Bouw je ideale racket met Dunlop I-Dapt

Lees je het goed? Zelf je ideale racket ‘bouwen’? Inderdaad! Met Dunlop I-Dapt, wat staat voor Individual, Adaptable Performance, kun je jouw ideale racket zelf in elkaar zetten.
Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Oordeel zelf…

Dat de jongens van Dunlop lekker innovatief bezig zijn, bleek al uit hun Natural Tennis concept, waarbij rackettuning centraal staat. Bij I-Dapt gaat Dunlop een stapje verder: niet tuning, maar het samenstellen van jouw ideale racket staat hier centraal. De Force racketlijn (power en snelle swings) is voor de I-Dapt serie gebruikt.

Hoe werkt dit?

  • Kies je bladgrootte: 98, 100, 100S (met meer open bespanpatroon) of 105
  • Kies je kleur (elke bladmaat heeft 3 kleuropties)
  • Kies je ‘feel’: keuze uit 3 shocksleeves die tussen de grip (bovenzijde waar de grip ophoudt) en het hart van het racket zitten. Keuze uit soft, medium of firm
  • Kies je racketlengte: de standaard 27 inch of de verlengde 27.5 inch lengte
  • Kies je gripmaat

Dunlop IDapt overview

Dunlop IDapt shock sleeves

Dunlop IDapt grips

En gewicht, bespanpatroon en balans dan zou je denken?

Elke bladmaat heeft zijn eigen gewicht, bespanpatroon en balans, dat dan weer wel. Zie de specificaties hieronder, waarbij uitgegaan is van de standaard 27 inch racketlengte:

  • 98: 300 gram, 32.0 balans en 16/19 bespanpatroon
  • 100: 300 gram, 32.0 balans en 16/19 bespanpatroon
  • 100S: 300 gram, 32.0 balans en 14/18 SPIN bespanpatroon
  • 105: 290 gram, 33.0 balans en 16/19 bespanpatroon

Wat dus opvalt is dat er in gewicht, balans en bespanpatroon dus niet zo heel veel te kiezen is. Met name de eerste twee (gewicht en balans) worden vaak door gevorderde spelers getuned d.m.v. lood of tungsten strips om het racket een voor hen optimale feel te geven. Het Dunlop I-Adapt concept is dan ook wat meer voor de recreatieve – en clubspeler gemaakt, iets minder voor de zwaargewichten onder ons. Desalniettemin is het een heel leuk, bruikbaar en goed uitgedacht concept waar de grootste groep tennissers prima mee bediend kan worden.

Er hangt echter 1 nogal grote ‘maar’ aan dit verhaal: Dunlop I-Dapt is slechts verkrijgbaar in Amerika en komt vooralsnog niet naar Europa….. Jammer vinden wij!

Hier een leuk filmpje over Dunlop I-Dapt:

Geef een reactie