Impressie Wimbledon 2017

Mijnracket.nl speler Mike was in de gelukkige omstandigheden om afgelopen donderdag Wimbledon te bezoeken! Hierbij een impressie van zijn bezoek aan Wimbledon 2017. Het hoogtepunt was zonder twijfel Roger Federer in actie op het Centre Court!

Dankwoord

Een speciaal dankwoord voor dit 1-daags ‘bliksembezoek’ aan Wimbledon 2017 gaat uit naar Dunlop/Slazenger/K-Swiss. Na een heerlijke lunch en een korte toelichting op hun tenniscollecties waren wij vrij om het park te verkennen en om toptennis te kijken natuurlijk.

Djokovic en Thiem

We trapten af met de laatste set van Novak Djokovic tegen Adam Pavlasek. Het werd een betrekkelijk eenvoudige overwinning voor Djokovic.

Aansluitend volgde de Oostenrijker Dominic Thiem tegen Gilles Simon uit Frankrijk, een fraaie partij met voor grastennis behoorlijk lange rally’s. Thiem won uiteindelijk in 4 sets.

Court no. 18 en Henman Hill/Mount Murray

Onze tocht over Wimbledon park ging verder langs de legendarische Court no. 18. Op deze baan vond de marathonpartij tussen John Isner en Nicolas Mahut plaats in 2010. Een prachtig stukje tennisgeschiedenis!

Daarna namen wij plaats op Henman Hill ofwel Mount Murray om daar op groot scherm de eerste set van Roger Federer tegen Dusan Lajovic te aanschouwen. Een heerlijk ‘festival-achtig’ sfeertje hing hier!

Roger Federer in actie op het Centre Court!

Daarna mochten wij zelf de laatste 2 sets van ‘King Roger’ op het Centre Court bekijken. Wat een geweldige belevenis om deze tennislegende op ‘zijn’ Centre Court in actie te zien! Met een aantal prachtige punten haalde Federer de partij in 3 sets binnen.

Deze fraaie tennisdag werd afgesloten met een lekker hapje en drankje. Wat was het geweldig om dit Grand Slam toernooi te mogen bezoeken! Wat ik persoonlijk ook erg mooi vind is hoe de Britten hun tradities in stand houden en eren. Zo zie je nog ouderwetse speelschema’s en een eerbetoon aan de Britse tennisgrootheid Fred Perry.

Al met al was Wimbledon 2017 een fantastische tennisbelevenis!

Geef een reactie