. Super makkelijk, gecontroleerd zonder belastend te zijn voor mijn schouder.

Wat de meeste polyester snaren en zo ook de Diadem Solstice Power 17 hebben, is dat de snaren na een slag weer keurig terugkomen in positie. Pas na 8 uur spel moest ik af en toe een snaartje rechtzetten. Erg prettig dus.

Het behoud van de typische zespuntige (ster)vorm van de snaar, grotendeels goed voor de fantastische speeleigenschappen, is ook na 12 uur spel nog goed. Dit is enorm belangrijk omdat menig ‘gevormde’ snaar snel ronder wordt, wat ten koste gaat van die speeleigenschappen.

Diadem string shape match up

Over het spanningsbehoud van de snaar kan ik kort zijn: dit is keurig verzorgd bij de Diadem Solstice Power 17! 

Al met al is de Diadem Solstice Power 17 echt een aanrader. De fijne mix van power, spin, duurzaamheid, spanningsbehoud én comfort zijn grandioos. Ik denk dat we nog heel wat gaan horen van dit puike nieuwe Amerikaanse snarenmerk!

Noot: Ook heb ik de iets dikkere Diadem Solstice Power 16 (1.30 mm) versie getest. Deze snaar biedt dezelfde fantastische speeleigenschappen met een iets meer solide gevoel. De snaar is iets minder elastisch, maar biedt daardoor iets meer controle en een langere levensduur. De 17 dikte heeft daarentegen iets meer spinpotentie, omdat deze simpelweg wat dunner is. 

De Diadem Solstice Power 17 is nu te koop in onze webshop in zowel losse sets als rollen.

Geef een reactie