Dunlop Srixon CV 3.0 getest

De hagelnieuwe Dunlop Srixon CV 3.0 getest! Eén van de meest stabiele 100 sq/inch frames op de markt combineert makkelijke versnelling met prima spinpotentie en comfort!

Getest racket:

Merk: Dunlop Srixon
Model: CV 3.0
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 300 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 68
Bespanning: Dunlop NT Max Plus co-poly op 23/22 kg

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Ook de Babolat Pure Strike 16/19 2017 in gebruik.

Testscores Dunlop Srixon CV3.0:

Power: 8.5
Controle: 8
Spin: 7.5
Armvriendelijkheid: 8
Wendbaarheid: 8
Touch: 8

Dunlop Srixon partnership:

Zoals wij eerder berichtten hebben Dunlop en het Japanse Srixon de krachten gebundeld om tot een premium racketcollectie te komen voor 2018. Hierbij maakt Dunlop gebruik van de technische know-how van Srixon. Al vorig jaar rond Wimbledon 2017 is deze partnership ingezet, met de finaleplaats van Kevin Anderson op de US Open 2017 als hoogtepunt.

Technologie Dunlop Srixon CV3.0:

De belangrijkste technologieën in dit racket opgesomd. Dit racket heeft een zogenaamde V-Energy II shaft. Deze shaft is aerodymischer dan een gewone ‘rackethals’ en zorgt ervoor dat je het racket erg snel (met minder luchtweertstand) door de bal kunt brengen. Sonic Core Technology VG: een speciale rubber compound in het frame zorgt voor minder trillingen en een zuiverder speelgevoel. Het Straight String System zorgt voor een rechte oplijning van de snaren voor een vergroting van de sweetspot. Dit geeft meer power en makkelijke balrotatie.

Baseline:

Het eerste wat me meteen opviel is dat deze Dunlop Srixon CV 3.0 zeer solide speelt vanaf de baseline. Zowel onder druk als bij agressief eigen spel speelt dit racket heel consistent. Het racket is makkelijk ‘rond te krijgen’: de aerodynamische framebouw is hierbij duidelijk te merken. De spin en slice bij dit racket zijn ruim voldoende, maar niet zo extreem als bij een Head Graphene Touch Extreme MP of Babolat Pure Aero. Deze Dunlop CV 3.0 is daarentegen meer betrouwbaar bij alle shots.

Service:

De servicepower van dit racket is meer dan voldoende, waarbij mijn favoriete sliceservice op rechts de baan uit erg prettig ging. Ook het serveren ging erg constant met de Dunlop Srixon CV 3.0.

Net:

Hoewel rackets met een iets lager balanspunt (rond de 31.0) mij normaal gesproken beter liggen, is de CV 3.0 prima materiaal aan het net. Vooral harde ballen zijn makkelijk te pareren en het racket is makkelijk te manoeuvreren. Met de touch volleys had ik persoonlijk iets meer moeite.

Power/controle:

Bij deze Dunlop CV 3.0 is het power boven controle. Toch vind ik dit racket meer controle bieden dan veel andere 100 sq/inch rackets. Dit heb ik persoonlijk als erg prettig ervaren. Dit komt mijns inziens doordat het racket zo solide aanvoelt. De sweetspot is niet klein en ook ballen daar net buiten komen nog prima van het blad af. Dunlop ‘geeft’ dit racket zelf een 9 qua power en een 7.5 qua controle. Hier kan ik me prima in vinden.

Comfort/armvriendelijkheid:

De CV 3.0 heeft een hele fijne dempende feel en straft je niet meteen af bij off-center hits. Toen ik na mijn playtest de definitieve specs, RA-waarde en technologie van dit frame onder ogen kreeg, was ik verrast. Het racket heeft een stijfheid (RA) van 68, maar voelt niet zo. De Sonic Core Technologie deed me denken aan bijvoorbeeld de Wilson Blade 98 18×20 CV, waarbij een deel van het racket met foam gevuld is. Zo voelt deze Dunlop Srixon CV 3.0 bij balimpact ook.

Overall:

Deze Dunlop Srixon CV 3.0 is één van de fijnste rackets die ik recent heb mogen testen. Het racket is heerlijk allround met prima power, stabiliteit en goede dempende eigenschappen. Zelf vind ik de matzwarte looks van de demo geweldig, maar ook de definitieve zwart-gele kleurstelling mag er ook zijn. Een must-demo!

De Dunlop Srixon CV 3.0 is binnenkort verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie