Dunlop CX 200 Tour 18×20 getest

Stephan heeft de Dunlop CX 200 Tour 18×20 aan een stevige test onderworpen! Een full review van dit nieuwe Kevin Anderson racket met daarin o.a. een vergelijk met de vorige uitvoering. Indrukwekkend precisie gereedschap!

De Dunlop CX 200 Tour 18×20 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

De afgelopen weken voor kerst heb ik het voorrecht gehad om de nieuwe Dunlop Srixon CX 200 Tour 18×20 te mogen testen. Het uiterlijk van het frame heeft een flinke make-over gekregen en dat heeft wat mij betreft prima uitgepakt. Een prachtig frame om te zien. Qua specificaties lijkt er niet heel veel veranderd te zijn. Maar toch zijn er naast nieuwe technologie ook kleine aanpassingen gedaan aan de eigenschappen van het frame. Zo is de RA waarde iets omhoog gegaan van 61 naar 63 en is het gewicht met 3 gram verzwaard. Ik kan mij van de vorige versie herinneren dat het frame heerlijk soft aanvoelde, maar net iets te weinig swingweight had. Deze update heeft een iets stijver gevoel waardoor je een directer balcontact hebt. Daarnaast zou de 3 gram extra gewicht net dat beetje meer plow through moeten geven. Zo lijkt het in ieder geval op papier. Dus snel de baan op!

De Dunlop CX 200 Tour 18×20 vs zijn voorganger de CX 2.0 Tour 18×20.

Baseline

Vanaf de baseline voelt het racket meteen goed. Wat meteen opvalt, is dat de sweetspot groter is dan een 95 blad doet vermoeden. Hij speelt alsof je een 98 in handen hebt. Ook de rackethead speed is enorm. Je kunt door de lage balans en het relatief kleine blad en smalle frame enorm veel versnelling creëren. Deze versnelling in combinatie met de uiterste precisie van dit frame maakt dat ik deze Dunlop Srixon CX 200 Tour voorlopig niet wil neerleggen. De nieuwe technologie (Sonic Core technology met Infinergy) zorgt er onder andere voor dat impact van de ballen gedempt wordt. Zelfs zo goed dat ik makkelijk zonder demper kan spelen. Er zijn nauwelijks trillingen merkbaar. Zowel mijn forehand als mijn backhand kan ik vol doorhalen zonder dat de ballen over de achterlijn vliegen. Ook backhand slices gaan uiterst precies. Doet mij weer denken aan de Prince Textreme Tour 95. 

Volleys

Deze nieuwe Dunlop Srixon CX 200 Tour 18×20 speelt echt geweldig aan het net. Nog beter dan zijn voorganger kan ik ballen hard tegen de lijnen aan weg pushen. Het frame is super manoeuvreerbaar: een droom voor iedere dubbelspeler! Er zijn geen volleys die ik niet lekker raak. Gewoonweg perfect. De ruime sweetspot speelt ook aan het net een hele fijne rol.

Service

Serveren met deze Dunlop is fijn. Door de lage balans en het iets verhoogde gewicht kan ik ruim voldoende power genereren. Je kunt echt vol uithalen en de bal vliegt 9 van de 10 keer netjes binnen de lijnen. Vooral mijn sliceservice naar buiten priemt zichzelf met gemak de muur in door de enorme hoek die je kunt maken. In vergelijking tot mijn Yonex EZONE DR 98 heb ik minder power. Maar omdat je makkelijk versnelling kunt creëren krijg je toch nog veel Km/h op de klokken.

Power

De Dunlop Srixon CX 200 Tour 18×20 heeft niet voor niets “ Tour” in zijn naam staan. Het is echt precisie gereedschap. Power zul je vooral zelf moeten genereren. Maar deze update heeft ten opzichte van zijn voorganger net iets meer punch. Dat maakt ook dat ik denk dat hier geen loodtape meer aan te pas hoeft te komen. In zijn winkelvorm heeft hij power genoeg mits je een volle swing in huis hebt.

Conclusie

Dunlop heeft goed werk geleverd! De update heeft het goede van zijn voorganger behouden en heeft daarbovenop verbetering gekregen op gebied van plow through en gewicht. Kortom een must demo voor de sterke speler die gewend is zijn eigen power te genereren en die op zoek is naar het klassieke frame met moderne tintjes.

De Dunlop CX 200 Tour 18×20 is nu verkrijgbaar in onze webshop!

Geef een reactie