Dunlop Force 100 Tour

Eén van de meest breed inzetbare frames van Dunlop is de Dunlop Force 100 Tour, een racket met veel power en spinpotentie in het middelzware gewichtsegment.

Dunlop Force 100 Tour full

Merk: Dunlop
Model: Force 100 Tour
Bladmaat: 100 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 32.0 cm
Bespanpatroon: 16/19
Lengte: 27 inch
RA: 70

De Dunlop Force 100 Tour laat zich vergelijken met rackets als de Babolat Pure Drive, de Wilson Ultra 100, de Prince Textreme Warrior 100 en de Yonex EZONE DR 100 en is prima speelbaar voor een brede groep spelers met een gemiddelde tot iets vollere swing. Net als bovenstaande rackets is de Dunlop Force 100 Tour door het wat dikkere frame en de ronde behuizing in de shaft een racket dat meer power dan controle georiënteerd is. Het 16/19 bespanpatroon biedt echter genoeg spinpotentie om deze flinke dosis power te kunnen controleren door wat extra marge in de slagen.

Dunlop Force 100 Tour throat and specs

De Dunlop Force 100 Tour is het zwaartste racket dat Dunlop aanbiedt met een 100 sq/inch bladgrootte en biedt een aantal mooie technische toepassingen, zoals Aeroprofile en Aeroskin voor minder luchtweerstand voor snellere swings, SR-X in de handle voor extra trillingsdemping en (naadloze) Aeroboost tubes voor extra bewegingsvrijheid van de snaren en meer spin. Wat verder opvalt is dat de snaren naadloos in het frame ‘vallen’.

Dunlop Force 100 Tour SRX

Qua spel resulteert dit in een racket dat veel gratis power biedt. De Dunlop Force 100 Tour is absoluut een racket met meer power dan controle. Door o.a. de Aeroprofile en Aeroskin technologie i.c.m. de 32.0 balans is het racket snel en makkelijk manoeuvreerbaar. De spinpotentie van het racket is prima, iets wat ook wel nodig is om de hoge dosis power te controleren. Het is makkelijk hoeken maken met dit racket. De Dunlop Force 100 Tour is vrij stijf hetgeen natuurlijk bijdraagt aan de extra power. Bij off-centers hits kan dit iets meer impact op de arm geven zeker in vergelijking tot bijvoorbeeld de Prince Textreme Warrior 100, een racket met vergelijkbare specs maar met een lagere RA-waarde (stijfheid) en een meer dempend gevoel. Een hybride snaren setup (bijvoorbeeld polyester in de lengte met een gecoate multifilament in de breedte) zou een stukje extra comfort kunnen bieden. Samenvattend is de Dunlop Force 100 Tour een racket met mooie technologische toepassingen, veel (gratis) power en een hoop spinpotentie die een wat stijver speelgevoel biedt. Dit racket is niet direct een aanrader voor spelers die met armproblemen te maken hebben gehad, wel voor spelers die maximale power, snelheid en spinpotentie zoeken.

Dunlop Force 100 Tour head

Geef een reactie