Dunlop CX 200 serie

Dunlop komt binnenkort met een update voor de Dunlop Srixon CX serie. Er komen 6 nieuwe CX modellen uit. De 2.0 toevoeging wordt vervangen door 200, een verwijzing naar de rijke heritage van Dunlop. Hier een overzicht van de Dunlop CX 200 serie.

Vorig jaar bundelden Dunlop en Srixon de krachten, kort gezegd voor Dunlop rackets met hoogwaardige Srixon technologie. De introductie van de CX en CV series was zeker geslaagd. Zelf hebben wij deze kwalitatief hoogwaardige frames ook met veel plezier getest (CX 2.0 Tour, CX 2.0 en CV 3.0). Nu krijgt de CX serie voor 2019 een update, de CV serie blijft vooralsnog ongewijzigd.

De nieuwe Dunlop CX 200 rackets zijn nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Technologie Dunlop Srixon CX 200 serie

Niet alleen krijgt de CX serie welkome frisse cosmetics. Qua technologie gaat Dunlop/Srixon weer een stapje verder. Nieuw is de toevoeging van Infinergy, een zeer licht maar ook zeer elastisch materiaal om de power en bovengemiddelde dempende eigenschappen van het bestaande Sonic Core te versterken. De vorige CX serie bood al prima comfort. Nu zou dit nog verder opgeschroefd moeten worden voor nog minder trillingen voor zuiverdere en hardere slagen.

Tijdens de Laver Cup 2018 speelde Kevin Anderson al met zijn nieuwe Dunlop CX 200 Tour 18×20.

Ook is de snaardichtheid aangepast. De zogenaamde Power Grid String Tech zorgt voor fijnere mazen in de sweetspot, maar voor meer open mazen buiten de sweetspot. Het eerste voor meer precisie bij zuiver geraakte ballen. Het tweede voor meer vergevingsgezindheid en energy return bij met name ballen wat hoger in het blad. Hiernaast zijn de hoeken van de frames ook aerodynamischer afgewerkt voor meer swing speed.

Modellen en specificaties Dunlop CX 200 serie en CX 400

Hieronder een overzicht met specs van de 5 nieuwe Dunlop CX 200 modellen en de nieuwe CX 400. Opvallend is, naast een Tour met 18×20 bespanpatroon, ook een Tour met 16×19 bespanpatroon die 5 gram lichter is. Ook komt er een verlengde (27.5 inch) uitvoering van de CX 200. De CX 400 is duidelijk meer een powerframe.

De release van deze rackets staat op eind oktober/begin november 2018. Zoals je van ons gewend bent, zullen wij een aantal modellen uitgebreid gaan testen en hier reviewen op mijnracket.nl!

De nieuwe Dunlop CX 200 rackets zijn nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis bespanning naar keuze!

Geef een reactie