Dunlop Precision 100 Tour getest

Van de nieuwe Precision racketcollectie voor 2017 hebben wij vast de Dunlop Precision 100 Tour getest! Lees hier onze volledige review.

dunlop-precision-100-tour-full

Getest racket:
Merk: Dunlop
Model: Precision 100 Tour
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 310 gr
Balans: 31.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 66
Bespanning: Dunlop Silk 16G/1.32

Tester:
Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. Tot voor kort schouderproblemen gehad
Rackethistorie speler: Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107

dunlop-precision-100-tour-specs

Technologie: 
De Dunlop Precision racketcollectie voor 2017 zit boordevol technologische toepassingen. Energy Core insert in de grip zorgt voor meer feel. Deze insert wordt ingekapseld met SRX gripschalen voor extra trillingsdemping. In het blad wordt de Parellel Strung technologie andermaal gebruikt. Gelijk aan Parellel Drilling van Wilson zijn de gaten voor de tubings parallel aan elkaar geboord voor een vergroting van de sweetspot. ‘Glide Polymer‘: speciale mineralen zorgen voor 27% minder wrijving tussen (tubings) en snaar. Dat geeft extra power en spin. Tot slot zorgt de hybride bouw van de shaft van het racket voor extra stabiliteit en power.

Baseline:
Vanaf de baseline speelt de Dunlop Precision 100 Tour lekker solide. Het racket is lekker stabiel bij balimpact en tordeerde daardoor niet of nauwelijks. Het racket biedt wat meer controle dan power. De power zul je dus enigszins zelf moeten genereren vanuit je swing. In vergelijking met de Babolat Pure Strike 16/19 2017 waar ik de laatste weken veel mee heb gespeeld voelt dit racket ongeveer even stabiel, alleen biedt de nieuwe Pure Strike meer versnelling.

Qua balrotatie is de Pure Strike ook licht in het voordeel, maar deze heb ik dan ook getest met één van de beste spinsnaren van dit moment, de Diadem Solstice Power 17. In deze Precision 100 Tour zat nog de basisbespanning van Dunlop, de Silk 1.32 multifilament bespanning. Dus dat vergelijk is niet helemaal eerlijk. Het 16/19 bespanpatroon van deze Dunlop Precision 100 Tour is ook behoorlijk open, dus de spinpotentie is er zeker wel.

dunlop-precision-100-tour-beam

Service:
Door de lage 31.0 balans is het racket lekker makkelijk rond te krijgen en voelt deze lekker snel bij het serveren. Het serveren is niet mijn sterkste punt, ik heb hier een klein beetje hulp van het racket bij nodig gezien mijn schouderproblemen in het verleden. In dat opzicht matchte de Dunlop Precision 100 Tour niet helemaal met mijn spel, versnellen kostte me iets teveel moeite. Wel is de grip op de bal heerlijk. Slice services gingen erg makkelijk en ook kick services gingen prima. Er had voor mij persoonlijk alleen een klein beetje extra (gratis) slagkracht bij gemogen voor het serveren.

Net:
Aan het net is de Dunlop Precision 100 Tour lekker snel manoeuvreerbaar door het lage 31.0 balanspunt. Het stabiele gevoel bij balimpact bij mijn groundstrokes geldt ook aan het net. Harde ballen zijn solide te pareren. Ook de touch was trouwens prima.

Power:
De power die dit racket biedt is ruim voldoende. Persoonlijk prefereer ik dus een racket met nog een klein beetje extra gratis power, maar dit neemt niet weg dat ook deze Precision 100 Tour genoeg versnelling biedt. Wel blijft het meer een controle georiënteerd racket, waaraan ook de smalle 22 mm beam (framebouw) goed aan bijdraagt.

dunlop-precision-100-tour-throat

Controle:
Zoek je prima balcontrole in een snel manoeuvreerbaar racket met prima spinpotentie, dan zou deze Dunlop Precision 100 Tour zeker wat voor jou kunnen zijn. Zoals hierboven reeds omschreven, biedt het frame puike controle en speelt het solide zowel vanaf de baseline als aan het net.

Comfort/armvriendelijkheid:
Hier heb ik eigenijk niets op aan te merken. Het comfort is eigenlijk gewoon dik in orde.

Algemene indruk:
De Dunlop Precision 100 Tour is een frame wat goed in elkaar zit en zijn naam eer aandoet. Bij dit racket is het controle over power. Het racket is zeer solide bij balimpact en makkelijk te manoeuvreren. De spinpotentie is ook dik in orde. Persoonlijk vond ik het jammer dat dit racket bespannen aangeleverd wordt met een nogal zachte Dunlop Silk multifilament snaar. Ik denk dat de Dunlop Black Widow bespanning die ook op het frame zelf aanbevolen wordt voor ‘Power en Spin’ een betere match is met dit racket. De snaren gingen nu toch al wel erg snel wijken en er heeft voor mijn gevoel toch al behoorlijk wat spanningsverlies plaatsgevonden. Ik denk dat een kaal aangeleverd racket met een meer matchende (nog zelf te bespannen) snaar voor mij nog beter had gewerkt.

Desalniettemin is deze Dunlop Precision 100 Tour een mooi en degelijk frame. En bij Dunlop krijg je altijd veel waar voor je geld, dus het merk zal dit racket ongetwijfeld weer scherp kunnen gaan aanbieden!

Geef een reactie