Dunlop CX 200 getest

De Dunlop CX 200 getest door Mike! Dit racket biedt klassieke Dunlop controle, goede wendbaarheid en bovengemiddelde demping.

Getest racket:

Merk: Dunlop
Model: CX 200
Bladmaat: 98 sq/inch
Gewicht: 305 gr
Balans: 31.5 cm
Bespanpatroon: 16×19
Lengte: 27 inch
RA: 65
Bespanning: Dunlop Red 1.25 op 22/21 kg

De Dunlop CX 200 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Tester:

Naam: Mike
Speelsterkte: 4/4
Type speler: wat klassiekere speler, vlakke groundstrokes, genereert zelf weinig spin. In het verleden schouderproblemen gehad.
Rackethistorie speler: o.a. Head Ti Fire, Babolat Pure Drive, Prince EXO3 Rebel Team, Wilson Steam 100 BLX2, Head Graphene Radical MP en de Prince Textreme Warrior 107. Sinds kort ook de Diadem Elevate 98 in gebruik.

Baseline:

Het eerste wat opvalt bij mijn groundstrokes, is het solide gevoel van het racket. Het racket voelt heel stabiel en is bovendien erg makkelijk rond te krijgen door de lage balans. De sweetspot voelt relatief groot voor een 98 sq/inch racket. Tevens heeft het frame bovengemiddelde demping, iets waar zijn voorganger (de CX 2.0) ook al in uitblonk. Deze twee facetten bij elkaar zorgen voor uitstekend comfort voor een controleracket. Dit frame ligt in de range van de Babolat Pure Strike 16×19, Yonex EZONE 98 en Wilson Blade 98 16×19 CV. Ook mijn huidige Diadem Elevate 98 lijkt qua specs erg op de CX 200. Qua comfort is dit één van de fijnste frames uit dit rijtje. De spinpotentie is goed, niet zo sterk als de Wilson Blade 98 16×19 of Diadem Elevate 98, maar deze is ruim voldoende aanwezig. Verder gingen mijn slice backhands heerlijk strak met dit frame.

Service:

Ik had op iets meer gratis service power gehoopt, maar de Dunlop CX 200 serveert wel lekker consistent. Het grippen van de bal voor kick – of sliceservices gaat makkelijk. Het racket is ook makkelijk rond te krijgen. Je krijgt iets minder power cadeau dan de Blade 98 16×19 CV of Diadem Elevate 98, maar dat zijn ook rackets met een iets hogere swingweight waardoor die weer wat minder snel rond te krijgen zijn.

Net:

Aan het net biedt de CX 200 een hele fijne touch. Het racket is daarbij ook makkelijk in positie te krijgen door de lage balans. Iets meer stabiliteit had gemogen, maar dat is persoonlijk. Een beetje lood op 3 en 9 uur gecounterd met een leren basisgrip zou dat makkelijk moeten kunnen brengen. Lekker snel racket aan het net!

Power/controle:

De controle is eigenlijk het best als klassiek Dunlop te omschrijven. Spelers die van oudsher de Dunlop controle rackets gewend zijn, zullen smullen van de nieuwe CX 200 serie! Deze CX 200 zelf geeft een heerlijk solide speelgevoel voor een racket in deze range. Je weet wat je krijgt als je swing en timing op maat zijn! Voor mij persoonlijk werkt iets meer gratis power wat beter, zoals de nieuwe Wilson Clash bijvoorbeeld biedt. Desalniettemin zit er ook genoeg massa achter de bal als je vol doorhaalt met het racket. Dus: controle boven power bij dit racket, maar zware ballen zijn middels een goede swing wel relatief eenvoudig te produceren.

Comfort/armvriendelijkheid:

Verrassend kan ik het niet noemen, maar knap en plezierig blijft het wel: de CX 200 rackets en ook dit model bieden uitstekende dempende eigenschappen! Deze CX 200 blijft een controle racket natuurlijk, waarbij je zelf wel een goede swing en techniek moet brengen, maar dan krijg je er een zeer consistent en gedempt speelgevoel voor terug. Erg comfortabel dus voor een racket in deze spec range.

De Dunlop CX 200 is nu verkrijgbaar in onze webshop, inclusief gratis snaar naar keuze!

Onder aan de streep:

Liefhebbers van de klassieke Dunlop controleframes zullen heel veel plezier beleven aan de nieuwe CX 200 Serie. Deze CX 200 biedt hele fijne wendbaarheid, gecombineerd met stabiliteit, goede spinpotentie en erg goede demping. Dit maakt de Dunlop CX 200 een erg toegankelijk controleracket met zeer consistent speelgevoel!

Geef een reactie