Dunlop SX 300 getest

De Dunlop SX 300 getest door Mike. Dit racket biedt een ‘rocksolid’ speelgevoel gecombineerd met stevige spinpotentie!

Getest racket:

Merk: Dunlop
Model: SX 300
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 65
Swingweight: 326
Beam: 23/26/23 mm

Bespanning: Dunlop Explosive Spin 16 (1.30) op 23/22 kg

De Dunlop SX 300 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf niet heel veel spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP, Prince Textreme Warrior 107, Diadem Elevate 98. Andere favoriete rackets van dit moment: Head Graphene 360+ Speed MP en de Babolat Pure Strike 100.

Testscores Dunlop SX 300:

Power: 8.5
Controle: 7.5
Spin: 8.5
Comfort: 8
Wendbaarheid: 7
Touch: 7.5

Baseline:

Vanaf de baseline staat deze Dunlop SX 300 absoluut zijn mannetje! Het racket voelt zeer solide en betrouwbaar. Zaken die direct opvallen zijn de trillingsdemping, de spinpotentie en de massieve feel van dit racket. Het racket heeft niet de wendbaarheid van bijvoorbeeld een Babolat Pure Aero of Head Graphene 360 Extreme MP, het heeft wel een voller en meer solide speelgevoel. Voor mijn gevoel kon ik echter niet zo gemakkelijk rackethead speed creëren als met de Pure Aero, Extreme MP of Diadem Nova FS 100, een andere uitblinker in dit power en spin genre. Desondanks vond ik de spinpotentie verrassend goed. De SX 300 heeft niet zulke extreem open mazen als de Pure Aero of Extreme MP, maar de spin vond ik welhaast gelijkwaardig. De Spin Boost grommets zorgen blijkbaar voor meer bewegingsvrijheid van de snaren voor meer snapback voor balrotatie. Ik had eerlijk gezegd van tevoren niet zoveel spinpotentie verwacht. Net als de voorganger van dit racket (de eerder door ons geteste Dunlop CV 3.0) is de trillingsdemping bovengemiddeld goed; het frame voelt absoluut niet hol aan zoals bij de nodige concurrentie in dit genre. 

De Dunlop SX 300 is een echt baseline wapen: het racket is gebouwd rondom power en spin, waarbij zogezegd het massieve speelgevoel en de goede trillingsdemping direct opvallen. De wendbaarheid vond ik iets minder, maar daar kwam ik met mijn groundstrokes wel mee weg moet ik zeggen.

Service:

Het is vrij gemakkelijk om servicepower te genereren met dit racket en om een volle bal te produceren. Niet geheel verrassend is de bal eenvoudig te grippen voor effectieve kick – en sliceservices. Makkelijk serveren met deze SX 300 dus.

Net:

Aan het net voelt de SX 300 prima stabiel, alleen niet heel erg snel en wendbaar. Mijn eigen rackets speel ik met een leren grip als basislaag om de balans van het desbetreffende racket iets naar beneden te trekken. Mijns inziens mist dit racket wat handelingssnelheid aan het net. Desalniettemin zijn harde ballen prima te pareren, alleen blijft de fijne touch wat achter. Nu moet ik zeggen dat een iets dunnere snaar wat gevoel zou kunnen toevoegen. De bijgeleverde 16/1.30 mm Dunlop Explosive Spin bespanning biedt prima duurzaamheid en spin, maar iets minder feel.

Power/controle Dunlop SX 300:

Het is een duidelijke power over controle bij de Dunlop SX 300! Toch biedt de stabiliteit van het frame en de extra marge in mijn slagen door de goede spinpotentie wel wat additionele controle. Alleen dit frame is gewoonweg gebouwd om zware ballen mee te produceren vanaf de baseline, en dat doet het! Dus dat je dan wat inlevert op controle is niet meer dan logisch.

Comfort/armvriendelijkheid:

Ik vind het persoonlijk een goede trend dat veel typische power – en spinframes tegenwoordig ook ‘investeren’ in comfort. Dit was al te zien bij de laatste versie van de Pure Aero, maar ook bij de recent door mij geteste Diadem Nova FS 100. Typische powerframes hoeven niet automatisch ook meer belastend te zijn voor de arm! De mooie medium RA-waarde (stijfheid) van 65 van de SX 300 laat dit ook zien. Ik las dat sommigen het gevoel van deze SX 300 t.o.v. zijn voorganger iets te gedempt vonden en daar valt iets voor te zeggen. Feit is wel dat dit racket uitstekende dempende eigenschappen heeft, zeker gezien de concurrentie in dit genre.

De Dunlop SX 300 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Dunlop SX 300 onder aan de streep:

De Dunlop SX 300 is een baseline wapen bij uitstek! De power en spin zijn dik in orde. Daarnaast voelt het frame ook zeer solide. De wendbaarheid blijft mijns inziens wat achter, maar qua comfort verslaat dit racket het merendeel van zijn concurrenten. Zeker de moeite waard om te testen dus!

Geef een reactie