Dunlop SX 300 2022 getest

De Dunlop SX 300 2022 getest door onze gastblogger Luca. Luca speelt normaal met een Babolat Pure Aero en legt flink wat spin in zijn slagen. Hoe werkt de nieuwe SX 300 voor zijn spel? Je leest het in zijn uitgebreide review.

Getest racket:

Merk: Dunlop
Model: SX 300 2022
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 68
Swingweight: 322
Beam: 23mm / 26mm / 23mm
Bespanning: Dunlop Explosive Spin 1.25 op 24/23 kg

De nieuwe Dunlop SX 300 is nu verkrijgbaar in onze webshop, gratis bespannen met de bijpassende Dunlop Explosive Spin snaar.

Intro:

Spin, spin en spin is waar de Dunlop SX 300 om draait! Als men denkt over rackets die veel spin kunnen bieden, dan gaat het automatisch over de Babolat Pure Aero en de Head Extreme MP. Dunlop is de laatste jaren in de vergetelheid geraakt, als een jongere tennisliefhebber kan ik mij weinig inbeelden over Dunlop. Behalve dat John McEnroe en Steffi Graf met Dunlop speelden, “Veel (oudere) tennissers kennen Dunlop van de befaamde Dunlop Max 200G en weten dat Dunlop door de jaren heen prachte frames heeft gemaakt. De jongere spelers zijn vooral opgegroeid met Babolat en Wilson.” (Stephan, Dunlop FX 500 getest) Gelukkig kan daar voor Dunlop verandering in komen met de nieuwe versies van de FX en SX series die de competitie moeten aangaan met o.a. de Pure Drive en Pure Aero series van Babolat.

Baseline Dunlop SX 300 2022:

Om de competitie aan te kunnen gaan met de andere merken moet de Dunlop SX 300 vanaf de baseline heel veel spin kunnen bieden. Dat is zeker het geval met dit racket, de diepe spinballen komen heel makkelijk van het racket af. Als Pure Aero fan moet ik zeggen dat de Dunlop SX 300 “makkelijk” grote hoeveelheden spin geeft. Daar wil ik mee zeggen dat je met andere rackets vaak de bal moet whippen (slag eindigt over het hoofd à la Nadal) om veel spin mee te geven. Het voordeel van de SX 300 is dat je niet hoeft te whippen voor hetzelfde resultaat. Daarnaast gaan het slicen en het spelen van dropshots met dit racket prima. De neiging om die ballen te spelen is er minder aangezien het spelen van diepe spinballen met dit racket heerlijk is.

Voor de speler die een wat vlakkere slag heeft, zal dit geen fijn racket zijn: de controle over de bal is er dan niet. Het hebben van een spinslag is essentieel om met genoeg vaart de bal te kunnen spelen en te kunnen blijven controleren. De bal zal anders snel uitvliegen en het aanpassen daaraan zal de vaart van de bal verminderen.

Service en return:

Het serveren met de Dunlop SX 300 ging uitstekend. Extra power tijdens het serveren heb ik niet nodig, maar het is altijd fijn als een racket dat kan bieden zoals de SX 300. Daarnaast is het wel belangrijk om tijdens het serveren op te letten dat het racket soepel in de hand ligt, anders gaan de ballen heel makkelijk uit. Het serveren van een tweede service, de kick- en sliceservice, ging makkelijker. Die services krijgen voldoende effect mee van het racket om effectief en dreigend te zijn.

Het enige minpuntje van de Dunlop SX 300 is de return die lastig te controleren was. Bij het returneren zijn het vaak kleine slagbewegingen die snel uitgevoerd moeten worden. Het racket voelde niet wendbaar genoeg aan om dat te kunnen doen, hetzelfde probleem wat de voorganger van dit racket ook had.

Volleys:

Volleren met de Dunlop SX 300 ging naar behoren en hierbij was de wendbaarheid van het racket een veel kleiner probleem dan bij de return. De ballen zijn goed diep weg te leggen zonder veel moeite er voor te doen. De controle over de ballen die met gevoel weg moeten worden gelegd, voelt goed aan.

De nieuwe Dunlop SX 300 is nu verkrijgbaar in onze webshop, gratis bespannen met de bijpassende Dunlop Explosive Spin snaar.

Dunlop SX 300 2022: onderaan de streep

Voor de spinspelers is dit een uitstekend racket, waar veel plezier mee te beleven valt. Die het in ieder geval waard is om te testen en te vergelijken met andere rackets zoals de Babolat Pure Aero en de Head Extreme MP. Voor mij een racket om in gedachten te houden om eventueel mijn Babolat Pure Aero te vervangen. Dunlop is op de goede weg met de vernieuwde SX en FX series, die echt een goede toevoeging zijn aan het racket assortiment.

1 REACTIE

Geef een reactie