Diadem Solstice Pro 16L review

Zoek je controle en spin in een snaar? Onze testspeler Stephan reviewt vandaag de stervormige Diadem Solstice Pro 16L snaar, ideaal voor spelers die zelf hun snelheid genereren door een grote, volle swing.

Pro16L-front_300dpi-518x600

Specificaties:

Merk: Diadem
Type snaar: Solstice Pro 16L
Dikte: 16L (1.25 mm)
Vergelijkbare snaren: Luxilon Big Banger Original, Luxilon 4G, Babolat RPM Blast, Solinco Tour Bite, Yonex Poly Tour Pro

Getest door:

Naam: Stephan
Speelsterkte: 5/5
Type speler: allcourter, eastern grip, enkelhandige backhand, vrij vlakke slagen
Racket: Wilson Juice Pro, 96 sq/inch, regulier 16/20 bespanpatroon
Hardheid bespanning: 25/25kg bij een bespanrange van 24-28 kg
Testduur: 12 uur

Beoordeling:

Duurzaamheid: 9
Spanningsbehoud: 8
Spin/Slice: 8
Balgevoel: 7
Power: 7
Control: 8
Comfort/Armvriendelijkheid: 7

Diadem Star Core Technology

Review:

Een turquoise zeskantige stervormige snaar met maximale controle en maximale spin. Dat moet ik een keer proberen. De kleur is een tandpasta-achtige verschijning maar staat gaaf in mijn Wilson Juice Pro die ook turquoise in het frame heeft zitten. Genoeg over de kleur. Nu de speeleigenschappen.

Mijn eerste indruk van de Diadem Solstice Pro 16L is dat de snaar vrij stijf is en enorm veel bite heeft. Bij het eerste balcontact heb je meteen het gevoel dat je hele plukken uit de bal slaat. Naast het enorme spinpotentieel is de snaar ook stijf waardoor je veel controle over de lengte van je slagen hebt. Dus voor mensen zoals ik die de directe response van een snaar kunnen waarderen is dit een heerlijke snaar. Wel is het even zoeken naar de juiste hardheid van de bespanning. Naar mijn mijn idee mag deze snaar een tikkie lichter worden bespannen dan je normaal gewend bent. Vooral in de laatste uren van mijn playtest voelde de snaar namelijk heerlijk aan. Het advies van Diadem om de snaar circa 5% lager te bespannen dan gewoon, is dan ook een goede om op te volgen.

Slagen vanaf de baseline gaan met deze snaar met veel controle en ballen spinnen bijna vanzelf. Dat maakt ook wel dat je lekker moet doorhalen om niet te veel spin en te weinig lengte te krijgen. Je hoeft met deze snaar absoluut niet bang te zijn dat je de ballen te lang slaat/overhit. Ook de backhand slice kun je ongelofelijk fel slaan. Ook daarbij moet je als gevolg van de directe bite zoeken naar de juiste mix van snijden en doorhalen.

Diadem string shape match up

Verder viel bij het serveren op dat met gemak veel slice en spin kan worden geproduceerd. Een nachtmerrie voor iedere tegenstander. De stijfheid van de snaar voelt niet oncomfortabel op mijn arm. Dropshots en meer verfijnde slagen zijn moeilijker uit te voeren. De bite van de snaar zorgt snel voor een enorme rem waardoor dropshots bij mij vaak het net niet haalden. Ook dat is een kwestie van wennen. Voor spelers die hun eigen power kunnen genereren en op zoek zijn naar meer spin zorgt de Diadem Solstice Pro 16L voor veel stabiliteit en direct balgevoel: absoluut aan te raden voor de meer flexibelere frames.

Dit product is opgevolgd door de Diadem Elite XT. Deze vind je hier in onze webshop.

2 REACTIES

Geef een reactie