Diadem Pro Touch overgrip getest

Eén van de meest tacky overgrips op de markt aan een stevige test onderworpen! Dit is de nieuwe Diadem Pro Touch overgrip getest door Mike.

Diadem

Het innovatieve Amerikaanse snarenmerk Diadem is met name bekend van de revolutionaire stervormige snaren. Wat velen niet weten, is dat het merk ook een tweetal uitstekende overgrips heeft. Eerder testten wij al de Pro Feel overgrip. Nu is het de beurt aan de dunnere en plakkerige Diadem Pro Touch overgrip.

Specificaties Diadem Pro Touch overgrip

Merk: Diadem
Soort: Pro Touch overgrip
Kleur: wit
Dikte: 0.60 mm
Eigenschappen: extreem tacky (extreem goede plakkracht)

De Diadem Pro Touch overgrip is nu exclusief verkrijgbaar in onze webshop in 3-pack, 12-pack en 30-pack.

Speeleigenschappen

De Diadem Pro Touch overgrip is een dunne en tacky overgrip met een zachte, comfortabele feel. Het echte unieke aan deze overgrip is de enorme plakkracht. Hierdoor presteert de grip uitstekend in hete en vochtige omstandigheden. Ook in koude en droge omstandigheden biedt de Pro Touch overgrip fijne plakkracht. De overgrip heeft een dikte van 0.60 mm en heeft daardoor geen tot weinig invloed op je gripmaat. Het PU materiaal heeft een zachte feel, maar ook bovengemiddelde duurzaamheid.

De Pro Touch overgrip is erg makkelijk te plaatsen. De grip voelt licht stretchy waardoor je deze eenvoudig strak over de basisgrip krijgt. Ook is de grip is lekker lang en daarmee ook geschikt voor verlengde rackets en/of spelers met een dubbelhandige backhand. De grip laat zich vergelijken met de Yonex Supergrap, Babolat Pro Tour en de Pacific XTack Pro.

Zelf heb ik deze overgrip zeer uitgebreid getest gedurende het winterseizoen in de hal. Ik heb nog wel eens last van ‘vochtige handen’ op de baan. Met de Pro Touch overgrip hoef je je daar geen zorgen over te maken! Gedurende 4 sessies van anderhalf uur (totaal 6 uur) heb ik deze grip getest op stevig niveau. De plakkracht van deze overgrip was van het begin tot het eind dik in orde. Vers uit de verpakking uiteraard het fijnst, extreem zelfs! Zelf vervang ik mijn overgrips altijd redelijk snel, deels ook preventief om altijd goede grip te houden. Maar na 6 uur was de grip nog niet ‘af’, prima duurzaamheid ook dus!

De Diadem Pro Touch overgrip is nu exclusief verkrijgbaar in onze webshop in 3-pack, 12-pack en 30-pack.

Geef een reactie