Dunlop Srixon CX 2.0 getest

Mijnracket.nl speler Stephan heeft de afgelopen weken de nieuwe Dunlop Srixon CX 2.0 getest en was aangenaam verrast! Lees hier zijn bevindingen.

Getest racket:

Merk: Dunlop Srixon
Model: CX 2.0
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 67
Bespanning: Dunlop NT Max Plus co-poly op 22/21 kg

Tester:

Naam speler: Stephan Couzijn
Niveau: 5
Type speler: 42 jarige, allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Eigen racket: Yonex EZONE DR 98, 98 sq/inch, 310 gr, 31.0 cm balans, 16 x 19 bespanpatroon
Rackethistorie speler: Wilson Pro Staff 6.0 95, Wilson Six-One 95, Head Radical, Dunlop Aerogel 300 Tour, Babolat Pure Storm Tour GT, Wilson Pro Staff 95, Wilson Juice Pro en Yonex EZONE DR 98.

Dunlop lanceert in samenwerking met het Japanse Srixon een geheel nieuwe reeks tennisrackets. Als tester ben ik natuurlijk zeer benieuwd hoe deze nieuwe serie speelt. In deze review haal ik de Dunlop Srixon CX 2.0 door de test.

Dunlop Srixon CX 2.0 getest:

Baseline:

De eerste paar ballen vanaf de baseline voelen meteen goed. A trip down memory lane. De Dunlop Srixon CX2.0 heeft eenzelfde soort speelgevoel als de Dunlop Hot Melt 300G van jaren terug met een modern vleugje. De impact van de ballen op het racket is mooi gedempt. Ondanks dat de RA-waarde ten tijde van deze test nog niet bekend was, voelt het frame niet overdreven stijf aan. Het racket is best armvriendelijk in vergelijking tot bijvoorbeeld een Babolat Pure Strike. Het gevoel van de Dunlop Srixon CX2.0 is vergelijkbaar met een Wilson Ultra Tour maar dan iets crisper. Eigenlijk zit deze CX 2.0 tussen de Wilson Blade en Wilson Ultra Tour in.

Ik heb opvallend weinig moeite om gewend te raken aan dit frame. Vanaf de baseline speelt dit racket heerlijk! Ik kan zowel met mijn backhand als met mijn forehand ruim voldoende snelheid en lengte in mijn slagen krijgen zonder de controle te verliezen. Ook onder druk presteert deze CX2.0 uitstekend. Ik heb vanaf de baseline constant het gevoel dat ik alles volledig onder controle heb en vrij kan uithalen zonder rare afzwaaiers te produceren. Mijn enkelhandige backhand kan ik vol doorhalen. Ook de backhand slice die ik zo kenmerkend precies kon slaan met bijvoorbeeld de Prince Textreme Tour 95 en de Wilson Ultra Tour kan ik ook met deze Dunlop Srixon CX 2.0 tegen de lijnen aanleggen. Zelfs een aantal dropshots vanaf de baseline landen loepzuiver achter het net. Naast de precisie zijn ook zware spinballen heel makkelijk te produceren door het open snarenpatroon. Opvallend is ook de stabiliteit van het frame.

Service:

Met de Dunlop CX 2.0 kun je haarscherpe services produceren. Het powerlevel van het frame ligt hoog genoeg om flink tempo te genereren. Door de relatief lage balans van 31.5 kun je vrij makkelijk snelheid generen. Je zult er zelf wel iets in moeten stoppen hetzij met een soepele snelle techniek of met enige spierkracht. Ook bij het serveren doet de CX2.0 denken aan de Hot Melt 300G: veel precisie en toch voldoende power.

De Dunlop Srixon CX 2.0 in de uiteindelijke kleurstelling

Net:

De Dunlop CX2.0 presteert zoals verwacht met een boxbeam frame uitstekend aan het net. Ik kon vlijmscherpe volleys wegleggen. Opvallend veel controle bij het volleren met daarnaast voldoende punching power om ballen echt weg te leggen. Heerlijk gedempt en super makkelijk manoeuvreerbaar aan het net door de relatief lage balans.

Power:

Zoals gezegd biedt deze CX2.0 niet overdreven veel power. Door het gemiddelde gewicht van 305 gram en de lage balans kun je met een goede techniek veel rackethead speed creëren waardoor het frame al met al toch ruim voldoende power produceert. In combinatie met de royale sweetspot en open snarenpatroon kun je veel zware ballen dicht tegen de lijnen aan leggen.

Controle:

De Dunlop CX2.0 biedt veel controle met een vergevingsgezind grote sweetspot. Nog meer dan bijvoorbeeld een Wilson Blade 98. De Dunlop CX2.0 heeft een mooie combinatie van controle, gevoel en power. Dat maakt dat je als speler continue het gevoel hebt de bal volledig onder controle te hebben zonder dat je te weinig lengte in je slagen krijgt.

Comfort/Armvriendelijkheid:

De Dunlop CX2.0 voelt in alle opzichten comfortabel aan en gaf mij geen armproblemen. Ik denk dat dit racket in haar categorie tot de meer armvriendelijke rackets gerekend mag worden.

Algemene indruk:

Het zien van de zwarte demo frames genummerd van 1 t/m 6 wekt meteen mijn interesse. Maar dat is misschien omdat ik als tester alles wat nieuw is interessant vind. Mijn enthousiasme neemt verder toe als ik de frames één voor één in de hand neem. De eerste twee frames zijn slank met een mooie klassieke boxbeam. De Dunlop Srixon CX 2.0 brengt mij terug in de tijd van de Dunlop Hot Melt 300G, een prachtig frame. Jaren later heb ik zijn zwaardere broer een tijd lang gespeeld de Dunlop Aerogel 300 Tour. Op zijn beurt ook weer een lekker frame met een mooie combinatie van controle en gevoel.

Comeback van Dunlop?

Mijn eerste gedachte bij de Dunlop Srixon CX 2.0 is “yes” Dunlop is back! Mijn gedachte wordt bij het slaan van de eerste ballen meteen bevestigd. Wat een heerlijk low/medium powered frame. Precies zwaar genoeg om harde ballen aan te kunnen pakken en licht genoeg om rackethead speed te creëren. Het gevoel is mooi gedempt. Ook de sweetspot is vrij royaal. Deze Dunlop Srixon CX2.0 voelt als een mooi uitgebalanceerd kwaliteitsframe die zich in mijn optiek makkelijk kan meten met bijvoorbeeld een Wilson Blade. Na acht uur testen kan ik met volle overtuiging zeggen dat Dunlop er in is geslaagd een kwalitatief hoogwaardig frame te ontwikkelen met veel gevoel en voldoende power.

De Dunlop CX2.0 is wat mij betreft een serieuze concurrent voor de Wilson Blade 98 16×19 CV. Door zijn gemiddelde gewicht is het frame geschikt voor een brede groep spelers. Ik kan niet wachten tot deze reeks rackets van Dunlop in de winkel verschijnt.

Geef een reactie