Diadem Flash 16L getest

Februari 2018 komt het innovatieve Amerikaanse snarenmerk Diadem met een nieuwe snaar! Mike heeft deze nieuwe Diadem Flash 16L getest. De snaar biedt een hoge duurzaamheid, een crisp speelgevoel en vooral prima spanningsbehoud!

Specificaties:

Merk: Diadem
Type: Flash 16L
Dikte: 1.25 mm (16L)
Soort snaar: levendige en comfortabele ronde co-polyester snaar met als sterke punten spanningsbehoud en duurzaamheid

De Diadem Flash snaren zijn nu in 3 verschillende diktes verkrijgbaar in onze webshop!

Getest door:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad
Racket: Prince Textreme Warrior 107 (107 sq/inch, 16/19 bespanpatroon)
Hardheid bespanning: 23/22 kg bij een bespanrange van 22-26 kilo
Testduur: 5.5 uur
Favoriete snaar speler: Diadem Solstice Power 17

Over Diadem

Het jonge Amerikaanse snarenmerk Diadem is met name bekend van de stervormige snaren, de Solstice Power en Elite XT series. De Solstice Power snaren blinken uit in power en spin en hebben een relatief langer bal-snaarcontact. Deze soft co-poly snaren bieden fijn comfort voor polyester begrippen. De Elite XT snaren bieden naast stevige spin door de Star Core Technology extra controle. Deze snaren hebben een veel directere respons. Voor 2018 breidt Diadem de lijn uit met een tweetal nieuwe snaren. Dit zijn de Evolution (onze review hiervan volgt later) die met name sterk is in een hybride setup en de Flash die wij vandaag bespreken. De Flash is een ronde co-polyester snaar en zit tussen de Yonex Poly Tour Pro en de Prince Tour XP (Beast) in.

Beoordeling:

Duurzaamheid: 8.5
Spanningsbehoud: 8.5
Spin/slice: 7
Balgevoel: 7.5
Power: 7.5
Controle: 7.5
Comfort/armvriendelijkheid: 8

Setup en het bespannen van de snaar:

In vergelijking tot mijn favoriete snaar van dit merk, de Solstice Power 17, bespande de Flash makkelijker. De stervormige Solstice Power moet ik bij het aantrekken van de breedtesnaren altijd eerst even recht ‘oplijnen’. Dit vanwege de wat hogere frictie door de stervormige bouw. Deze ronde Diadem Flash 16L laat zich wat dat betreft makkelijk inrijgen en voelt hierbij niet heel stijf. Een eenvoudige bespanbeurt dus!

Review Diadem Flash 16L:

Ik heb de Diadem Flash 16L gedurende 3 sessies indoor (op tapijt) getest, bij elkaar zo’n 5.5 uur. En wat me steeds opviel is dat de Flash 16L heel constant speelt en voelt! De snaar zit in de range van de Yonex Poly Tour Pro en de Prince Tour XP, die voorheen de Prince Beast (XP) heette.

Power/controle en spanningsbehoud

Wat ik zelf erg prettig vind, is dat de snaar heel consistent speelt. Dit zal mede komen door het goede spanningsbehoud. Qua spanningsbehoud en constante performance scoort de Yonex Poly Tour Pro ook altijd goed. Waar de Poly Tour Pro is meer low-powered voelt, speelt de Diadem Flash 16L iets crisper, een beetje zoals de onlangs ook door mij geteste Yonex Poly Tour Strike. Alleen is de snaar minder stijf dan de Poly Tour Strike. De balrotatie (spin en slice) komt er makkelijker uit dan bij de Poly Tour Pro.

Wat dat betreft doet de snaar me ook denken aan de Prince Tour XP, aka Prince Beast (XP). Qua power en levendigheid gaat de snaar meer die kant op. De controle van de Diadem Flash 16L is fijn door de constante performance van de snaar. Dit met name door het goede spanningsbehoud en de duurzaamheid van de snaar. Na 5.5 uur spel kan ik zeker nog eens dit aantal uur met de snaar voort. Ik ben benieuwd of dit op het gravel ook zo goed gaat.

Spin/slice

Met mijn favoriete Solstice Power 17 krijg ik door de extra spinpotentie van de scherpe stervormige bouw meer marge en een hogere net clearance. Dit geeft mij bij deze nogal levendige snaar de additionele controle. Bij deze Flash 16L zul je zelf wat meer balrotatie moeten spelen wat dat betreft, maar de snaar speelt over de gehele levensduur ervan net iets stabieler. Het resultaat: fijne controle dus, ook naarmate de snaar wat langer gespeeld wordt.

Comfort/balgevoel

Tot slot het comfort van de Diadem Flash 16L. Comfort is altijd belangrijk voor mij, gezien mijn schouderproblemen uit het verleden. Het comfort van de Flash 16L is meer dan goed. De snaar biedt goede trillingsdemping, maar speelt tegelijkertijd crisp genoeg. Een fijne combo! Ook het balgevoel is ruim voldoende. De 17/1.20 mm dikte speel ik het liefst. Ook die verschijnt volgende maand. Die zal nog meer balgevoel en touch bieden, dus dat zit wel goed.

De Diadem Flash snaren zijn nu in 3 verschillende diktes verkrijgbaar in onze webshop!

Diadem Flash ook testen?

Rond de release van deze nieuwe Diadem Flash snaren, circa 20 februari, zullen wij 10 sets van deze snaar verdelen/verloten onder onze volgers! Wil je de Diadem Flash ook testen in jouw favoriete dikte? Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten: @mijnracket (FB) of @tennis_doctor (Instagram)!

3 REACTIES

  1. Helemaal eens met je review Mike. Deze flash speelt heerlijk constantet net even iets meer power dan de yonex poly tour pro. Maar vooral het continue zelfde speelgevoel is opvallend. Ik kan veel ballen achter elkaar op dezelfde manier raken met nagenoeg exact hetzelfde resultaat. Heel fijn.

  2. Nog even een update. Net nog twee uurtjes volle bak getraind. Zeer onder de indruk van de performance van deze diadem flash. Heerlijk balgevoel en prima balversnelling als ik voor m’n slagen ga. Een echt must demo!

  3. Ik heb de snaar nu 4,5 uur getest op binnenbanen en ik ben echt super tevreden en erg benieuwd hoe dit buiten zal zijn. Ik speel met de Diadem Elite snaar ( de zwarte stervormige ), maar deze diadem Flash heeft mij aan het twijfelen gebracht. Wat ik erg prettig vind aan de snaar is de controle consistentie en het speel gevoel. In vergelijk met de stervormige snaren van diadem is er inderdaad en wat minder spinpotentie, maar wel een constanter spel/gevoel over langere tijd. Wat mij zo nu en dan stoorde is dat de stervormige snaar wat afgevlakt werd en hierdoor onregelmatig werd qua spin en slice spel. Dit heb ik met de Diadem flash helemaal niet en deze blijft dus ook heerlijk constant spelen. Daarnaast vind ik dat het generen van spin en slice echt prima gaat. Wel wat minder dan de stervormige snaren, maar voor een ronde snaar vind ik het opvallen goed. De snaar voelt direct zeer comfortabel aan het bezit een prima verhouding controle en power voor mijn spel. Tot nu toe is het spanningsbehoud zeer goed en het vertoont daarnaast ook geen tekenen van extreem ingesleten snaren. De duurzaamheid is dus ook zeker dik in orde.

    al met al ben ik zeer tevreden over deze snaar en ben ik benieuwd of het buiten even prettig zal worden. Indien het geval dan wordt dit mijn nieuwe set-up!

Geef een reactie